Lijep pozdrav, dali mi netko može ukratko objasniti u svezi porodiljne naknade :
Udala sam se u Hrvatsku te izvadila osobnu prije 2 mjeseca dosad nisam imala prebivalište i prijavljena sam na zavod za zapošljavanje te nisam našla posao i ostala sam trenutno trudna ,pa me zanima jel imam pravo na ikakvu naknadu porodiljnu ili trebam se prijavit kao zaposlena da bi to ostvarila i koliko moram imat staža da bi to ostvarila ?
Lijep pozdrav, dali mi netko može ukratko objasniti u svezi porodiljne naknade :
Udala sam se u Hrvatsku te izvadila osobnu prije 2 mjeseca dosad nisam imala prebivalište i prijavljena sam na zavod za zapošljavanje te nisam našla posao i ostala sam trenutno trudna ,pa me zanima jel imam pravo na ikakvu naknadu porodiljnu ili trebam se prijavit kao zaposlena da bi to ostvarila i koliko moram imat staža da bi to ostvarila ?
Koliko san ja upucena, trebas imas neprekidno prebivaliste ili stalni boravak u RH 5 godina.. ali najbolje da odes negdi na hzzo pa provjeris iz prve ruke
Zanima me koliko prije poroda se ide na porodiljni i sto je sve potrebno za prijavu. I dal ja moram prijavljivati boraviste ili prebivaliste di sad zivim. Posto mi je adresa i sve inace odakle jesam.
A zivim ovdje i radila sam ovdje. Sad sam na komplikacijama. I rodit cu ovdje. Decko mi je odavde. Pa me zato zanima dal je potrebno da i ja mjenjam adresu i sve to prije poroda. Mogu li samo prijaviti boraviste ili moram mjenjati prebivaliste.
A to boraviste nikako da rjesim jel vlasnik stana nikako da se sjeti da to odemo napraviti.
Lijep pozdrav:)
Ovako...Bila sam u radnom odnosu do 28.2. U trećem sam mjesecu saznala da sam trudna te sam otišla na burzu prijaviti se kao nezaposlena. Na HZZO sam se prijavila u roku 30 dana od prestanka radnog odnosa, ali na burzu nisam. To je moje prvo pitanje - imam li i dalje pravo na naknadu kao nezaposlena osoba?
Nadalje, zanima me moram li se nakon rođenja djeteta prijaviti u HZZO mjesta prebivališta i ima li ikakve veze što će dijete biti prijavljeno na različitu adresu od moje?
Hvala puno 😁
Molim za pomoc bila sam na porodiljnom do 28.3.2017 sada sam opet trudna dijete mi ima godinu i pet mjeseci,otvorila bih komplikacije jer mi radno mjesto ne dozvoljava raditi,zaposlena sam za stalno ali prije prve trudnoce sam imala samo 2mj radnog staza ,kakva je naknada za mene sada nakon porodiljnog imam 5mj radnog staza,hvala unaprijed
Porodiljni se račina ko staž. Ako imaš tri platne liste sad...mislim da imaš uvjete.
5 lista..trudnoća ti traje još koliko 7mj. Javi se u hrvatski zavod za zdravstveno. Komplilacije idu u staž isto...jer moguće da ćeš samo s tih 5 lista...(5mj + trudnoća imat staž od 12 mj bez prekida. Izračunaj si sve u dan da nebi te netko zeznuo.
Caoo,
Ovako mene zanima je li imam ja pravo na ikakvu naknadu ako:
1. Istek ugovora mi je 30.9. ( ugovor je od 8.5.), a ja sam otvorila komplikacije.
2. Nemam stečenih niti 9mj, niti 18 mj
3. Prije ugovora od 8.5. Bila sam prijavljena u sustavu kao student.
4. Je li imam nakon što me poslodavac odjavi barem onu naknadu od 830 kn?
Na hzzo- u mi je rekla da ću se nakon odjave poslodavca voditi kao nezaposlena osoba.
Hvala Vam punoooo :)
imas pravo na tih 830kn do pocetka porodiljnog dopusts tj do 45 ili 28 dana prije porodiljnog ovisno kako ti gin da.a nakon toga se vodis kao nezaposlena i nemas prava na novcanu naknadu dok se bebe nerodi.ovo ti je sig tocno.taman dam.nedavno bila u toj situacija al ja imam naknadu kao nezaposlena osoba od 28.dana prije termina se vodim na porodiljno.tj nemam prava na njega al ima pravo na naknadu jer imam vise od 9 mj staza.a ti to nemas pravo.al nije ti ni ovih 830 kn za bacit par mj imas pravo.
Sortiraj odgovore
Najstariji