Opet ću ja o govoru... moj svekar voli tepati, to je nešto jače od njega 😂 ali par dana se družio sa starijim dječakom kojeg ja ništa nisam razumjela i od tada se njemu govor "pokvario" 😨
Moj isto još ne može izgovoriti R ali u nekim riječima i uspije, R se tolerira najduźe.
Čitam što vam dječica rade, super su tako maleni kao navijeni 😀 moja se samo okreće oko svoje osi a i tako se uvik izmigolji na parket. Joj danas je cili donji lancun izvukla i sa njim se pokrivala 😂
Ma di ste vi pa vam je toliko hladno, a kod mene 😥 vrućina ajme, danas sam vodila curu na kupanje baš je guštala ☺
Jesam se raspisala ☺
I ja bi malo te hladnoće! Ja sam prokuhala. Evo čekala dosad da padne koji stupanj pa idem sad peglati na terasu. Do sad je bilo užas.
U Zagrebu su prvo bile nesnosne vrućine a sad je hladno za jaknu...danas sam bila vani u čizmicama i bilo mi je ugodno. Nemam pojma kako da malu obućem za šetnju, nisam joj baš pripremila toplu obleku za ljeto pa je pokrivam s dekicom.
Daa, baš je hladno :(( Ja sam maloj nedavno uzela vjetrovku/šuškavac/kabanicu u benetonu i stvarno mi je sad dobro došla! Jedino mi fale neke cipice jer nema šanse nju pokriti. Ni po noći, stalno je u muvingu
Meni je stara mozak popila s Frodom i kupnjom cipela moja stalno diže desnu nogicu kad se nosi,navlači čarapu i stavlja u usta,a kad spava moram joj ih skinuti jer obožava opipavati teksturu bilo čega na čemu leži,najjača je kad ju golu stavim na ručnik poslije kupanja pa se trlja kao pesek
Mi sutra idemo na odmor,srećom da se nismo za more odlučili ove godine
Meni je stara mozak popila s Frodom i kupnjom cipela moja stalno diže desnu nogicu kad se nosi,navlači čarapu i stavlja u usta,a kad spava moram joj ih skinuti jer obožava opipavati teksturu bilo čega na čemu leži,najjača je kad ju golu stavim na ručnik poslije kupanja pa se trlja kao pesek
Mi sutra idemo na odmor,srećom da se nismo za more odlučili ove godine
Evo i kod nas-Kaštela je malo zahladilo, mogla bi i ja peglati, za tren se nakupi brdo robe 😣
Mary ako je beba u onoj košari onda je lipo utopli dekicom i bit će to dovoljno.
Nalah kolika je cura... ja sam prve cipelice uzela tek kad je po kući počeo ustajati i hodati uz držanje.
evo da se i ja napokon uključim od poroda :) ja kad pogledam bebe oko sebe, uvijek mi se čini da pretjerujem s oblačenjem jer je masa bebica poprilično lagano obučena...al ja uvijek gledam po sebi pa je onda tako i oblačim plus još malo jer ona ipak leži i ne kreće se. Osim, naravno po ovim ekstremnim vrućinama. I sad sam joj navečer u Zagrebu stavljala kapicu. Jučer je bilo oko 17 stupnjeva navečer. Nekako si mislim da je bolje spriječiti nego liječiti kad su te čudne temperature...
i ja sam svom malom uzela prve cipelice tek kad je poceo hodati,ali smo onda imali velikih problema za obuti to na noge.neda i neda.
a puzanje...i moj je puzao bas tijekom zime,stavljala sam mu tepih i deke na pod i uvijek ga vracala na to ali bez puno uspjeha.na kraju sam ga pustila nek ide kud hoce.samo je obavezno bio u dugim hlacama radi koljena a preko dlanova se nikad nitko nije razbolio.
ja se nadam da ce popravit govor kad bude malo stariji,teski su mu R L Š Č Ć Ž... tako ta slova,ali ona su stvarno teska.trudit cemo se ispravit,a ako ne hvala bogu postoji i logoped.
Kad se udas iz ljubavi onda nedjeljom peres,peglas,kuhas.
A kad se udas iz interesa onda ides na manikuru,pedikuru....
Miki koliko ti je staro dijete, sory nisam sve pratila?
Uglavnom mi idemo kod logopeda u vrtiću i super sam zadovoljna, nama je problem R i eto fizičke naravi jer jezik nije dovoljno rastegnut da lupi u nebac i da izazove glas R nego se pretvara u L, tako da nema veze izgovor s tepanjem, naravno u mlađoj dobi ukoliko se tepa dolazi to lošeg izgovaranja, no to je svakako pitanje roditelja, bake djedova i koliko se to dopušta. U konačnici dobar logoped sve riješi vježbom ali treba pratiti stanje od malena. Mi idemo nekih pola godine i super je zavoljela, ima pomaka i to dosta, vježbe se sastoje od pjesmica i crteža i čisto su prilagođene dobi u kojoj dijete i je, tako da sve se to riješi do škole.
Sortiraj odgovore
Najstariji