mom je skoro 2,5 godine.koliko je tvom???
racunam da je jos rano za to ali svedno ga pokusavam ispravljat na vrijeme.
mom je skoro 2,5 godine.koliko je tvom???
racunam da je jos rano za to ali svedno ga pokusavam ispravljat na vrijeme.
Curica je i ima pet i pol godina, ali do pete godine se sve tolerira tek se onda kreće s vježbama, bar je nama tako logopedica rekla, stigneš...moj nećak ima problema s izgovorom ovih slova koje si napisala isto je krenuo s pet godina kod logopeda, lagano se sve sanira, na jesen kreće u školu dobio odobrenje, sve pet, tako da ima vremena.
Kad se udas iz ljubavi onda nedjeljom peres,peglas,kuhas.
A kad se udas iz interesa onda ides na manikuru,pedikuru....
aa ja se ispricavam.kako je moj maleni do nedavno govorio ´´tutnica´´ sad je vec postala ´´cujica´´ a jednog ce dana nadam se ispravit na ´´curica´´.
ma bit ce to sve dobro,dijete je razumno i hvala bogu zdravo,a govor se moze ispravit.
hvala vam na vasim iskustvima.
Ma to je normalan razvojni govor...vidjet cete, do 5. godine se toleriraju r i l tako da bez straha. Moja curka je sad nedavno cisto progovorila r i l a ima 4 god.
Kaj se tice puzanja ja ga pustam svuda, vec mj. i pol pici po kuci ali sad imam drugi problem...poceo se dizati na noge uz igracke i nas i namjestaj i onda stane i pusti se pa padne pa opet...bojim ga se ostaviti da se ne tresne negdje dok sam ja u wcu. Ima 7 i pol mjeseci i bas mi je to nekako rano za podizanje na noge. Curka mi se pocela dizati s nekih 9/10 mj. Kakva su vasa uskustva s tim?
Ma to je normalan razvojni govor…vidjet cete, do 5. godine se toleriraju r i l tako da bez straha. Moja curka je sad nedavno cisto progovorila r i l a ima 4 god.
Kaj se tice puzanja ja ga pustam svuda, vec mj. i pol pici po kuci ali sad imam drugi problem…poceo se dizati na noge uz igracke i nas i namjestaj i onda stane i pusti se pa padne pa opet…bojim ga se ostaviti da se ne tresne negdje dok sam ja u wcu. Ima 7 i pol mjeseci i bas mi je to nekako rano za podizanje na noge. Curka mi se pocela dizati s nekih 9/10 mj. Kakva su vasa uskustva s tim?
Patrik je sa 7 mj hopsap na veliko po svukuda, uz namještaj i uz nas.. osiguraj čoškove i sl, a padova će uvijek biti

url=https://lilypie.com]
https://lmtf.lilypie.com/dPuFp2.png
joj cure meni mila ima za tjedan dana 7 mjeseci i jos ne sjedi samostalno, naravno ima tu dobrih pokušaja dizanja, ali je full klimava još, što se tiče puzanja još uvijek onako vojnički na laktove i odguruje se s nogicama, dizanje na nogice ni u peti tješi me što oni stvarno mogu kroz dva tri tjedna puno napredovati
joj cure meni mila ima za tjedan dana 7 mjeseci i jos ne sjedi samostalno, naravno ima tu dobrih pokušaja dizanja, ali je full klimava još, što se tiče puzanja još uvijek onako vojnički na laktove i odguruje se s nogicama, dizanje na nogice ni u petitješi me što oni stvarno mogu kroz dva tri tjedna puno napredovati
ne brini, preko noći bude skužila, D je puzao vojnički skoro 2 mj ako ne i duže, zaista je bio profesionalac :D sada juri na sve 4 već dugo, dižese, hoda uz namještaj, sve tako reći preko noći

url=https://lilypie.com]
nebrinite se,moj je maleni sa 11mjeseci prvi put ustao sam na svoje noge,jako tesko i jako klimavo i TEK TADA je otkrio da moze puzati..........
do tad je ´´puzao´´ kotrljajuci se i tu i tamo vojnicki (ako mu je igracka bila toliko blizu da je bio siguran da bi je tako mogao dohvatiti)
a dobro mmama2 kaze osiguraj coskove,i ako imas staklene predmete koji bi se razbili ako bi slucajno dijete palo.a djeca znaju ´´lijepo´´ pasti,nece zabit glavu.i nemojte ih uvijek podizati kad padnu nek se bore sami.
Pripremamo se i spremamo ..nocas krecemo na more imam sto briga i pitanja u glavi kak ce to sve izgledati sa bebom puzacem sto na sat koji sve mora dirnuti i brzo strpat u usta ....kak cu ga zadrzat na plazi na rucniku lezaljki kad 1 sekundu nema mira ajmeeee
Pripremamo se i spremamo ..nocas krecemo na more imam sto briga i pitanja u glavi kak ce to sve izgledati sa bebom puzacem sto na sat koji sve mora dirnuti i brzo strpat u usta ….kak cu ga zadrzat na plazi na rucniku lezaljki kad 1 sekundu nema miraajmeeee
aaa napapat će se onda svega i svačega!!samo vi uživajte, pustite ga neka istražuje, uvijek tik uz njega i biti će to ljetovanje za pamćenje!
Sretan put i uživajte!
Obriši komentar
Jeste li sigurni da želite obrisati komentar?
Sortiraj odgovore
Najstariji