Porodiljna naknada

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • KMR2018
    23. Ožujak 2018. 14:13

Znam i to da nemam pravo na tu naknadu od 45 dana prije. Ali dobilu su potvrdu preko matičnog ureda budući da mi je došla zdravstvena. Malena mi je prijavljena pa prek njih ide i jednokratna koju sam dobila. Evo bas sam predala papire i čekam rijesenje kroz mj dana rekla mi je žena da se Nemoze bas ustanovit to rekla kazala al opet da sam došla tak na gotov čin da se mene krivo informira i da na to povjerujem. I tekla mi je da se isto desilo to još nekoj ženi da je bila tamo pa ako ima da je netko u prvom mj išao prijaviti preko općine samo a nije otišao naknadno u hzzo da se žali. 

23. Ožujak 2018. 14:21

KMRita

Znam i to da nemam pravo na tu naknadu od 45 dana prije. Ali dobilu su potvrdu preko matičnog ureda budući da mi je došla zdravstvena. Malena mi je prijavljena pa prek njih ide i jednokratna koju sam dobila. Evo bas sam predala papire i čekam rijesenje kroz mj dana rekla mi je žena da se Nemoze bas ustanovit to rekla kazala al opet da sam došla tak na gotov čin da se mene krivo informira i da na to povjerujem. I tekla mi je da se isto desilo to još nekoj ženi da je bila tamo pa ako ima da je netko u prvom mj išao prijaviti preko općine samo a nije otišao naknadno u hzzo da se žali.

Nema to veze,  sto je dijete prijavljeno i sto si dobila tu jednokratnu naknadu.
    Znaci da si ti i dalje u radnom odnosu,  ti njima to ne bi morala dostavljat,  nego bi porodiljni normalno dobivala od 45 dana prije termina i to je to. Ali u tvom slucaju gdje se pravo na naknadu stjece tek rodjenjem djeteta,  bila si duzna dostaviti potvrdu. Oni nisu duzni provjeravati u sistemu tko je rodio i orijavio dijete da bi mu isplatili porodiljni. To su tvoji novci i za to se ti trebas angazirati.

http://proudmomy.blog.hr/

10.03.2013. Maksim 💙
    04.06.2018. Aleksandar 💙

• KMR2018
    23. Ožujak 2018. 14:48

Znam samo mi je to pljuska kaj sam slušala umjesto da sam isla osobno
    Ili da sam bar dan prije otišla obavit obavila bi po starom. Osobno u matični MUP i hzzo
    Hvala na pomoći sad mi zao sto nisam odmah ovdje pitala već zvala hzzo Di mi nitko nije mogao reci Di je problem

• KMR2018
    23. Ožujak 2018. 19:37

Pozdrav Antonija vidim da si napisala da još nisi dobila rijesenje niti novce a prijavila si dijete isto kada i ja. Jesi li se raspitala za rijesenje mislim da imamo isti problem

Antonija Belic

Pozz..trebam info..zahtjev za porodiljni sam predala 9.01.2018..kao nezaposlena..do sad još nisam dobila rješenje ni novce(8.03)navodno da bi sljedeći tj trebalo rj stić..rekli su da ču dobit i zaostatke..zanima me da li i prvi mj računaju u zaostatak?? Tnx😀

Snesa
    28. Ožujak 2018. 02:13

Ok, potpuno sam nova ovdje i trebaju mi detaljne informacije. Upravo idem na trudnoću a zadnjih 5 mjeseci sam ne zaposlena , trebam započeti sa radom sad početkom četvrtog mjeseca. Zanima me me kakvi su uvjeti u ovoj 2018 god sto se tiče trudničkog bolovanja u slučaju komplikacija? Koliko mi je potrebno staza za puno primanje plaće? 

2018 g.,prvi MPO- uspjeh od prve i djevojčica sada od skoro 3 godine
    26.11.2021 (danas) transfer dvije stanice…
    17 dt Beta 482.0
    19 dt Beta 677.0
    21 dt Beta 856

28. Ožujak 2018. 12:01

Snesa

Ok, potpuno sam nova ovdje i trebaju mi detaljne informacije. Upravo idem na trudnoću a zadnjih 5 mjeseci sam ne zaposlena , trebam započeti sa radom sad početkom četvrtog mjeseca. Zanima me me kakvi su uvjeti u ovoj 2018 god sto se tiče trudničkog bolovanja u slučaju komplikacija? Koliko mi je potrebno staza za puno primanje plaće?

Za punu placu tokom komplikacija trebas imati uvijet staza od 9mj u komadu ili 12mj s prekidima u zadnje dvije godine.

10.03.2013. Maksim 💙
    04.06.2018. Aleksandar 💙

• MatejaT
    28. Ožujak 2018. 14:25

Pozdrav ženice :) 
    Evo imam pitanje, ako je bilo, molim Vas da me uputite a ako nije bila bi Vam zahvalna na odg :)
    Naime, trudnica sam i ugovor na određeno do 30.04. Na tom radnom mjestu sam godinu dana. Zanima me da li ostvarujem pravo primanja pune plaće na komplikacijama i rodiljnom ako otiđem na komplikacije prije isteka ugovora ili ću se voditi kao nezaposlena i primati iznos kao nezaposlena osoba? Trebam se opskrbiti sa svim podacima prije nego otvorim komplikacije :D ili nagovorim šefa na produljenje ugovora :D

28. Ožujak 2018. 15:30

Mateja T

Pozdrav ženice :)
    Evo imam pitanje, ako je bilo, molim Vas da me uputite a ako nije bila bi Vam zahvalna na odg :)
    Naime, trudnica sam i ugovor na određeno do 30.04. Na tom radnom mjestu sam godinu dana. Zanima me da li ostvarujem pravo primanja pune plaće na komplikacijama i rodiljnom ako otiđem na komplikacije prije isteka ugovora ili ću se voditi kao nezaposlena i primati iznos kao nezaposlena osoba? Trebam se opskrbiti sa svim podacima prije nego otvorim komplikacije :D ili nagovorim šefa na produljenje ugovora :D

Ako odes na komplikacije prije isteka ugovora imat ces pravo na punu naknadu do otvaranja porodiljnog,  45 ili 28 dana prije. Ako u trenutku otvaranja porodiljnog nisi pod ugovorm,  gubis naknadu do rodjenja djeteta,  dakle tih 45 ili 28 dana,  neces primati nista, a porodiljnu naknadu primat ces kao nezaposlena majka. Po meni najbolje se dogovori sa sefom ako mozes da ti produzi ugovor.

10.03.2013. Maksim 💙
    04.06.2018. Aleksandar 💙

• marypo00
    06. Travanj 2018. 15:22

Ja radim 10 godina u komadu, bez prestanka, i kad sam otvorila komplikacije nisam dobivala punu plaću nego 4250kn. Kakot o da pišete da se na komplikacijama može dobiti puna plaća? Može li mi netko pojasniti? 

Imam još jedno pitanje, sada bi trebala otvoriti porodiljni, vratila sam se s komplikacija na posao i dobila 3 plaće. Zanima me je li svejedno s obzirom na plaću hoće li se porodiljni otvoriti 28 ili 45 dana prije termina? Utječe li to dakle na plaću i na dužinu primanja porodiljne naknade?

Hvala an odgovoru :)

06. Travanj 2018. 15:30

marypo00

Ja radim10 godina u komadu, bez prestanka, i kad sam otvorila komplikacije nisam dobivala punu plaću nego 4250kn. Kakot o da pišete da se na komplikacijama može dobiti puna plaća? Može li mi netko pojasniti?

Imam još jedno pitanje, sada bi trebala otvoriti porodiljni, vratila sam se s komplikacija na posao i dobila 3 plaće. Zanima me je li svejedno s obzirom na plaću hoće li se porodiljni otvoriti 28 ili 45 dana prije termina? Utječe li to dakle na plaću i na dužinu primanja porodiljne naknade?

Hvala an odgovoru :)

U zakonu jasno pise da je bolovanje zbog komplikacija u trudnoci 100% placeno do max iznosa 4250kn. Znaci jasno je ko dan da ce punu placu primati samo oni kojima je manja od toga maksimuma,  ako je placa veca,  prima se taj maksimum. Ne znam sto je tu nejasno. 
    Da li ces porodiljni otvoriti 28 ili 45 dana prije termina ne utjece na iznos i trajanje naknade,  ovisi o ginekologu da li ti ga zeli otvoriti 45 dana prije ako prije toga nisi bila na bolovanju. I za razliku od komplikacija za porodiljni ne postoji taj propisani maksimum od 4250kn,  nego se prima puna placa cak i ako je veca od tog iznosa. Nadam se da sam pomogla.

10.03.2013. Maksim 💙
    04.06.2018. Aleksandar 💙

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.