Pozdrav,
Zanima me, kako se obračunava naknada/placa ako odmah nakon roditeljskog dopusta, znači nakon 12 mj odem na bolovanje?
👩32 🧑35
👶 2019
👨👩👧👦 2022
Pozdrav…imam specifičnu situaciju, ako netko zna nešto o tome, neka javi.
Trudna sam tek 2 mj i zaposlena samo sezonski. U zadnje dvije godine nakupila bih nešto više od 12mj rada isprekidano. Međutim, ako odradim ovu sezonu do kraja i nakupim potrebne mjesece ali mi ugovor završi, hoću li ja imati ikakva prava na porodiljni? Ili bi ga trebala otvoriti dok sam još zaposena? Hvala puno
Budući da u HZZO imaju neka svoja pravila koja nisu uvijek jasna bilo bi najbolje da odeš tamo i sve lijepo pitaš njih. Oni će ti točno reći kako isplaćuju.
Ima neka fora da ako otvoriš porodiljni kao zaposlena dobivaš prvih 6 mjeseci naknadu, ali opet, oni ti odmah u sustavu vide kad ti više nisi zaposlena, a obračun ide po broju sati rada. Uglavnom jedini točan odgovor ćeš dobiti direktno od njih i onda ćeš biti najsigurnija tako da se ne zezneš.
👸37 (trombofilija)
🤴37
5.1.2022. ➕ (💉 Clexane) ➡️ 9/22 beba V 👶❤️
Pozdrav svima! Nova sam u svemu ovome (8tt). Jucer sam bila kod svog ginekologa te mi je otvorio bolovanje od ponedjeljka (01.08.) Rečeno mi je da doznake mogu podići od 25.-og u mjesecu i predari ih najkasnije u svoju firmu i na HZZO do 05.-og u sljedećem mjesecu. Ne mogu nigdje naći točnu info što treba još od dokumentacije i kome sve odnijeti? Na dva mjesta sam naišla na dvije različite info pa me zanima od vas iz prve ruke.
Zaposlena sam na neodređeno, bez prekida dugi niz godina.
I kolika je točno ta naknada i koliko dugo se dobiva (piše na stranici HZZO-a 4250kn da je najviša i da se toliko dobije ukoliko plaća prelazi 5000kn što je kod mene slučaj)?
Hvala unaprijed! 😊
LP
Imam pitanje vezano za porodiljnu naknadu nezaposlene majke koja nije prijavljena na zavodu za zaposljavanje. Moze li ona ostavariti porodiljnu naknadu bez da bude prijavljena? Zadnji puta je bila prijavljena u 9mj 2019 tad je rodila i poslije toga nije se prijavljivala na biro.Hvala
Pozdrav svima!Nova sam u svemu ovome (8tt). Jucer sam bila kod svog ginekologa te mi je otvorio bolovanje od ponedjeljka (01.08.) Rečeno mi je da doznake mogu podići od 25.-og u mjesecu i predari ih najkasnije u svoju firmu i na HZZO do 05.-og u sljedećem mjesecu. Ne mogu nigdje naći točnu info što treba još od dokumentacije i kome sve odnijeti? Na dva mjesta sam naišla na dvije različite info pa me zanima od vas iz prve ruke.
I kolika je točno ta naknada i koliko dugo se dobiva (piše na stranici HZZO-a 4250kn da je najviša i da se toliko dobije ukoliko plaća prelazi 5000kn što je kod mene slučaj)?
Hvala unaprijed! 😊
Tako je naknada na komplikacijama iznosi 4257 kn max ....od dokumentacije e ovako prvo im pošaljite mail ide preslika zdravstvene,osobna i iban tekućeg računa te također 6 zadnjih platnih lista Al ne klasičnih ugl zna knjigovođa i to im pošaljite odmah sad da vam daju da im pošaljete malom... kad vam ginekolog otvori bojanje doznaku vam posalje na mail i vi taj mail samo proslijedite hzzo i poslodavcu i tako svaki mj ...i to je to ...
Sin J.💙21.11.2022
30.5.2024 Braco P.💙
LP
Imam pitanje vezano za porodiljnu naknadu nezaposlene majke koja nije prijavljena na zavodu za zaposljavanje. Moze li ona ostavariti porodiljnu naknadu bez da bude prijavljena? Zadnji puta je bila prijavljena u 9mj 2019 tad je rodila i poslije toga nije se prijavljivala na biro.Hvala
Neka se lijepi prijavi na zavod i dobit će kao ne zaposlena 2300
Sin J.💙21.11.2022
30.5.2024 Braco P.💙
Pozdrav svima!Nova sam u svemu ovome (8tt). Jucer sam bila kod svog ginekologa te mi je otvorio bolovanje od ponedjeljka (01.08.) Rečeno mi je da doznake mogu podići od 25.-og u mjesecu i predari ih najkasnije u svoju firmu i na HZZO do 05.-og u sljedećem mjesecu. Ne mogu nigdje naći točnu info što treba još od dokumentacije i kome sve odnijeti? Na dva mjesta sam naišla na dvije različite info pa me zanima od vas iz prve ruke.
Hvala unaprijed! 😊
Tako je naknada na komplikacijama iznosi 4257 kn max ….od dokumentacije e ovako prvo im pošaljite mail ide preslika zdravstvene,osobna i iban tekućeg računa te također 6 zadnjih platnih lista Al ne klasičnih ugl zna knjigovođa i to im pošaljite odmah sad da vam daju da im pošaljete malom… kad vam ginekolog otvori bojanje doznaku vam posalje na mail i vi taj mail samo proslijedite hzzo i poslodavcu i tako svaki mj …i to je to …
Mare, hvala na info. 😊 Jučer sam dobila doznake pa u ponedjeljak idem na hzzo jer mi je na par minuta od kuće.
Jedino što ja nemam zadnjih 6 plaća već 5 jer sam mijenjala firmu u 3.mj. S time da NISAM imala dana prekida u radnom odnosu. Kak se onda gleda u tom slučaju? Jel oni to mogu vidjeti ili nešto?
Mare, hvala na info. 😊 Jučer sam dobila doznake pa u ponedjeljak idem na hzzo jer mi je na par minuta od kuće.
Jedino što ja nemam zadnjih 6 plaća već 5 jer sam mijenjala firmu u 3.mj. S time da NISAM imala dana prekida u radnom odnosu. Kak se onda gleda u tom slučaju? Jel oni to mogu vidjeti ili nešto?
Uh to ti neznam svakako pitaj i izvadi bar tih 5 zadnjih ili ako možeš odi na godišnji ili nesto pa ti je po meni bolje zbog prosjeka odradit još jedan mjesec...ugl svakako naz hzzo
Sin J.💙21.11.2022
30.5.2024 Braco P.💙
Riješila sve prekjučer. Ako ce netko imati situaciju lo moja da je prelazio iz jedne firme u drugu zadnjih 6.mj pa mu "fali" koji mjesec na doznakama od sadašnje firme - samo tražite bivšu firmu da vam pošalju taj R1 obrazac unazad onoliko mjeseci koliko vam fali do zadnjih 6.mj prosjeka plaća i zajedno s R1 obrascem iz sadašnje firme to predati. 😊 Uz sve priložiti kopiju tekućeg računa ili zaštićenog ukoliko ga koristite, 1 doznaku od ginekologa, kopiju osobne i ako imate prijavljenu adresu boravišta onda i taj papir kopirati. Uz to sve se popuni kedan kratak obrazac kaj ima tamo kod tete na Hzzo-u i to je to. 😊
Obriši komentar
Jeste li sigurni da želite obrisati komentar?
Sortiraj odgovore
Najstariji