Eto jos nista, malac se neda van😱 ..
Sad svaka dva dana u bolnicu, samo sam.1 cm otvorena vec dva tjedna.
Boloveu trbuhu nemam,.jedino me boli dolje zdjelica i prepone , kad hodam, kad se dizem, duze sjedim..uglavnom jedva se gegam i nemogu vise..
Bas sam se pitala gdje si i dali si rodila... sad ce to svaki cas drzi se 😘 cekamo novosti 😊
Bas sam se pitala gdje si i dali si rodila… sad ce to svaki cas drzi se 😘 cekamo novosti 😊
Sutra me hospitaliziraju, i ovaj tjedan ce me poroditi..a ja stalno cekam da to krene prirodno..😬..javit cu se nakon poroda..😊
Bas sam se pitala gdje si i dali si rodila… sad ce to svaki cas drzi se 😘 cekamo novosti 😊
Sutra me hospitaliziraju, i ovaj tjedan ce me poroditi..a ja stalno cekam da to krene prirodno..😬..javit cu se nakon poroda..😊
Sretno!!! Javi se kad to sve prođe .... 😘
Da zalijepim i ja svoje iskustvo sa carskim u Vinogradskoj (beba na zadak) :)
Znači, zaprimljena u ponedjeljak 5.6., radili ctg i pregled. Treba vremena dok te smjeste u sobu jer je cirkulacija rodilja i onih koji odlaze jako velika.
Tu večer sam primila 2 injekcije, dexametazon i varfarin ili tak nekaj. Nema jela ni pića poslije ponoći.
Utorak ujutro, otuširala se, dobila klistir (uopće nije niti strašno niti bolno i kod ovakve operacije podržavam klistiranje). Očistila se u roku od 5 min.
Nakon toga su nas smjestili u predrađaonu, prištekali na fiziološku. Čekaš svoj red.
Kad je tvoj red, odšetaš u salu, sjedneš na stol gdje te prekrasna teta anesteziolog pita na ako si alergičan na što, kaže ti kak da saviješ leđa, da ti 2 uboda loklane anestezije, pa pika spinalnu.
Nakon toga te polegnu, zamotaju noge elastičnim zavojem i nakon tog se noge počnu grijat i lagano trnut.
Stave zelenu krpu ispred tebe i kad spinalna počne djelovati doktori krenu u akciju.
Postupak vađenja bebe traje tipa 5 do 10 min.
Nakon toga se čuje ono najlješe - plač bebe.
Malo je počiste i odmah ti je daju na prsa. Za to vrijeme doktori čiste i zatvaraju ranu.
Bebu uzmu da je izvagaju i izmjere.
Teta anesteziolog te pita uvijek ak ti je teško, recimo meni je bilo za disati jer si na leđima, pa ti malo dižu tlak, kažu da pričaš s njima i tak.
Sam postupak nije trajao duže od pola sata.
Nakon toga te premjeste u intenzivnu (soba ko i svaka - bila je guzva pa su nas vratili u predrađaonu). Tamo ti daju lijekove za bol, noge su utrnute još 3 sata pa bolova ustvari još i nema. I provjeravaju krvarenje (lohije) i tlak svakih sat vremena.
Ja sam se zeznula pa sam nepomično ležala ne probavajući micati noge, koje su mi bile utrnute na kraju jer sam bila stalno u istom položaju, a ustvari treba guzu micat kao i prste zbog cirkulacije.
Bilo je par cura koje su lošije reagirale na anesteziju sa drhtavicom nakon zahvata, ali ni to nije ništa neuobičajeno i ne treba paničariti jer ne reagiraju svi isto na lijekove.
Bila je jako velika gužva, pa su nas tu istu večer vratili u sobe, dali nam bebe na prvi podoj.
Nakon toga daju Dolantin za prespavati noć. Najbolji anestetik ikad!
Srijeda rano ujutro opet dolaze s bebom. I ja i cimerica smo imale sreće pa nam je mlijeko odmah nadošlo.
Sestre ti pokažu kako da bebu prištekaš na cicu. Sve sestre su stvarno predivne.
Nama je uspjelo od prve.
Tjeraju te odmah da se digneš iz kreveta i odeš otuširati uz njihovu pomoć. Zvuči kao nemoguća misija, ali stvarno je jako bitno što više se pokušati kretati.
Da boli prvi dan ko sam vrag, ali zato možeš uvijek tražiti ful jake analgetike.
Imala sam osjećaj kao da će mi utroba ispasti van, ali ustvari se sve polako počinje vraćati na svoje mjesto. I što više pokušavaš šetati to ti je lakše. Pogotovo za disanje.
Najgori dio je ustvari dizanje iz kreveta. Jer šavovi zatežu. Ali eto danas, nakon 4 dana tu, ja sam ful mobilna, dojim bebu koja je samnom u sobi (odvedu ih ako se hoćeš naspavati pa ti je donesu na podoj kad se beba sam zbudi). Skinu ti flaster, kažu da rana bude što više na zraku i to je to. Nakon 2 mj se ide na kontrolu.
Čak su nam rekle sestre da ih možemo i same presvlačiti prije podoja (pokažu ti - dobije se paket pelena i maramica tete violete). Dobiš papir na kojem vodiš trajanje podoja.
Moja curka je genijalna, cica cca 10-15-20 min i zaspe. I opet se probudi za 2,3 sata kad je gladna i tak u krug. Nije kenjkava i ne žali se
Moramo se široko povijati jer smo bili na zadak. To sestre isto pokažu prije izlaska. I dobit ćemo termin za snimanje kukova za mjesec dana.
Čak je i hrana ok, samo si ponesite soli :P
Danas sam ja super, normalno se dižem, bez ikakvih bolova.
Eto. Sigurno sam još nešto zaboravila. Ako nekog još nešto zanima, slobodno me kontaktira na PM.
I sretno svima sa porodima, koji god bio, nije ništa strašno
Charmed hvala na podjeljenom iskustvu drago mi je da je sve proslo u redu i da ste ti i bebica dobro a to je najbitnije 😊 mene lagano panika hvata ...ima jos 2 mj do poroda ali prvi put je pa valjda strah od nepoznatog 😓
Hvala na podjeljenim iskustvima! Jel znate jel za Vinogradsku treba tečaj ako muž ide na porod? Čula sam da netreba, ali bi htjela provjeriti.
Nema na čemu :)
Nema straha, svi su tamo u istom "sosu" ;)
Ljudi koji tamo rade su stvarno pozitiva tak da stvarno daju sve od sebe da porod bude što "ugodniji".
I ne treba tečaj za muževe!
Moje prvo iskustvo u Vinogradskoj.. jucer sam bila u trudničkoj ambulanti prvi put na uzv i odusevljena sa mladim dr.Brlecic malo me nervoza prala ali on se malo nasalio i skroz me opustio tak da mi je sad nekak lakse sto se tice boravka u toj bolnici... sad me brine to sto je beba na zadak...nadam se da ce se okrenuti na vrijeme.. gdje ste trudnice? Nema nas bas previse za tipkanje?
Sortiraj odgovore
Najstariji