Porodiljna naknada

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • marypo00
    06. Travanj 2018. 15:45

ProudMomy

marypo00

Ja radim10 godina u komadu, bez prestanka, i kad sam otvorila komplikacije nisam dobivala punu plaću nego 4250kn. Kakot o da pišete da se na komplikacijama može dobiti puna plaća? Može li mi netko pojasniti?

Imam još jedno pitanje, sada bi trebala otvoriti porodiljni, vratila sam se s komplikacija na posao i dobila 3 plaće. Zanima me je li svejedno s obzirom na plaću hoće li se porodiljni otvoriti 28 ili 45 dana prije termina? Utječe li to dakle na plaću i na dužinu primanja porodiljne naknade?

Hvala an odgovoru :)

U zakonu jasno pise da je bolovanje zbog komplikacija u trudnoci 100% placeno do max iznosa 4250kn. Znaci jasno je ko dan da ce punu placu primati samo oni kojima je manja od toga maksimuma, ako je placa veca, prima se taj maksimum. Ne znam sto je tu nejasno.
    Da li ces porodiljni otvoriti 28 ili 45 dana prije termina ne utjece na iznos i trajanje naknade, ovisi o ginekologu da li ti ga zeli otvoriti 45 dana prije ako prije toga nisi bila na bolovanju. I za razliku od komplikacija za porodiljni ne postoji taj propisani maksimum od 4250kn, nego se prima puna placa cak i ako je veca od tog iznosa. Nadam se da sam pomogla.

Točno to, u zakonu piše i ja sam osobno znala što me čeka kad je došla ta situacija. No vidim ovdje da žene pišu kako se prima puna plaća pa sam htjela samo to razjasniti da ne bi neka mama pročitala da može otvoriti komplikacije i primati punu plaću. 
    Što se tiče drugog dijela, otvorit će mi (napisala sam da sam i bila na komplikacijama), samo me zanimalo to vezano uz plaću čisto da provjerim jer zakon se može nažalost svakako tumačiti pa da ne budem neinformirana. Znam da se pola godine nakon rođenja prima puna plaća, ali ovih 28-45 dana su mi stvarali pomutnju. Hvala na info! :) 

06. Travanj 2018. 16:01

marypo00

ProudMomy

marypo00

Ja radim10 godina u komadu, bez prestanka, i kad sam otvorila komplikacije nisam dobivala punu plaću nego 4250kn. Kakot o da pišete da se na komplikacijama može dobiti puna plaća? Može li mi netko pojasniti?

Imam još jedno pitanje, sada bi trebala otvoriti porodiljni, vratila sam se s komplikacija na posao i dobila 3 plaće. Zanima me je li svejedno s obzirom na plaću hoće li se porodiljni otvoriti 28 ili 45 dana prije termina? Utječe li to dakle na plaću i na dužinu primanja porodiljne naknade?

Hvala an odgovoru :)

U zakonu jasno pise da je bolovanje zbog komplikacija u trudnoci 100% placeno do max iznosa 4250kn. Znaci jasno je ko dan da ce punu placu primati samo oni kojima je manja od toga maksimuma, ako je placa veca, prima se taj maksimum. Ne znam sto je tu nejasno.
    Da li ces porodiljni otvoriti 28 ili 45 dana prije termina ne utjece na iznos i trajanje naknade, ovisi o ginekologu da li ti ga zeli otvoriti 45 dana prije ako prije toga nisi bila na bolovanju. I za razliku od komplikacija za porodiljni ne postoji taj propisani maksimum od 4250kn, nego se prima puna placa cak i ako je veca od tog iznosa. Nadam se da sam pomogla.

Točno to, u zakonu piše i ja sam osobno znala što me čeka kad je došla ta situacija. No vidim ovdje da žene pišu kako se prima puna plaća pa sam htjela samo to razjasniti da ne bi neka mama pročitala da može otvoriti komplikacije i primati punu plaću.
    Što se tiče drugog dijela, otvorit će mi (napisala sam da sam i bila na komplikacijama), samo me zanimalo to vezano uz plaću čisto da provjerim jer zakon se može nažalost svakako tumačiti pa da ne budem neinformirana. Znam da se pola godine nakon rođenja prima puna plaća, ali ovih 28-45 dana su mi stvarali pomutnju. Hvala na info! :)

Bila si na bolovanju,  ali neces sa bolovanja ici na prodiljni,  na to sam mislila. Neovisno o tome kada ga otvoris 28 ili 45 dana prije,  primas punu placu i tokom tih dana i tokom prvih 6mj.

http://proudmomy.blog.hr/

10.03.2013. Maksim 💙
    04.06.2018. Aleksandar 💙

• marypo00
    09. Travanj 2018. 17:06

Još jednom hvala ProudMomy :)

• Alea
    09. Travanj 2018. 21:15

Drage cure, 
    molila bih vas da mi pomognete malo, nedavno sam.saznala da sam trudna, a nisam prijavljena na Hzz, to znaci da pravo na naknadnu ne bi imala?

• Alea
    09. Travanj 2018. 21:18

I naravno nezaposlena sam

09. Travanj 2018. 21:48

Alea

Drage cure,
    molila bih vas da mi pomognete malo, nedavno sam.saznala da sam trudna, a nisam prijavljena na Hzz, to znaci da pravo na naknadnu ne bi imala?

Sve majke imaju pravo na porodiljnu naknadu bez obzira na prijavu na hzz,  vise to nema veze jedno s drugim.

http://proudmomy.blog.hr/

10.03.2013. Maksim 💙
    04.06.2018. Aleksandar 💙

• Alea
    09. Travanj 2018. 21:54

ProudMomy

Alea

Drage cure,

Sve majke imaju pravo na porodiljnu naknadu bez obzira na prijavu na hzz, vise to nema veze jedno s drugim.

Hvala puno na  brzom odgovoru :)

• Kika
    12. Travanj 2018. 11:42

Poštovane, molim vas za savjet. U 8.tt sam imala missed☹️😢😢😇 e sad me zanima, ako ostanem trudna u roku od 2mj(idem radit, dobit ću 2 plaće)  po preporuci gin., a bila sam sad na bolovanju zbog komplikacija, koliko će mi iznosit porodiljna naknada, ako ću radit samo 2 ili 3mj. velika je razlika između minimalne naknade i moje plaće,tako da nažalost moramo mislit i na to. Dal se možemo odmah bacit na posao ili da sačekamo i primim 6 plaća za punu naknadu. Hvala vam svima puno🤗😘
    p. s mislimo na tebe anđele❤️

• bosa
    12. Travanj 2018. 13:39

Pozdrav, koliko iznosi roditeljska naknada? Nakon 2 god. koristit cu pravo na 60 dana roditeljskog dopusta (s MM smo dijelili porodiljni/roditeljski). Hvala :)

• sem93
    21. Travanj 2018. 16:30

Pozz. Zanima me nešto. Ovako bila sam zaposlena do 31.3 ove god i istekao je ugovor nisu mi produžili. Sada sam na zavodu za zaposljavanje. Radila sam 11 mj u komadu. I sad planiramo dijete. Sad mene zanima ako uskoro ostanem trudna koliko bi mogla dobivati naknade? Hvala :)

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.