Zebrica...Ne znam na koliko stupnjeva se kuha ad,ali ja sam si na poslu znala kuhati instant kavu u kuhalu i uvijek mi se činila hladnijom nego kad sam kuhala vodu u džezvi,a i malo malo bi se nakupila masa kamenca u njemu,koji se unatoč onom filteriću na vrhu uvijek nekako našao u šalici...ne znam je li djetetu kuhaš ad sa Janom npr.ili vodom iz pipe i koja ostavlja više kamenca.Ujedno,kuhalo smo uvijek čistile limunskom kiselinom iz vrećice što je po mojim babama s posla,naprirodnije,a sad može li ono čime se čisti kuhalo utjecati na bebu,nemam pojma.Ja frendici koja nema blizu Muller uvijek kupujem Froschov deterdžent specijaliziran za pranje dječjeg posuđa/flašica,pa me tješi pomisao da zbog toga nije štetan za bebe
Zebrica…Ne znam na koliko stupnjeva se kuha ad,ali ja sam si na poslu znala kuhati instant kavu u kuhalu i uvijek mi se činila hladnijom nego kad sam kuhala vodu u džezvi,a i malo malo bi se nakupila masa kamenca u njemu,koji se unatoč onom filteriću na vrhu uvijek nekako našao u šalici…ne znam je li djetetu kuhaš ad sa Janom npr.ili vodom iz pipe i koja ostavlja više kamenca.Ujedno,kuhalo smo uvijek čistile limunskom kiselinom iz vrećice što je po mojim babama s posla,naprirodnije,a sad može li ono čime se čisti kuhalo utjecati na bebu,nemam pojma.Ja frendici koja nema blizu Muller uvijek kupujem Froschov deterdžent specijaliziran za pranje dječjeg posuđa/flašica,pa me tješi pomisao da zbog toga nije štetan za bebe
Nismo inace nikad imali to kuhalo, a jucer bilo na akciji pa ajde. Inace svaki dan se rade pp dvije tri kavr(kuha se voda u dzezvici) a ajde bar ce za to poslužit hehe. Nisam bas sigurna za bebu da bi joj uz toga dala, pise voda zakipi na 360C
zebrica
Nalah ovo je dobra ideja za vozikanje po doma u kolicima. Bas cu probat.
Ili grcevi jer dok vristi se naguta i zraka ili je jako osjetljiva beba. Pa hoce mir i cicu i nist drugo ne pomaze. Lady moju je uvijek smirivalo pjevanje kad je bila nemirna. Probaj ako vec nisi:)
Zebrica, mi koristimo kuhalo skoro otkad je malena na ad-u. Prvo sto se tice temperature, voda prokuhava na jednako stupnjeva i u kuhalu i u loncu, tako da mislim da tu nema brige. Inace zivimo na podrucju gdje je jako tvrda voda, pa smo imali nakupine kamenca dok smo pokusali kuhati u loncu. Necu lagati, ima kamenca i u kuhalu, ali tu nam pomazu gaze kroz koje procijedimo vodu. Kuhamo vodu za cijeli dan (i za pice i sve ostale curkine potrebe) i drzimo ju u termosici. Da, i rjesavamo se kamenca pomocu octa.
Zebrica, mi koristimo kuhalo skoro otkad je malena na ad-u. Prvo sto se tice temperature, voda prokuhava na jednako stupnjeva i u kuhalu i u loncu, tako da mislim da tu nema brige. Inace zivimo na podrucju gdje je jako tvrda voda, pa smo imali nakupine kamenca dok smo pokusali kuhati u loncu. Necu lagati, ima kamenca i u kuhalu, ali tu nam pomazu gaze kroz koje procijedimo vodu. Kuhamo vodu za cijeli dan (i za pice i sve ostale curkine potrebe) i drzimo ju u termosici. Da, i rjesavamo se kamenca pomocu octa.
Super, i u mom kraju je voda teška puna kamenca ali uvijek smo joj u loncicu prokuhavali a jucer bio na akciji pa smo ga kupili posto se kod nas puno pije kava hehe a reko da vas pitam jel se moze i za bebe koristit..hm octom a kako tocno?
Ja sam bas danas termosicu oprala nmalo ocrta kipuce vode i protresla te onda jos sa carlijem oprala i isprala. Sad me strah da nece pokupit miris octa termosica
zebrica
hej cure.. mi bili jučer na pregledu i cijepljenju. Curka sa skoro 4 i pol mjeseca ima 6100 i duga je 60 cm tak da je stvarno puno narasla. Rekla je pedijatrica da je savršeno zdrava i da krenemo za dva tjedna sa voćnom kašicom.. baš sam hepi :) jedino kaj je jako plakala zbog pikice i cijeli dan je bila nervozna i plačljiva, po noći je isto bila dosta nemirna.. mrzim ta cijepljenja, stalno brojim koliko ih još moramo odradit!
Ajde super znaci mize se koristit kuhalo za vodu? Ja ga imsm odavno ali ga nisam koristila za bebicu. dosad bi kuhala u tecici vodu i prokuhavala jos 5 min kad zakipi. Zar je dovoljno samo da zakuha? A kamenca je more u vodi kad se slegne. Do sada bi cistila kuhalo octom.

Obriši komentar
Jeste li sigurni da želite obrisati komentar?
Sortiraj odgovore
Najstariji