ja se jos uvijek ne bojim poroda, a u 6. sam mjesecu. nadam se da ce tako i ostati mene je medutim strah carskog reza, to me sad pocelo muciti iako nema nekih razloga za isti, stalno si razmisljam kako ce to biti ako bude potreban carski, kad cu vidjeti bebu, kad ce ju mm vidjeti.. eto trenutno sam u toj fazi, ah ti trudnicki hormoni
ja se jos uvijek ne bojim poroda, a u 6. sam mjesecu. nadam se da ce tako i ostatimene je medutim strah carskog reza, to me sad pocelo muciti iako nema nekih razloga za isti, stalno si razmisljam kako ce to biti ako bude potreban carski, kad cu vidjeti bebu, kad ce ju mm vidjeti.. eto trenutno sam u toj fazi, ah ti trudnicki hormoni
ja sam u 8om mjesecu i za sada se još uvijek ne bojim poroda, trudim se ne misliti na to. kao i tebe strah me carskog. ne njega kao njega, nego više radi toga sto je to ipak operacija, strah me nekih nedaj Bože komplikacija koje neću ni spominjati. Znam samo ako budem išla na carski da ću tražiti da me uspavaju, bez obzira što ću vidjeti bebu nakon par sati. Ako ti rade carski pod spinalnom anestezijom bebu odmah vidiš.. a mužu ti je pokažu kad tebe budu vodili u sobu..
ja se jos uvijek ne bojim poroda, a u 6. sam mjesecu. nadam se da ce tako i ostatimene je medutim strah carskog reza, to me sad pocelo muciti iako nema nekih razloga za isti, stalno si razmisljam kako ce to biti ako bude potreban carski, kad cu vidjeti bebu, kad ce ju mm vidjeti.. eto trenutno sam u toj fazi, ah ti trudnicki hormoni
Ja nisam razmisljala o carskom...al sam zavrsila na njemu...bitno ti je u tom momentu samo da bebac bude dobro, na sebe nisam ni mislila u tim momentima, osim sta sam rekla da ocu opcu jer me satralo 18 sati trudova...
Misli pozitivno...

<3 Zivot se minja od tame do sunca , kad kraj tvoga srca jos jedno zakuca... <3
a jel znate mozda jel i nakon carskog imate pravo na ona 2 sata povezivcanja s bebom, i muzem naravno?
a jel znate mozda jel i nakon carskog imate pravo na ona 2 sata povezivcanja s bebom, i muzem naravno?
Najviše ti to ovisi o vrsti anestezije, ako si u općoj, bebu vidiš tek kad se razbudiš u biti dođeš sebi.. Ako si u spinalnoj onda ti pokažu bebu samo da je vidiš, i dok tebe nastavljaju šivati bebu gleda pedijatar, malo je operu.. I onda kad tebe zašiju, previju, prebace na krevet mislim da ti daju bebu, al nisam sigurna da to bude 2 sata i mislim da muž tu ne sudjeluje jer ipak si ti u operacijskoj sali, a muž tu nema pristupa. A kad te dovedu u sobu, mislim da ti bebu odma uzimaju kod sebe..
znaci ja svakako mogu birati vrstu anestezije?
Zavisi od situacije. Ako npr. hitan carski nakon pokusaja vaginalnog poroda, kod kojeg si primila epiduralnu, onda mozes dobiti samo opcu anesteziju.

http://proudmomy.blog.hr/
10.03.2013. Maksim 💙
04.06.2018. Aleksandar 💙
Mozes birati vrstu anestezije jedino ako se unaprijed dogovaras za carski rez, pod uvjetom da postoji indikacija za njega.. Ali i tada ce ti anesteziolog reci na temelju nalaza i pregleda koja bi ti vrsta anestezije bila najbolja. Kod nas zagovaraju spinalnu. E sad, ako vec pocnes radjat vaginalno i onda nesto ne bude kako treba, i odluče se za carski, ako ima vremena dobit ces spinalnu, ako ne onda ides u opću..
Mozda ovisi koliko si dugo bila na epiduralnoj... Sa mnom u rodilistu je lezala curka, koja je 24 sata radjala vaginalno i dugo je imala epiduralnu. Nije se uspjela otvoriti i isla je na hitan carski. Rekli su joj da ne moze dobiti spinalnu, vec samo opcu, zbog epiduralne.

10.03.2013. Maksim 💙
04.06.2018. Aleksandar 💙
Nisam ja uzimala nikakve lijekove za bol...samo su me sikali antibiotikom jer mi je dugo curila plodna voda dok nisam dosla u rodiliste...
Nisam ja uzimala nikakve lijekove za bol…samo su me sikali antibiotikom jer mi je dugo curila plodna voda dok nisam dosla u rodiliste…
To je onda druga stvar, ja sam napisala da ne moze birati anesteziju za carski, ako je vec tokom pokusaja vaginalnog poroda primila epiduralnu, pa onda zavrsi na hitnom carskom rezu.

10.03.2013. Maksim 💙
04.06.2018. Aleksandar 💙

<3 Zivot se minja od tame do sunca , kad kraj tvoga srca jos jedno zakuca... <3
Obriši komentar
Jeste li sigurni da želite obrisati komentar?
Sortiraj odgovore
Najstariji