Pozz..trebam info..zahtjev za porodiljni sam predala 9.01.2018..kao nezaposlena..do sad još nisam dobila rješenje ni novce(8.03)navodno da bi sljedeći tj trebalo rj stić..rekli su da ču dobit i zaostatke..zanima me da li i prvi mj računaju u zaostatak?? Tnx😀
Pozz..trebam info..zahtjev za porodiljni sam predala 9.01.2018..kao nezaposlena..do sad još nisam dobila rješenje ni novce(8.03)navodno da bi sljedeći tj trebalo rj stić..rekli su da ču dobit i zaostatke..zanima me da li i prvi mj računaju u zaostatak?? Tnx😀
Porodiljni ti kao nezaposlenoj majci tece od dana rodjenja djeteta, znaci od toga dana ce ti sve biti placeno.
http://proudmomy.blog.hr/
10.03.2013. Maksim 💙
04.06.2018. Aleksandar 💙
Bok. Imam jedno pitanje ako mi neko zna odgovoriti. Mene zanima sljedece. Beba mi ima 7 mjeseci. Porodiljni mi traje dok beba ne napuni god. dana . Sto znaci do 05.08. Ugovor mi traje do 15.08. A mislili smo radit na drugoj bebi prije nego mi istekne porodiljni . Da li je moguce ukoliko ostanemo trudni otici na komlikacije ili bih se morala vratiti na posao par mjeseci prije druge trudnoce ? Hvala
Bok. Imam jedno pitanje ako mi neko zna odgovoriti. Mene zanima sljedece. Beba mi ima 7 mjeseci. Porodiljni mi traje dok beba ne napuni god. dana . Sto znaci do 05.08. Ugovor mi traje do 15.08. A mislili smo radit na drugoj bebi prije nego mi istekne porodiljni . Da li je moguce ukoliko ostanemo trudni otici na komlikacije ili bih se morala vratiti na posao par mjeseci prije druge trudnoce ? Hvala
Mame, kojeg datuma sjeda porodiljna naknada?
Najcesce oko 18. u mjesecu.
10.03.2013. Maksim 💙
04.06.2018. Aleksandar 💙
Za puni prosjek place, trebala bi se vratiti na posao na 3mj, odnosno primiti bar 3 pune place
10.03.2013. Maksim 💙
04.06.2018. Aleksandar 💙
Žene..majke..kraljice..da li vam je sjela por.naknada za 02.mj??
Sjela je, meni u 2 rate, ne znam zbog cega. Mali je sad 3,5 mj..
Pozdrav mame ima li koja da je prijavljivala dijete u općini po novome? Meni je rečeno u općini kad sam prijavljivala dijete da se sve može obaviti preko općine Di je beba rođena. Da se Netreba ići u hzzo niti u MUP. To smo obavili u 1.mjesecu. Prije nego sto su uveli E-građani. Bili smo oduševljeni jer nam rečeno od žene da ćemo sve obaviti u općini. Nakon 15ak dana smo dobili zdravstvenu od malene i obavijest da će novci sijesti sljedeći mjesec. Novci od 2328kn su sijeli u veljači a ovaj mjesec ne. Kad sam zatražila uvid koje uplate pisalo je jednokratna pomoć dijeteta. Jučer sam nazvala hzzo i žena mi veli da se u roku 30 dana trebalo predati zahtjev o rođenju dijeteta. Rekla sam sto mi je rečeno u općini da se sve može tamo obavljati da se nemora naknadno opet ići u hzzo. Rekli su mi da mi od dana prijave ide porodiljni i da zaostatke od prošla dva mj nemrem dobiti. Čekam riješenje sa kojim ću se moći žaliti. Nerazumijem sustav i pogodnost E-građana ako nitko nezna objasniti sto se tocno prolazi sa obavljanjem papirologije preko egradana ili općine. Da nevelim da sam ukinuta jer službe nerade svoj posao. Zanima me ima li koja mama da je prijavljivala dijete preko općine tako. Nerazumijem njihove smanjenje redove čekanja kad sam trebala otic naknadno radi porodiljnog u hzzo. Radi neobaviještene dobro službene osobe ukinuta sam za dvije naknade. Ima li netko da se zalio na rijesenje hzzo ili da mu je isto ukinuta naknada?
Sortiraj odgovore
Najstariji