Pozdrav, imam pitanje..
Odjavljena sam sa zavoda za zapošljavanje već 2 godine i nezaposlena sam. Znači li to da nemam pravo na porodiljnu naknadu?
Hvala
Pozdrav, imam pitanje..
Odjavljena sam sa zavoda za zapošljavanje već 2 godine i nezaposlena sam. Znači li to da nemam pravo na porodiljnu naknadu?
Hvala
Ne znaci. Sve majke imaju pravo na porodiljnu naknadu, bez obzira jesu li prijavljene na zavod ili ne.
http://proudmomy.blog.hr/
10.03.2013. Maksim 💙
04.06.2018. Aleksandar 💙
Pozdrav drustvo. Imam pitanje jedno. Sobzirom da smo ja i cura iz srbije. Ako bih se porodila u hrvatskoj kakve su sanse da dobije hrvatske papire ona ili dete. Ili oba. Hvala na odgovorima.
Pozz ovako pitanje...
Zaposlena sam na pola radnog vremena (4h), i zanima me porodiljna naknada za prvih 6 i drugih 6 mj, placa mi je 1650kn za tih 4 sata. Hocu li dobivati onaj minimum od 2320 kn ili? Lp svima!
Pozdrav svima, nova sam u svemu ovome i treba mi nečija pomoć.
Naime, diplomirala sam prošle godine u 7.mj i u 9. počela raditi u školi. Trenutno radim u jednoj školi na zamjeni (prof. mat) i ostala sam trudna. Zanima me hoću li imati pravo na kakvu porodiljnu naknadu budući da ću u 6. mj ostati bez posla, a u 9, više neću moći početi raditi budući da ću biti mjesec dana do poroda (sumnjam da će me netko zaposliti na neodređeno i da odmah idem na porodiljni). Molim Vas bilo kakav savjet jer smo suprug i ja lagano u panici, što ćemo nakon 6 mj ako ostanemo samo na jednoj plaći. Unaprijed Vam puno hvala.
Porodiljna za nezaposlene majke iznosi 2300 kn do prve godine!Kad prijavis bebu,u Hzzo podnesi zahtjev za pomoc od 2400 kn i za pomoc od grada za prvo dijete!E,to sad ne znam kolko iznosi i kako isplacuju!Mozes i podnijeti zahtjev za djecji doplatak,mozda odobre!To ipak ovisi o proslogodisnjim primanjima!Ak ti nesto nije jasno pitaj!
Miris malih beba je zapravo miris raja
💟buhtlica 8.6.2017
💟sefica 22.11.2011
💙moj car 21.10.2009
Ovo je sve za Zagteb,mozda je negdje drugacije!Ak sam u krivu slibodno me ispravite!Pozz
💟buhtlica 8.6.2017
💟sefica 22.11.2011
💙moj car 21.10.2009
Porodiljna za nezaposlene majke iznosi 2300 kn do prve godine!Kad prijavis bebu,u Hzzo podnesi zahtjev za pomoc od 2400 kn i za pomoc od grada za prvo dijete!E,to sad ne znam kolko iznosi i kako isplacuju!Mozes i podnijeti zahtjev za djecji doplatak,mozda odobre!To ipak ovisi o proslogodisnjim primanjima!Ak ti nesto nije jasno pitaj!
Mamika3 puno hvala. Znači nema veze što sam ja radila 9 mj i sto neću više raditi ne zato što ne želim nego zato što neću moci naći posao, svakako imam pravo na tu naknadu? I nema veze što je suprug zaposlen? A što se tiče grada Zagreba, nemam nikakvo pravo jer imamo prebivalište tu tek 1 god a potrebno ne minimalno 5 :( a za djeci doplatak ćemo probati poslati zahtjev pa kako bude. Ali ova naknada nam je bitna jer bi voljela znati možemo li na to računati ili ne jer nije to mala razlika u primanjima :/
Hvala puno puno! :*
Mamika3 puno hvala. Znači nema veze što sam ja radila 9 mj i sto neću više raditi ne zato što ne želim nego zato što neću moci naći posao, svakako imam pravo na tu naknadu? I nema veze što je suprug zaposlen? A što se tiče grada Zagreba, nemam nikakvo pravo jer imamo prebivalište tu tek 1 god a potrebno ne minimalno 5 :( a za djeci doplatak ćemo probati poslati zahtjev pa kako bude. Ali ova naknada nam je bitna jer bi voljela znati možemo li na to računati ili ne jer nije to mala razlika u primanjima :/
Sve majke imaju pravo na porodiljnu naknadu, nema veze s muzevim zaposlenjem. Ako ti muz ima prebivaliste duze u Zg moze on predati zahtjev. I meni je za prvog predavao muz jer sam ja imala 2 godine samo.
http://proudmomy.blog.hr/
10.03.2013. Maksim 💙
04.06.2018. Aleksandar 💙
Da,da. Imas pravo na tih 2300!
💟buhtlica 8.6.2017
💟sefica 22.11.2011
💙moj car 21.10.2009
Sortiraj odgovore
Najstariji