Panika prije poroda

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • 3Dbella
    21. Ožujak 2014. 14:43

hej....trudna sam 15 tjedana, prvi put sam rodila prije 12 godina, kći Daliu. Pošto je bio prvi porod, nisam znala što me čeka, a mama mi je rekla da boli, ali malo, nikaj strašno. Kad sam rodila, rekla sam joj da me morala svu prestrašiti sa tim bolovima, da bih ja onda mogla reći, e pa nije bilo tak strašno. A meni je bilo to prestrašno, imam također jako niski prag tolerancije na bol. Ne volim onu uzrečicu da te odmah prođe kad vidiš bebu, jer mene nije prošlo ni nakon 12 godina. Istina, sve to jako brzo prođe i trenutno me ništa ne boli, ali iskreno, sad mi je u drugoj trudnoći lakše, jer znam što me čeka, i znam da će proći brzo jer bez toga ne može, ali svejedno ta bol ostane ti u sjećanju. Naravno, kad ugledaš svoje remek djelo, prošao bi još 100 puta kroz to, svjesno...ali još uvijek se sjećam da boli...jako. I ne boli porod, ni šivanje, ni ništa, nego trudovi. I to te tolko izmori da sam porod i ne osjetiš. Imala sam fantastičnog doktora pri porodu, nisam osjetila niti kad je zarezao, niti kad je šivao, usput mi je pričao viceve...ali trudovi su bili koma. I sad sam opet trudna i znam što me čeka, i nije me briga jer htjela sam tu bebu (zadnjih 5 godina smo se jako trudili i napokon). A možda nekim ženama i nije tak jako bolno, ali nama koje smo jako osjetljive (a nisam jedina) biti će bolno. Ali nema veze, ja sam sretna, jako!!! I čestitam svim mamama, onima koje to jesu i koje će to postati...biti mama je nešto najdivnije na svijetu!

• avioovisnik
    24. Ožujak 2014. 09:25

Evo da i ja podijelim svoje iskustvo. Ukratko, imala sam inducirani porod gelom jer sam imala visoki tlak, a počela sam krvariti. Probušili vodenjak oko 8, dali gel oko 9 (2 prsta otvorena), već oko 12:30 otvorena 8 prstiju (!!), rodila u 17h. Dobila sam i drip i drago mi je što je bilo brzo gotovo. Boli, istina je, ali imala sam i jako bolne menge zbog kojih sam često dobivala injekcije protiv bolova na hitnoj. Kad mi je doktor predložio epiduralnu odbila sam jer me sama pomisao da me netko bocka po kičmi puno više plaši nego sam porod. Na kraju sam završila bez rezanja, sa 2 mala šava tek toliko zbog iritacije međice. Treći dan sam dojila u turskom sjedu.
    Što se mene tiće, uopće nije traumatično iskustvo :)

• zmaja981
    25. Ožujak 2014. 18:12

Sve buduće mame, da mi to ne mozemo, ne bi se djeca tako rađala. naravno da je strah prisutan i da jako boli, ali treba ući u rađaonu hladne glave i znati da roditi moras, nema druge. Sve se da izdrzati, a kas dođe beba sve prođe...

• Adriana38
    25. Ožujak 2014. 22:59

Moj prvi porod je bio baš tezak.sin je bio 4250 g.U drugoj trudnoci sam se bojala poroda no kad su trudovi počeli uhvatilo me veselje i smijavica.sestra me jedva obrijala kako me škakljalo.tako da se neki hormoni pobrinu za to da prevladaju strah.porod je bio savršen i bez šava...
    sad čekam trece ,porod ne mogu dočekati jer se radujem bebi.A i tako sam pozitivna i to je najbitnije....ako ste opuštene i vedre lakše je i doktorima s vama i sve ostalo se opušta pa tako i beba dozivi manje stresa...A nagrada je tako dobra da se brzo sve zaboravi !

Dare12
    28. Ožujak 2014. 10:55

evo da i ja ostavim svoje dojmove...
    porod me uhvatija neplanski 27 dana prije termina mali je odlucija izac, u momentu kad sam odlucila otic 2 dana na selo sa muzem, tako da nam je to bilo pravo avanturisticko iskustvo...dok sam dosla u bolnicu vec je proslo dobrih 6 ipo sat trudova  (da uopce nisan kontala da su to trudovi, stezalo me kao menstrualni bolovi) al mi je plodna voda oticala..nisam se otvarala, stavljen mi je gel i nakon 4 ipo sata trudiva (mojih i gelom potpomognutih) nije bilo cm pomaka...zadnjih uru prije carskog trudovi su bili prebolni...ali ja san mislila da ce to bolit jos vise..jer osjecas potrebu za tiskanjem,a tiskat nisan mogla kad nije moga vani...i tako sam nakon skoro cca 18 sati trudova odvedena na carski... i dosa je na svit mali Roko 2870 kg i 50 cm dug <3 ...i sad mislim kako bi bija mali sumo borac da je osta jos 3 ipo tjedna do kad je triba...
    Drage buduce mame, sve u svemu priroda nam je podarila moc da sve to izdrzimo....samo gustajte u trudnoci bez straha od poroda! P.S.  i da, muzic je bija sa mnom u boxu i niti sekunde ne zalimo ni ja ni on zbog toga..

<3 Zivot se minja od tame do sunca , kad kraj tvoga srca jos jedno zakuca... <3

beag
    28. Ožujak 2014. 12:50

hehe bas citam vasa iskustva, nakon silnih trnaca koji me produ misleci na porod, na kraju sam se bas nasmijala  vjerujem da ima svega!  ja znam za slucaj kad je trudnica pri porodaju ugrizla doktora za rame kad joj je laktom stisnuo trbuh 

nego, vidim da ovdje ima i mama pa me zanima u kojem ste tjednu rodile? ( brojeci od prvog dana zadnje menge ? meni ce punih 40 tjedana biti 5.10. ali koliko sam cula do sada obicno zene radaju izmedu 38.tj.i 40.tj.

beag
    28. Ožujak 2014. 12:55

u biti punih 40 ce biti 30.9., a dr.mi vodi termin 4.10. prema uzv.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.