Porodiljna naknada

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    22. Ožujak 2018. 23:03

Oprosti,  znam da to nije ono sto sada zelis cuti,  ali prijava djeteta i svi njegovi dokumenti nemaju veze sa tvojim otvaranjem porodiljnog. To da ti se prijavom djeteta automatski otvara i porodiljni ti nitko sigurno nigdje nije rekao. Nazalost,  nisi se dobro informirala. Svaku info treba vise puta provjeriti,  jer su i oni svi cesto kontradiktorni.
    E sad ovo da ne mozes dobiti zaostatke,  to mi je malo cudno,  ja bih i to provjerila u jos jednoj ispostavi za svaki slucaj,  dok cekam rjesenje. Osim ako mozda vrijedi pravilo da naknadu primas godinu dana od trenutka kada si na hzzou otvorila porodiljni.
    Sretno u svakom slucaju!

http://proudmomy.blog.hr/

10.03.2013. Maksim 💙
    04.06.2018. Aleksandar 💙

• KMR2018
    23. Ožujak 2018. 10:29

Znala sam kakva je procedura i sto se sve nosi na hzzo i u MUP. Jako dobro sam se informirala. Isla sam prijavit dijete nakon tijedan dana sto sam rodila. Došli smo u općinu i žena je rekla kako se od danas sve obavlja preko općine da se Netreba ići u hzzo niti u MUP. Muž je bio samnom on je nosio papire još u Vodnikovu. Na papiru je žena rekla da upišem račun Di da sijedaju novci. Novci su i sijeli ali to je bilo za jednokratnu pomoć. Si sam ja mogla mislit da sijeda samo jednokratna preko općine a porodiljni naknadno još u hzzo. A pričaju kako se oce sprijeciti gužve. Valjda ona nije informirana bila dovoljno jer su prvo uveli da se prek općine može prijavit dijete pa preko E-građani. I to samo za jednokratnu pomoć. Da nevelim da sam ih zvala i prije nego sto će novci sijesti jer sam informirana od prijateljice koja je novce dobila u desetak dana. Saltale su me na druge brojeve a nijedna nije mogla skužiti u čemu je problem. Da one nemaju veze da zovem mirovinsko. Iz općine da zovem hzzo. Kak i to da trebam dokaz tamo da sam rodila dijete a otvorila sam porodiljni 45 dana prije poroda Kak to nemaju u uvid za porodiljni a zdravstvenu od male sam dobila u roku 15 dana. A pare nikako. 

ProudMomy

Oprosti, znam da to nije ono sto sada zelis cuti, ali prijava djeteta i svi njegovi dokumenti nemaju veze sa tvojim otvaranjem porodiljnog. To da ti se prijavom djeteta automatski otvara i porodiljni ti nitko sigurno nigdje nije rekao. Nazalost, nisi se dobro informirala. Svaku info treba vise puta provjeriti, jer su i oni svi cesto kontradiktorni.
    E sad ovo da ne mozes dobiti zaostatke, to mi je malo cudno, ja bih i to provjerila u jos jednoj ispostavi za svaki slucaj, dok cekam rjesenje. Osim ako mozda vrijedi pravilo da naknadu primas godinu dana od trenutka kada si na hzzou otvorila porodiljni.
    Sretno u svakom slucaju!

23. Ožujak 2018. 10:38

Gdje si otvorila porodiljni 45 dana prije termina?
    Kome si predala doznaku?
    Na opcini nisi.

10.03.2013. Maksim 💙
    04.06.2018. Aleksandar 💙

• KMR2018
    23. Ožujak 2018. 11:16

U hzzo sam predala znala sam ja cijelu proceduru sam kaj sam došla u općinu nakon djetetova rođenja rekla je od danas sve mozete obaviti u općini pod sve sam smatrala i porodiljni budući da sam na papir pisala račun  gdje da sjedaju novci
    Nisam znala da je to sam za jednokratnu vjerojatno se ona Nije informirala. Taj dan sam ja mislila ići  i u MUP i u hzzo poslije prijave na općinu.
    Al kad ti službena osoba veli da se sve može prek općine povjerovat ćeš. Najtragičnije mi je to sto sam mogla saznati i prije 30 dana sto se dešava da su žene iz hzzo mi znale reci u cem je problem.jer sam znala da novce od porodiljnog se dobivaju vrlo brzo nakon deset dana. Zvala sam ih rekle su da me nemaju u sustavu da zovem mirovinsko. Tamo mi se nisu javljali da sam nakon tjedan dana dobila novce te od jednokratne pomoći. 

23. Ožujak 2018. 11:47

Konfuzno mi pises i kao da napadas a samo ti pokusavam pomoci.
    Kojeg datuma si predala doznake na hzzo?
    Kod predavanja doznaka pounjava se zahtjev za porodiljni. Znaci moras papir kod sebe na kojem pise da si ih tada predala. Ako imas dokaz da si ih predala a oni tvrde da te nemaju u evidenciji i da ne mozes dobit zaostatke,  naravno da ces se zaliti uz prilaganje tog papira.

10.03.2013. Maksim 💙
    04.06.2018. Aleksandar 💙

• Student24
    23. Ožujak 2018. 12:00

Draga KMRita, koliko sam ja upoznata s procedurom ispravila bih te u dvije stvari. Ovo sto pises nisi obavljala u opcini vec u nadleznom Maticnom uredu sto su dvije razlicite ustanove. Ne napadam i ne pravim se pametnom, vec samo ispravljam zbog ostalih koji ce to citati. Drugo, u tom istom uredu si  potpisala/ ispunila dokument  za jednokratnu, ne i za porodiljni. 
    Ako si otvorila porodiljni u hzzo 45 dana prije on ne sjeda u roku 10 dana vec npr. za sijecanj sjeda u veljaci oko 18. 

23. Ožujak 2018. 12:01

I jos jedna vrlo bitna stvar. Poridiljni si otvarala kao zaposlena osoba? Nakon bolovanja si ga otvarala ili bez bolovanja?

10.03.2013. Maksim 💙
    04.06.2018. Aleksandar 💙

• KMR2018
    23. Ožujak 2018. 12:55

Ispričavam se ako izgleda nije nis napadno pa tu sam da pitam jer vjerujem da će mi možda netko pomoći. Je matični ured to je ista zgrada pa zato velim. Znam da nesjeda porodiljni kroz desetak dana kad sam otvorila 45 dana prije poroda. Već dođe kad se porodiljni Prijavi sto sam ja mislila da je to sređeno preko matičnog ureda. Možda sam ja čitala između redaka da je pisalo za jednokratnu al iskreno nisam obraćala pažnju jer sam se zurila doma dijetetu jer dojim. Pitala sam jer to za porodiljni da upišem broj računa rečeno mi da da. 45 dana prije poroda sam otvorila 6.12
    To sam predala ko nezaposlena a na kompli sam bila pod ugovorom koji mi je istekao u 31.10.
    Uglavnom doznake imaju Sve i prijavljeno mi dijete samo nisam otvorila porodiljni Kao sto trebam napraviti. Rečeno mi da se nemora odlaziti na hzzo. Čekam rijesenje pa ću se žaliti nadam se da će uvažiti jer stvarno da sam tolko pehist da mi se sve krivo posložilo Informaciju da se dijete po novom prijavljuje na MUP i hzzo preko matičnog ureda sam saznala tamo. Nisam stigla provjeriti informaciju još sam se čudila kako sam dobila tako brzo zdravstvenu i rijesenje o naknadi a nigdje mi nisu napisali za porodiljni. Kad sam zvala nisu meznali uputiti a novci su sijeli sto sam misla da je porodiljni a zapravo je samo jednokratna pomoć. 

23. Ožujak 2018. 13:28

Bojim se da kao nezaoslena osoba nemas ni pravo na porodiljni 45 dana prije vec od dana rodjenja dijeteta,  tako da ti tih 45 dana porodiljnog prije termina nece ni uplatiti. Dakle primas komplikacije do dana otvaranja porodiljnog,  sto je kod tebe 45 dana prije termina. Nakon toga ne ostvarujes pravo na naknadu do dana rodjenja djeteta,  porodiljni i pravo na naknadu ti ide od tog dana. Znaci ako ti to smatras zaostatcima koje su ti duzni,  uz nikakvu zalbu to necea dobiti,  jer po zakonu na to nemas pravo.

10.03.2013. Maksim 💙
    04.06.2018. Aleksandar 💙

23. Ožujak 2018. 13:42

Ti njima jesi predala doznaku 45 dana prije kada si ju dobila,  ali oni moraju dobiti od tebe potvrdu o tome kada je dijete rodjeno kako bi ti mogli od tog dana isplacivati naknadu.
    Zao mi je sto je tako ispalo,  ali iz osobnog iskustva znam da jednu info trebas provjeriti 5 puta,  da bi se uvjerila u ispravnost iste. Ali nazalost moram ti reci da si krivo shvatila i da prijava djeteta nije znacila da njome ti automatski ostvarujes pravo na prodiljnu naknadu. Kako si im nosila doznake stalno,  tako si trebala odnijeti i taj papir.

10.03.2013. Maksim 💙
    04.06.2018. Aleksandar 💙

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.