Ima li tu još koja mama koja se susrela s mojim problemima pa da me malo utješi?
Imam bebu od dva mjeseca koja puno i pretjerano plače, a bez vidljivog razloga. Najede se, sita je, premotama, busa nije napeta i bude mirna par minuta i samo iz cistog mira krene vristat iz petnih zila. I dere se i dere, nikako ju umiriti. Onda samo odjednom prestane i bude opet mirna, druzimo se, pricam joj i u jednom trenu opet krene vristanje. I tako citav dan u krug. Navecer kad zaspi spava mirno i budi se svaka 3-4 sata za papanje. Jedino ju cica uvijek umiri i stalno ju trazi. Al ne razumijem toliko vristanje. Vele da bebe nikad ne placu bez razloga, a ja ne mogu nikako naci uzrok ni pravilo kod tog njezinog ponasanja. Vec se pocinjem bojati da nesto nije u redu s bebom :(
Iako i doktorica i patronazna vele da je sve ok i da se lijepo razvije.
Nisu grcevi, dajemo joj kapi koje su smirile nadimanje trbuha. I ovo traje kroz citav dan, bez pravila. i umiri se uvijek na cici i spava mirno.
Mislim da se nemaš kaj brinuti, to je samo faza. Proći će ubrzo kad ju počnu više interesirati igračke.
Mi problem s vrištanjem po novom imamo navečer. Do prije par dana je bila idila, ja bi ju podojila, obukli bi joj vreću za spavanje, skroz prigušili svjetlo u sobi i onda bi ju muž uspavao u kinderbetu za tri, četiri minute. A zadnjih par dana kad ju stavi u kindić krene tako jako vrištati da ne znam kako bi to opisala. Sve čekam kad će mi susjedi pozvati socijalnu službu😁.
I nastavi vrištati i na rukama, pa se malo smiri pa opet ispočetka. I tako po pola sata, sat.
I onda jadna zaspi valjda od iscrpljenosti meni na rukama. A jučer i danas sam ju stavila pored sebe na krevet kad je krenulo vrištanje i probala opet dat cicu, ali nije htjela nego je uz mene zaspala. Sad ćemo tako probati uspavljivati.
Djeluje mi da je ili ljuta jer mora ići spavati, ili ko da se boji da ćemo mi negdje otići ako ona zaspi.
A možda je problem i u tome sto kad se po noći probudi za papanje ostane samnom u krevetu, a muž ide u dnevnu sobu pa se navikla da je pored mene.
di počet.. dojenje i nova trudnoća nemaju veze jedno sa drugim.. tijelu treba neko vrijeme da se hormoni vrate u normalu ali kada sjedne sve na svoje trebali bi moći bez problema zatrudnit.. ovo za dojenje i blizance nisam znala, jako mi se sviđa ta informacija, meni su blizanci velika želja.. kaj se tiče manipulacije oooo da, naveliko već funkcionira, moj D se ljuti i baš nekaj jamra sebi u bradu kada nije po njegovom, ali eto, nije mi prvi pa ne skačem na svaki njegov mig.. nekako se suzdržim, čini mi se da ću ga više razmazit nego starijeg koji je trebao biti razmažen jer je prvi.. bebe negdije oko 6 mjeseci starosti počinju kužit da to što vas ne vide ne znači da vas nema, negdje sam pročitala da npr kada vas vide da odlazite kaj se njih tiče možete otić i u Kinu jer nemaju osjećaj vremena koliko vas nema i ne mogu znat da ćete se vratit.. zato ej potrebno igrati se kuc - kuc sa njima i skrivati se pa pokazivati da oni znaju da ćete se uvijek pojavit opet.. tako da evo moj primjer je da maleni vrišti čim leđa okrenem a i ne odem još od njega jednostavno zna da je okretanje leđa znak da odlazim a to je njemu "trauma"... btw stariji Patrik sa 3 god još nema pojam o vremenu, uopće ne kuži danas, jučer, sutra ali koristi u govoru te riječi kada pričamo o vremenu.. pa veli kada ga pitam kada idemo baki kaže jučer i sl...
url=https://lilypie.com]
Ni Hana bas nije sretna ako joj okrenem leđa a ona bi se razgovarala. Dovoljno je samo da ne gledam u nju. Evo na primjer danas, igrale smo se, nosile i onda sam ju stavila u ljuljačku i sjela za laptop da platim račune, ali tako da mi je skroz blizu i da me gleda. Dok sam ju gledala i pričala sve je bilo ok, ali čim sam pogledala u laptop odmah nezadovoljstvo. To onda riješim tako da na glas čitam brojeve računa, iznose, primatelje.... Uskoro neću ja morati brinuti o računima, dijete će ih znati platiti
Pozdrav cure, upadam kao padobranac, ali trebam odgovor ili da me uputite na pravu temu.
Zanima me ima li netko iskustva s kolicima za blizance, ali za bebe različitog uzrasta.Tj, ima li netko preporuku? Razlika će nam biti 15 mjeseci i sad razmišljam kakva kolica uzeti...pa eto, ako netko ima bilo kakvih iskustava ili prijedloga dobrodošla su....
hvala
Sortiraj odgovore
Najstariji