Pozz..pitanje za mame koje su na komplikacijama..da li vam je sjela naknada za ovaj mj?
I am pregnant during my studies and I am still a regular student. (Although trainee) and receive childbirth allowance. 1663 Since I was unemployed I need confirmation from fax.
https://goo.gl/Hv9h3B
----------------------------
สมัคร sbobet
I am pregnant during my studies and I am still a regular student. (Although trainee) and receive childbirth allowance. 1663 Since I was unemployed I need confirmation from fax.
สมัคร sbobet
Pozdrav :)
Molim pomoć ako koja od vas zna..
Ovako, do 9.9.2016. Sam bila na porodiljnom (nezaposlena), zaposlila sam se 15.12.2016.-30.4.2017, zatim od 15.5.-19.5 i onda opet od 24.5 do sad (ugovor mi ističe 31.12) e sad imam pitanje.. do kojeg bi datuma trebala raditi da steknem uvjete za punu naknadu na komplikacijama?!
Hvala vam puno na odgovoru.. meni je to sve nekako zbunjeno
P.s. pikiram na onaj staž s prekidima
Ako budes radila do 31.12. neces imati pravo na punu naknadu. Po mom izracunu falit ce ti nekih 7-10 dana.
Ovako, danas je jako tesko znati sva svoja prava a rijetko tko ce vam pomoci i reci na sto imate pravo. Ja sam isto zbog neznanja izgubila godinu dana uvecanog djecjeg doplatka jer nisam znala da mogu podnijeti zahtjev kad djetetu postave dijagnozu. Cekala sam rjesenje o produzenju porodiljnog jer sam mislila da je to vezano. A bila sam u hzzou i nisu me upozorili na to.
Znaci, ako imate neurorizicno dijete, s nekom dijagnozom, idete na razvojne vjezbe i sl.mozete odmah podnijeti zahtjev za uvecani djecji doplatak za dijete s poteskocama u iznosu od 830 kn!!!!!!!!! Evo, mozda nekom pomogne.
Pozdrav, zanima me koja dokumentacija mi treba za porodiljnu naknadu za HZZO? I dali cu ju dobivati ako sam ne zaposlena? Citala sam prethodne komentare malo su me zbunili ali trebala bih koliko sam shvatila. Ako neko moze odgovoriti bila bi zahvalna :)
Molim malu pomoć.
Čitam komentare unazad ali ne mogu sa sigurnošću naći ono sto me zanima.
Dobila sam posao i za nekoliko dana krecem sa radom. Do sada nisam radila, vec sam samo odstazirala potrebnih godinu dana.
Nije jos sigurno, ali postoji velika mogucnost da cemo dobiti bebača, pa me zanima, kolika bi mi bila porodiljna naknada, odnosno, koliko moram imati radnog staža da bi dobivala 50%, 70% ili manje/više od moje plaće?
Uvjet za ostvarivanjem prava na naknadu plaće tijekom rodiljnog dopusta u iznosu od 100% od osnovice za naknadu plaće, bez limita, javlja se uvjet staža osiguranja (na temelju nesamostalnog ili samostalnog rada, te primanja naknade plaće nakon prestanka tog rada ostvarene prema propisima iz obveznog zdravstvenog osiguranja), prema kojem osoba mora imati navedeni staž od 12 mjeseci neprekidno, odnosno 18 mjeseci s prekidima u posljednje dvije godine. Ukoliko navedeni uvjet nije ispunjen, korisnik i dalje ima pravo na rodiljni dopust, no naknada plaće tijekom istoga iznosi 70% proračunske osnovice (odnosno 2.328,20 kune).
Uvjet za ostvarivanjem prava na naknadu plaće tijekom rodiljnog dopusta u iznosu od 100% od osnovice za naknadu plaće, bez limita, javlja seuvjet staža osiguranja(na temelju nesamostalnog ili samostalnog rada, te primanja naknade plaće nakon prestanka tog rada ostvarene prema propisima iz obveznog zdravstvenog osiguranja), prema kojem osoba mora imati navedeni staž od 12 mjeseci neprekidno, odnosno 18 mjeseci s prekidima u posljednje dvije godine. Ukoliko navedeni uvjet nije ispunjen, korisnik i dalje ima pravo na rodiljni dopust, no naknada plaće tijekom istoga iznosi 70% proračunske osnovice (odnosno 2.328,20 kune).
Znači nije točna informacija koju sam čula da je potrebno imati najmanje 6 mj.radnog staža da bih dobila 70%?
Sortiraj odgovore
Najstariji