mama ovo je opća brbljaonica pa ajmo općenito.. kaj ste si zamišljale od majčinstva, nevezano je li dijete planirano ili ne, kada se pokazao + kako su mjeseci prolazili kako ste zamišljale svoj budući život.. SA MALOM BEBOM... znači sve bi bile naspavane, da dijete ne plače, najbolje da se ne javlja uopće da je mir i tišina, da dudla dudu i da imate svoj mir za peglanje i spremanje i nakuhavanje jer to je najvažnije.. baš sam pukla sad ko kokica, fakat ne kužim... teško je dojit jer eto beba jedna zločesta bi cicu svakih pol sata OMG beba bi cicu, pa kak se samo usudi to tražit.. beba ne spava neće dudu, neće nositi se, neće kod tete a mamica bi na frizuru i sad zločesta jedna beba neće spavat dok je mama ne uzme i ne privije uza sebe jer mislim nije da se radi o susjedi sa trećeg kata nego o mami kojoj je bebica bila u UTROBI 9 mjeseci pa neka se onda malo odvoji od mame sad kad je van te utrobe da mama može u je..ni dućan sama, jer joj je nakon 2-4 mjeseca staža majčinskog dosta bebe i ona bi ju ostavila na čuvanju da ide u dućan... grčevi, kakanja ajde daj zločestoćo jedna pokakaj se molim te jednom na dan, i probaj ne prduckat jer te moram onda našopat sa 85 različitih kapi i bog zna čime sve ne, čajevima, sokovima i ostalim jer ti plačeš dok prdiš... nemoj molim te, ja te ne mogu čuti, a ustvari te ne želim čuti, treba mi tišina... jer ti samo plačeš i plačeš i ja sam već ludaaaaaaaaaa a imaš samo 2 mjeseca... jbt fakat si ljudi svašta zamišljaju i dozvoljavaju i ovaj svijet sa ovakvim mamama ide u krasni klinac...
url=https://lilypie.com]
Mmama, rekla si to na malo grublji način, ali si generalno rekla ono sto i ja mislim...
Ja sam se nekako pomirila s tim da moj život sada izgleda drugačije, sto znaci da nema dugog shoppinga, sjedenja na kavama, beskrajnog friziranja, manikura i svega ostalog sto sam si ranije dozvoljavala. Naravno da si ne dozvoljavam da budem zapuštena i da ni moj društveni život trpi bas pretjerano-oni pravi prijatelji sve razumiju i ne zamjeraju.
Svaki shopping od kad sam rodila je pomno isplaniran, i da, nemam veliki shopping centar u blizni, niti moj maleni nece flasicu, pa opet ja odem i obavim sve sto trebam. Stavim na papir sto mi treba, osmislim plan gdje i sto uzeti i u akciju. I iskreno, u prvim tjednima mi nije bilo bitno jel muz kupio nesto drugačije nego sto inace ja kupujem, to mi je bilo manje vazno.
Ne volim dijete jos uvijek voditi u zatvorene centre sa mnogo ljudi, ali zato smo svaki dan u šetnji. Omete nas samo jaka kisa ili snijeg i vjetar, ili ako je temperatura bas -10.
Ne zelim nikoga osuđivati, sve mi biramo kako cemo se ponasati, ali se treba malo i u glavi posložiti. Beba je mala i potrebna joj je mama. Ona ne moze znati da je eto mama naviknuta na shopping i kave, pa joj to jako fali i treba.
Krešimir 19.08.2014. <3
I ja se moram složiti...Marija,bile smo budne otprilike u isto vrijeme al meni se nije dalo tipkati :P ja sam se još za vrijeme trudnoće navikla da mi se život mijenja...i iskreno nije mi žao što se promijenio...sad sam po cijele dane doma s bebicom dok dragi radi, za vrijeme trudnoće sam znala ić s njim (radi u sk 30ak km od mjesta di živimo) pa biti kod svojih ili njegovih pa i kavicu i šoping obavit...sad ni to uopće nije bitno....volja za šopingom me prošla,ok kupit nešto bebici :) dragi kupi šta treba za kuću i nije mi bitno jel to ono šta bi i ja uzela il ne... a kavice...ok bilo bi lijepo,al ne toliko zbog kave nego zbog sjedenja na terasi s bebicom :) da gledamo u našu lijepu sisačku kupu i uživamo... a što se druženja tiče... nema šanse da bi bebicu negdje zbog toga ostavljala...pred 2 tjedna je dragi imao ideju da curku ostavimo njegovima na sat,sat i pol i odemo s ekipom na cugu...dobro da ga nisam utukla.... na kraju frendovi došli k nama,ja bili s njima ali i brinula o curki tak da sam na kraju možda više vremena s njom na kraju bila...hranjenje,presvlačenje,uspavljivanje.... ali opet,nije mi žao...to što joj se ne spava u određenom trenutku, a šta bi...il što je cijeli dan na sisi...šta bi sad...to je bebica i treba mamu i nikoga drugog...bar dok je ovako mala... i iskreno...ak se netko naljuti ak mu odbijem kavu dok je vrijeme šugavl i ne možemo po terasama zaboli me.... bebica mi je tak i tak najvažnija...ona i njene potrebe...za sve ostalo bilo je vremena do sad,a sad je sve vrijeme ovog svijeta namijenjeno bebici.... i da...sad sam se sjetila...imamo frendove koji imaju klinca od 3 god i njega još od malena odgaja baka...mislim i oni su tu al kad im se putuje klinju ostave babi i uživaju sami...al meni to nije to..ak nisi bio spreman na promjenu i posvećivanje sveg svog vremena bebi onda nisi ni trebao imat klince...mi idemo u svatove u 5 mj i guess what...curka ide s nama...nema teorije da ju nekom ostavim,radije ne bi išla
Nama bas jucer bili prijatelji. Mala je bila budna i oko 8 spavanac i jos sam stigla bit s njima. A otkad se rodila sam bila jednom na kavi. Cekam da malo naraste. Uostalom vrijeme tak brzo leti i mislim si nema te stvari koje bi radje radila nego se brinula o njoj. Da nije tak bi se zapitala.. nego mene je sinoc tresla zimica i desna cica boli za poludit na dodir. Pa nije valda mastitis?:( temp.nema
Mmama, mislim da ti je ovaj komentar pretjeran! Pa mislim da nitko nije od majcinstva ocekivao da ce mu beba ujutro kuhati kavu spremiti dorucak!!!!
Mislim da je svakoj od nas ta beba postala ccentar svijeta, bar ako je osjetila pola od onog sto sam ja osjetila kad sam rodila to malo stvorenje! A svaka je sigurno!!!
I ako zelim otici u je..ni ducan sama onda imam svoje razloge, a tko si ti da me osudjujes zbog toga! Ne zalim zbog nespavanja u komadu, sve ja to nadoknadim, a peglanje, kuhanje i ciscenje isto stignem, i mislim da moja beba ne pati zbog toga! Ne zalim zbog dojenja i sto mi je u pocetku stalno visio na cici, ali zelim da skuzi i sta je boca, tako da mogu otici u je..bbeni ducan sama!
A sto se tice kava i druzenja, fali mi kava ali necu na nju sigurno bez njega, dakle cekamo da otopli, a to se druzenja tice to mi ne fali, prijatelji i kumovi su redovito posjetama, kuze u potpunosti da smo mi trenutno stacionirani doma. S tim nemamo problema.
Mislim da je ovaj forum mjesto za raznjenu iskustava i savjete, a ne osudjivanje nekoga i donosenje zakljucaka o nekome na temelju toga sto se pozalio da lose spava ili bi htio u ducan sam. Ne znaci da je ta osoba losija mama nego netko tko se nece odvojiti od djeteta dok mu u skolu ne podje. U tvom komentaru je samo falilo da je od mame sebicno i to ako bebu stavi da spava u vlastiti krevetic, jer je i to odvajanje od majke.
Mislim da sve lagano pušete od hormona, ni same ne znate što pišete, odnosi se na novopečene majke. Sve vas mi ovdje shvaćamo u vašoj tuzi da nemate slobodnog vremena, da beba non stop jede, da se ne možete otuširati, da je kuća u kaosu, dalje da ne nabrajam jel...Ali, bitan je onaj ali!! Vi ovdje drage moje u svojoj navali bijesa, frustriranosti upravo ovako pišete kako vam je navela mmama, znači muka vam je od dojenja, neispavanosti, grčeva...Da, to je sve točno, ali rijetko koja od vas je napisala, ma pospremit ću kad stignem, sad mi je bitno da beba nauči cicati, sad mi je ona bitna, dat ću si vremena, nisu mi sad bitni prijatelji i kave, sad je beba tu i ne treba mi ništa drugo.. I mi smo sve to prošle, neke s smanjenim intenzitetom, neke su se morale nositi s još gorim stvarima uz to, bolešću, strahovima za bebu, problemima ne vezenim uz rođenje bebe, neke su mogle sve odraditi kao da su majke već mjesecima, ali svim je jedno bilo zajedničko a to je da je početak itekako težak i nikome nije bajno. Smatram da prvi mjeseci su jako bitni i sve ostalo može čekati pa tako i odlazak u dučan, uopće ne shvaćam to da je nekom to gušt, ali dobro, to sam samo ja, jako je bitna povezanost majke i bebe i privrženost kao i neodvajanje. Da, ja se slažem sa svime navedenim jer mi je sebično ostaviti tako malu bebicu u krevetiću i otići raditi ne znam što, meni je, to ne znači da nekome nije, ali kako je navedeno da možemo pisati što želimo evo to je moje mišljenje. Novorođenče treba svoju mamu 24 h dnevno u prvim mjesecima i to je jako bitno, sve ostalo je za mene manje važno!
Sortiraj odgovore
Najstariji