Porodiljna naknada

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Natasha555
    11. Srpanj 2017. 15:20

daisy88

Hvala Natasha

Molim! I sretno s bebicom, nek bude što prije!

• prepelica
    20. Srpanj 2017. 18:41

Pozdrav ljudi, molim vas pomoc!
    Naime u firmi sam pocela raditi u 09/2016 samo vikendom kao konobarica u disko klubu, od 01/2017 ponudili su mi da ponekad radim u njihovom kaficu radnim danima no nisu mi ponudili i aneks ugovora. OD 02/2017 pocela sam raditi puno radno vrijeme no i dalje mi nisu nudili ugovor, te sam sve do 05/2017 radila na ugovor od 30h/mj, u medjuvremenu sam ostala trudna 27/02/2017, te zbog komplikacija ginekolog me poslao na bolovanje 08/06/2017. Na prvu uplatu od strane HZZO-a  ostala sam zatecena, naime dobila sam 80,00 kn. Po onome sto sam procitala ispada da je bolje da uopce nisam radila sve te mjesece prije a tako i za porodiljnu naknadu, dali ce naknada biti ista toj sto dobivam na komplikacijama? Sto da radim? Ne mogu se vratit na posao a ne znam sto da radim sa 80,00kn. Postoji li neki minimalni iznos koji bi morala dobiti za zivot?

• Semyzg31
    20. Srpanj 2017. 23:48

prepelica

Pozdrav ljudi, molim vas pomoc!
    Naime u firmi sam pocela raditi u 09/2016 samo vikendom kao konobarica u disko klubu, od 01/2017 ponudili su mi da ponekad radim u njihovom kaficu radnim danima no nisu mi ponudili i aneks ugovora. OD 02/2017 pocela sam raditi puno radno vrijeme no i dalje mi nisu nudili ugovor, te sam sve do 05/2017 radila na ugovor od 30h/mj, u medjuvremenu sam ostala trudna 27/02/2017, te zbog komplikacija ginekolog me poslao na bolovanje 08/06/2017. Na prvu uplatu od strane HZZO-a ostala sam zatecena, naime dobila sam 80,00 kn. Po onome sto sam procitala ispada da je bolje da uopce nisam radila sve te mjesece prije a tako i za porodiljnu naknadu, dali ce naknada biti ista toj sto dobivam na komplikacijama? Sto da radim? Ne mogu se vratit na posao a ne znam sto da radim sa 80,00kn. Postoji li neki minimalni iznos koji bi morala dobiti za zivot

Na koji iznos su ti platne liste??jer oni obracinavaju zadnjih 6 mjeseci koliko znam prosijek place,meni je knjigovotkinja ispunila obrazac na kojem je pisalo zadnjih 6 placa i dobila sam komplikacije isto kao da sam radila tako da mi nije jasno kako si dobila 80 kn...ja da sam na tvom mjestu nazvala bih hzzo i pitala,sto se tice minimalnog iznosa od 1.7.je zakon da zaposlena osoba dobiva puni iznos place sto bi u tvom slucaju bilo tih 30 sati na koliko si prijavljena...sretno 

• prepelica
    21. Srpanj 2017. 10:28

Tih 6 mj svaka placa je cca 700 kn neto. A da, nazvat cu ih nema mi druge. Hvala ti puno 

MiuMau
    25. Srpanj 2017. 11:04

Ej djevojke, zanima me jel imao tko sličan slučaj... Ostala sam trudna nakon postupka potpomognute oplodnje, te me ginekolog odmah sa ženske neplodnosti prebacio na prijeteći pobačaj jer sam u hiperstimulaciji i moram mirovati... to se računa pod komplikacije u trudnoći jel i ide preko hzzo-a?
    E sad - meni je ostao cijeli godišnji od 28 dana koji nisam iskoristila... zanima me kad bi ga mogla/trebala iskoristit, a da si ne zeznem neke prosjeke ili što se već spominje po hrpi foruma koje sam prolistala, više mi iskreno ništa nije jasno...
    Ako ima koja dobra duša koja razumije uopće što sam sad nadrobila ovdje, molim da mi pomogne 

25. Srpanj 2017. 11:21

MiuMau

Ej djevojke, zanima me jel imao tko sličan slučaj… Ostala sam trudna nakon postupka potpomognute oplodnje, te me ginekolog odmah sa ženske neplodnosti prebacio na prijeteći pobačaj jer sam u hiperstimulaciji i moram mirovati… to se računa pod komplikacije u trudnoći jel i ide preko hzzo-a?
    E sad - meni je ostao cijeli godišnji od 28 dana koji nisam iskoristila… zanima me kad bi ga mogla/trebala iskoristit, a da si ne zeznem neke prosjeke ili što se već spominje po hrpi foruma koje sam prolistala, više mi iskreno ništa nije jasno…
    Ako ima koja dobra duša koja razumije uopće što sam sad nadrobila ovdje, molim da mi pomogne

Racuna se pod komplikacije i ide preko hzzo-a. To je sigurno.. sta se tice godisnjeg.. ne znan kakav imas ugovor i kad se mislis vratit radit. Al ne znan kako mozes zeznit prosjek s tim? 

MiuMau
    25. Srpanj 2017. 12:09

Imam ugovor za stalno, ali sam čula da ne plaćaju neiskorišteni godišnji, a ja ga ne bi imala kad ni iskoristiti jer mi je termin u 3mj 2018, znači vratila bi se tek u 3mj 2019 nakon porodiljnog... A plaća mi je dosta veća od naknade na komplikacijama, pa mi je žao da mi ti novci propadnu.
    A na forumima sam pročitala da ukoliko se vratim na posao, odnosno godišnji, da mi ulazi u onaj prosjek plaća naknada od hzzo-a, pa mi pada prosjek jel... iako mi nije jasno, po ne može naknada ulazit u prosjek plaće? 
    Onda sam našla kako je jedna išla na godišnji s komplikacija, a prije porodiljnog, ali da se u tom slučaju ne smije preći 30 dana (s vikendima)... znači iskoristila ne nekih 18 dana go... a sad, rekla kazala, vidim da i na hzzo daju zbunjujuće informacije, imam dosta kolegica koje su zeznuli jer su im rekli da će imati neko pravo, pa je ispalo sasvim netočno... 

25. Srpanj 2017. 12:23

MiuMau

Imam ugovor za stalno, ali sam čula da ne plaćaju neiskorišteni godišnji, a ja ga ne bi imala kad ni iskoristiti jer mi je termin u 3mj 2018, znači vratila bi se tek u 3mj 2019 nakon porodiljnog… A plaća mi je dosta veća od naknade na komplikacijama, pa mi je žao da mi ti novci propadnu.
    A na forumima sam pročitala da ukoliko se vratim na posao, odnosno godišnji, da mi ulazi u onaj prosjek plaća naknada od hzzo-a, pa mi pada prosjek jel… iako mi nije jasno, po ne može naknada ulazit u prosjek plaće?
    Onda sam našla kako je jedna išla na godišnji s komplikacija, a prije porodiljnog, ali da se u tom slučaju ne smije preći 30 dana (s vikendima)… znači iskoristila ne nekih 18 dana go… a sad, rekla kazala, vidim da i na hzzo daju zbunjujuće informacije, imam dosta kolegica koje su zeznuli jer su im rekli da će imati neko pravo, pa je ispalo sasvim netočno…

Naknada ulazi u prosjek jer ja san bila na strucnom osposobljavanju i nisan dobivala placu vec naknadu
     Sad radin dva mj i ic cu na komplikacije. Za prosjek mi se racunaju ove dvi place i 4 naknade sa strucnog..  

MiuMau
    25. Srpanj 2017. 13:10

Dobivala si onih dvije i nešto za stažiranje ili? Jer to isplaćuje hzz, a ne hzzo... Ja mislim na baš na naknadu od hzzo-a...

Meni je sad u prosjeku zadnjih 6 plaća isplaćenih od poslodavca, s tim da mi je i tu smanjen prosjek jer sam bila u postupku u prvom mjesecu pa sam bila na bolovanju... Onda ako zatvorim komplikacije prije porodiljnog da bi iskoristila godišnji, navodno ulaze u prosjek ta plaća koju ću dobiti na godišnjem i naknada koju sam dobivala za komplikacije...

Iako sad malo kad o tome razmišljam, ne bi mi to trebalo ni predstavljati problem, jer je kraj komplikacija, otvara se porodiljni i tada se isplaćuje puna plaća, zar ne? Ili i za porodiljni ide prosjek zadnjih 6 plaća? Pa bi se tu srušio prosjek jer bi uzeli 5 mjeseci naknade i jedan mjesec godišnjeg?

A kako ide naknada za drugih 6 mjeseci porodiljnog? I dalje taj prosjek do maksimalno 3900? 

25. Srpanj 2017. 14:22

MiuMau

Dobivala si onih dvije i nešto za stažiranje ili? Jer to isplaćuje hzz, a ne hzzo… Ja mislim na baš na naknadu od hzzo-a…

Meni je sad u prosjeku zadnjih 6 plaća isplaćenih od poslodavca, s tim da mi je i tu smanjen prosjek jer sam bila u postupku u prvom mjesecu pa sam bila na bolovanju… Onda ako zatvorim komplikacije prije porodiljnog da bi iskoristila godišnji, navodno ulaze u prosjek ta plaća koju ću dobiti na godišnjem i naknada koju sam dobivala za komplikacije…

Iako sad malo kad o tome razmišljam, ne bi mi to trebalo ni predstavljati problem, jer je kraj komplikacija, otvara se porodiljni i tada se isplaćuje puna plaća, zar ne? Ili i za porodiljni ide prosjek zadnjih 6 plaća? Pa bi se tu srušio prosjek jer bi uzeli 5 mjeseci naknade i jedan mjesec godišnjeg?

A kako ide naknada za drugih 6 mjeseci porodiljnog? I dalje taj prosjek do maksimalno 3900?

Je, naknada je od biroa al je NAKNADA. Mislin da je  njima svejedno ko isplacuje tu naknadu...naknada je uvik naknada...al nisan sigurna... prvih 6 mj dobivas prosjek zadnjih 6 placa ili 2400..Taj dio najbolje ne razumin jer moj prosjek placa je ispod 2400..pa cemo vidit sta ce bit... a za drugih 6 mj ide tvoja placa, s tim da ne smi bit priko 4200 ako san dobro zapantila. Ako je priko tog iznosa, dobit ces 4200..
    Meni osobno nije logicno da ti za prosjek uzimaju naknadu od komplikacija...ali s njima nikad ne znas... raspitivala san se na birou i ostala san zatecena njihovom gluposcu i ne zainteresiranoscu...na kraju je zena rekla: a pa kad ti sidne na racun, vidit ces koliko si dobila.. toliko o tom..

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.