Moras imati minimalno 12 mjeseci neprekidnog staza za ostvarit 100% svoje place za prvih 6mj porodiljnog. Ako imas manje od toga dobijas taj minimum koji iznosi 70% prosijeka porezne osnovice i to je tih 2330kn koje dobijas isto kao i nezaposlene osobe prvih 6 mj, a drugig 6mj je mislim oko 1000 i nesto.
Tako da ako si sada trudna nikako ne mozes ostvariti pravo na puni iznos svoje place neko ces dobijati tih oko 2300kn
Ovdje ti sve tocno pise
http://www.hzzo.hr/rodiljne-i-roditeljske-potpore/
Pozdrav!
Jedno pitanje.u braku sam sa suprugom koja ima dijete iz prijasnje veze.ja takoder imam dijete iz prvog braka kojem sam zakonski skrbnik..ako sada odlucimo imat zajednicko dijete dali supruga ima pravo na porodiljni dopust od tri godine posto ce nas bit troje?
Pozdrav!
Jedno pitanje.u braku sam sa suprugom koja ima dijete iz prijasnje veze.ja takoder imam dijete iz prvog braka kojem sam zakonski skrbnik..ako sada odlucimo imat zajednicko dijete dali supruga ima pravo na porodiljni dopust od tri godine posto ce nas bit troje?
Pozdrav!
1.6.2018. napunit cu 1 godinu neprekinutog radnog staza, tj. steci cu pravo na porodiljnu naknadu. Termin mi je 20.7.2018.
Radila bih negdje (ako sve bude ok) do 15.5. (Nije fizicki zahtjevan posao). Hocu li imati punu naknadu ako odem prije 1 godine staza na bolovanje, a kad rodim u meduvremenu cu napuniti godinu staza? Ne razumijem kako idu bolovanja i komplikcije u ovoj situaciji kad godinu dana staza neprekinutog stjecem tek mjesec i pol prije poroda. Hvala unaprijed puno na odgovorima!
Zlatko, mislim da se racuna kad supruga ima 3 djece ali nisam sigurna .... najbolje pitati na hzzo ili mirovinsko...
Bok, imam pitanje.... naime, čitala sam negdje kako funkcionira kad su ljudi zaposleni na određeno, ali sad više ne mogu naći pa me zanima, znate li možda...
ovako, radim u školi, stalno sam na određeno. imam 5 godina staža, 2017. sam cijelu bila pod ugovorom, a u 2016. sam imala prekid 7. i 8. mjesec. sad mi je ugovor do 30.5., a roditi bi trebala oko 20.8. Hoću li imati neka veća prava ili ću se voditi ko nezaposlena? čitala sam negdje da od 24 mjeseca mogu biti 3 mjeseca prekida, ali ne znam, odnosi li se to samo na onda kad si pod ugovorom.
26.8. Ivan 💙💙
Bok, imam pitanje…. naime, čitala sam negdje kako funkcionira kad su ljudi zaposleni na određeno, ali sad više ne mogu naći pa me zanima, znate li možda…
ovako, radim u školi, stalno sam na određeno. imam 5 godina staža, 2017. sam cijelu bila pod ugovorom, a u 2016. sam imala prekid 7. i 8. mjesec. sad mi je ugovor do 30.5., a roditi bi trebala oko 20.8. Hoću li imati neka veća prava ili ću se voditi ko nezaposlena? čitala sam negdje da od 24 mjeseca mogu biti 3 mjeseca prekida, ali ne znam, odnosi li se to samo na onda kad si pod ugovorom.
Moras biti pod ugovorom u trenutku otvaranja porodiljnog inace se vodis kao nezaposlena.
http://proudmomy.blog.hr/
10.03.2013. Maksim 💙
04.06.2018. Aleksandar 💙
Vodit ces se kao nezaposlena. Probaj dogovoriti da ti produze ugovor njih to nista ne kosta, a ti bi imala pravo na svoju punu placu za porodiljni
Sortiraj odgovore
Najstariji