Panika prije poroda

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Masha2
    25. Listopad 2014. 18:03

Kad smo kod ovog "prirodan kao probava", jel koja od vas imala problema s vjetrovima prije poroda? Otkad su me uhvatili ti lažnjaci prdi mi se za po...dit! Znam za tzv samočišćenje kad tjera kakati, ali ovo mi je baš neugodnjak 

Masha2
    25. Listopad 2014. 18:48

Super ste mi vi mamice, kad čitam vaše priče s poroda nekad se baš zgrozim kroz što ste prošle (ili zvuči gore nego što jest). A sad kad prođe neki vremenski odmak, sve nas tako lijepo tješite kao da ste sve imale idealan porod... Ah, te mame 

Dada32
    25. Listopad 2014. 21:01

Masha, nemoj se sekirati, navini si muziku, pleši i pjevaj po kući....možda se bebi svidi pa krene 

A kaj se probave tiče, isto se nemoj ništa opterećivati: otkad me žgaravica peče tako se užasno znam podrignuti ... 
    Kaj ćeš, kad se mora. I bebice bljuckaju, i kakaju, i podrignu se, a bogme i puste vjetar pa se ništ ne sekiraju... 

(moju su frendicu natrpali na stol u boksu i nije ju babica više puštala dolje, a ovoj se piški. moli ona da ju puste na wc, a babica ju uvjerava da joj se NE piški da je to samo osjećaj jer se beba spustila. i tak su se one natezale pol sata, ovoj se već plače. dođe doktorica i nju moli da ju puste na wc, i doktorica ne pušta. a moja frendica: pšššššššt! - i popiški se po doktorici i po podu. kaže da ju uopće nije bilo sram kakvo joj je olakšanje bilo.) 

mentira
    06. Veljača 2015. 16:41

Meni se osobno ni u prvoj, ni sada u drugoj trudnoci, nije pojavljivao strah od poroda. Nekako sam si to poslozila u glavi da je to dan kada cu napokon vidjeti svoju bebu i radi toga me nema nista biti strah. Osjetila sam samo neopisiv osjecaj uzbudjenja. A taj osjecaj ima slicne simptome straha, kao brzo lupanje srca i neka uznemirenost, ali pomjesan s hormonom srece :) No mislim da taj manjak straha mogu pripisati dobroj pripremi. I psihickoj i fizickoj. Psihicki sam bila dosta informirana oko svega sto porod zapravo je kao proces, s time da nisam previse citala i mucila um losim i negativnim informacijama. A fizicki sam se pripremala na prenatal jogi. A to je bila najbolja odluka koju sam donijela za vrijeme trudnoce. Obje! U prvoj sam krenula dosta kasno, u 7.mjesecu trudnoce, pa sam mislila da necu nista stici. Nakon drugog sata sam vec osjecala olaksanje ! U ovoj trudnoci sam krenula vec u 3.mj tj cim sam dobila zeleno svjetlo od doktora. Moja me doula Petra naucila disati, a to je vec bilo pola pripreme za porod! Druga polovica je da se rijesite straha :) Od srca svim trudnicama preporucam prenatal jogu ! Ne samo da uz nju naucite pravilno disati, olaksate si tegobe koje dolaze s tezinom tijela kako napredujete u trudnoci, tijelo vam prodise,  naucite i sve mogucnosti za koje vam je tijelo sposobno i spremno podnijeti. Ipak smo mi zene cudo po tom pitanju :)  Pa ako koga zanima, a iz Zagreba je,  preporucam Zivia Studio u centru grada. Thumbs up! :)

• Nikikiki
    13. Travanj 2015. 10:42

Prvi porod mi je bio induciran i to je super, al kak za koga. Naruče te, dođeš i onda se i porodiš, al sad kad znam kak je to (porod) strah me katastrofa. Ne mogu ni opisati,. Najviše me strah da mi porod krene sam od sebe jer to u prvoj trudnoči nisam prošla. Radujem se neopisivo našoj djevojčici, ali se strašno bojim......

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.