Cure, ljubim vas sve od reda! Kad god dođem ovdje, srce mi je veliko kao kuća od vaših utjesnih rijeci i podrške!
A sto se tiče kapi za grčeve, i sama sam u nedoumici bas zbog svega sto si napisala mmama. Nama je pedijatrica rekla da su joj se kao najbolje kapi pokazale Espumisan baby, i mi ih kupili i eno mi stoje vec 3. dan. Trebale bi se davati prije i poslije svakog podoja 25 kapi. Kad si ja to zbrojim u glavi, pa to je puno kapi. Dala sam mu jučer po 25 kapi poslije 3 podoja (otprilike ujutro, u podne i uvečer), jer sam negdje naišla da je jedna mama rekla da joj je pedijatar tako savjetovao (mozda sam to i ovdje negdje pročitala). I tako isto i danas. Iako ne vjerujem bas da ce mu pomoći... Sinoć ih je imao i jutros je ponovno imao (ne znam za ovo jutros jesu li zaista grcevi ili samo problemi s probavom, ali jednako mi grčevito place). Samo znam da moram svaki dan skupiti snage za to vrijeme kad ga muci i pokušati ostati sto mirnija. Hvala Bogu pa nisam neki živcenjak. A grcevi ce proći, sa 3,4,5 mjeseci... Ali ce proći. Pa ce nam rasti zubi... I tako. Spremna sam!
Krešimir 19.08.2014. <3
Potpisujem sve što je mmama rekla, treba shvatiti zapravo o čemu je riječ, koji je razlog plača, treba i znati utvrditi da li su grčevi ili je neki drugi problem, a to treba vremena, ne skuži se sve preko noći i najgore je pohrliti u ljekarnu i brzo davati lijek za koji i ne znamo da li će pomoći, treba slušati svoj instinkt i promatrati bebu i shvatiti će se što ju muči.
a jel imaju kakve bio kapi protiv tih grčeva...mmama nakon tvog posta sam si dala truda i pogledala kakve sastojke imaju i baš više i nisam tolko entuzijastična što se tiče njih.... znam da ima ona fora a toplim ručnikom na trbuh i podizanjem nogicu prema trbuhu...
Marija...kao što kažeš spremna si...ja mislim da mi sve moramo biti spremne na sve...ja sam si već kad sam ostala trudna krenula slagati stvari u glavi oko svega toga
a jel imaju kakve bio kapi protiv tih grčeva…mmama nakon tvog posta sam si dala truda i pogledala kakve sastojke imaju i baš više i nisam tolko entuzijastična što se tiče njih…. znam da ima ona fora a toplim ručnikom na trbuh i podizanjem nogicu prema trbuhu…
Marija…kao što kažeš spremna si…ja mislim da mi sve moramo biti spremne na sve…ja sam si već kad sam ostala trudna krenula slagati stvari u glavi oko svega toga
Da, mislim da sam spremna. Bas kako i sama kažeš, slagala sam polako kockice u glavi jos za vrijeme trudnoće, ali evo, tek sad kad je to malo biće kraj mene, shvacam da je ta psihička priprema nista u usporedbi s onim sto ti to sve nosi. Ali nije ni mjerljivo sa osjećajem koji ti pobudi svaki novi trenutak...
Krešimir 19.08.2014. <3
Moram reci da se samo djelomicno slazem s mmamom. Ne slazem se s misljenjem glede BioGaie. BioGaia kapi su probiotik, koji obnavlja crijevnu mikrofloru. Primjena probiotik se preporucuje i kada dijete uzima antibiotik. BioGaia nije sapunica kao npr Sabsimex koja ispire crijeva. Ne pokusavam promijeniti niciji stav, nemojte me krivo shvatiti. I da, lijeka protiv grceva nema, sve ove stvari mogu samo olaksati grceve. Ali ja nisam ni rekla da se radi o lijeku, samo sam navela metode koje mogu pomoci, a jedna od njih jesu i BioGaia kapi.
Moram reci da se samo djelomicno slazem s mmamom. Ne slazem se s misljenjem glede BioGaie. BioGaia kapi su probiotik, koji obnavlja crijevnu mikrofloru. Primjena probiotik se preporucuje i kada dijete uzima antibiotik. BioGaia nije sapunica kao npr Sabsimex koja ispire crijeva. Ne pokusavam promijeniti niciji stav, nemojte me krivo shvatiti. I da, lijeka protiv grceva nema, sve ove stvari mogu samo olaksati grceve. Ali ja nisam ni rekla da se radi o lijeku, samo sam navela metode koje mogu pomoci, a jedna od njih jesu i BioGaia kapi.
istina to kaj kažeš, ali BioGaia ne pomaže kod kolika, on se može davati neovisno o kolikama za poboljšanje flore kako si napisala, a za grčeve tj kolike nekako čisto sumnjam da budu našli načina da ih zaustave skroz.. isto kao i mamina prehrana da utječe, po meni i mom iskustvu babske priče, treba jesti sve što raznolikije to bolje, npr češnjak, koji obožavam, svi vele ne jesti, izbjegavati i bla bla šteti bebi, poboljšava grčeve, nitko ne spominje da je to jedna od najzdravijih namirnica uopće pa kako bi mogla štetit, možda u manjoj količini "napuhava" ali sigurno više dobroga nosi nego lošega, i još 1000 drugih namirnica koje dojilje ne bi trebal zbog ovog ili onog razloga.. dojila sam 21 mjesec prvog sina, uvijek je bilo mlijeka, punog, masnog bogatog mlijeka, čak je i previše dobivao na težini, da pokucam nikad, nikad bolestan, a sve živo i ne živo sam jela,, sad možda je to tako slučajno kod mene ali ne vjerujem u slučajnosti
url=https://lilypie.com]
http://proudmomy.blog.hr/
10.03.2013. Maksim 💙
04.06.2018. Aleksandar 💙
MarijaŠ a da probas s WAYA LGG kapima... one se daju samo 7 kapi jednom dnevno... sto je obzirom na ove koje ti imas drasticno manje...bar se meni tako cini...
Laura 21.08.2014 :-*
Meni je teta (koja je gl.medicinska sestra u njem.) rekla da dobiju "grceve" jer se nagutaju zraka pri hranjenju i donjela mi je Lefax za rastvaranje tih mjehurica u crjevima i od kad to koristimo on nema problema sa grcevima i ne place gotovo uopce samo kad je nervozan jer mu se spava :)
I kad stavim taj Lefax u mlijeko tocno vidim kako svi mjehurici od protresanja nestanu :)
Meni je teta (koja je gl.medicinska sestra u njem.) rekla da dobiju "grceve" jer se nagutaju zraka pri hranjenju i donjela mi je Lefax za rastvaranje tih mjehurica u crjevima i od kad to koristimo on nema problema sa grcevima i ne place gotovo uopce samo kad je nervozan jer mu se spava :)
I kad stavim taj Lefax u mlijeko tocno vidim kako svi mjehurici od protresanja nestanu :)
Draga, drugo je kod dojenja, a drugo je kad ti staviš to mlijeko u bočicu. Nagutaju se zraka jer položaj u kojem se doji nije ok, i kad vuču, vuču i taj zrak, koji se pretvara u mjehuriče i stvara probleme u trbuščiću koje mi famozno nazivamo grčevima. E, sad nekoj djeci malo sporije i teže sazrijeva probavni sustav i naravno to ga jače muči, tješiti se možemo samo da će to unutar neka tri mjeseca proći.
🦸♀️31🦸35
🙋♂️Jan (8)🙆♂️Noel (5)
Pa znam Renata.. Moj se extra naguta zraka iz boce jako hlapljivo jede a Lefax se stavlja na zlicicu ako se doji a ja u mom slucaju stavim u bocu isti je ucinak!
🦸♀️31🦸35
🙋♂️Jan (8)🙆♂️Noel (5)
Obriši komentar
Jeste li sigurni da želite obrisati komentar?
Sortiraj odgovore
Najstariji