Mala Muca... uh...šta da ti kažem.. nije tebi lako... šta si rekla tom liku? mislim, ok je pomoć životinji, al kolko kužim o tebi ide glas da si sklonište za nezbrinute životinje... treba to hranit, brinut o njima svima... nadam se da će biti bolje i da ćeš udomit male mace
Imam tri mace, dva psa i štakoricu.
Prije trudnoće sam imala doma tak napuštene miceke, miceke koje je trebalo na dudu hraniti, ali sad si jednostavno ne mogu dozvoliti da imam doma još neke mace, tu su uvijek gliste, buhe, šuge, šugarci...
A onom liku sam dala broj od vet.stanice i rekla da ne mogu uzeti macu i nek si radije sterilizira mačku ako misli svaki put tak s mačićima. Najlakše je reć brigo moja pređi na drugoga -.-
Neznan jel znas, ali kažu da su mačke u trudnoci stetne za trudnice. Barem je meni tak moja gin.rekla tj pitala me jel imam macku u kući il stanu velim ja da nemam, a da dobro onda jer kao nesto nije dobro da su macke blizu trudnica, ja gledam zbunjeno nisam imala pojma kakve sad to veze ime... Pa eto , imala sam potrebu ti to reci a sad svako ima svoje misljenje
Neznan jel znas, ali kažu da su mačke u trudnoci stetne za trudnice.
Ali ja mislim da toksoplazmu dobiješ samo ako čistiš kutiju s pijeskom, znači trudnice ne bi trebale čistiti za mačkom. Ovak ako ti je kućna mačka, i čista je i sve obavljeno s veterinarske strane, onda samo pripaziti na pranje ruku poslije diranja mačke. Inače bi valjda svi vlasnici kućnih ljubimaca ih morali izbaciti dok netko od ukućana zatrudni.
zebrica
Nalah super za vas,neka je sve ok do kraja!!!! :-) Mama zana cestitam!!!
<3<3<3 Karl <3<3<3
Mačke su problem samo zbog toksoplazme, ali je moguće da si je već i preboljela ako si ikad imala mačku (i prije trudnoće). Trudnica ne bi trebala prazniti posudu sa pijeskom i svako toliko provjeriti krv i to je to.. Test na toksoplazmozu se radi pri prvom vađenju krvi kod trudnoće, ako joj je sve bilo ok onda po meni MalaMuca nema nikakvog razloga za brigu.
A mene jako ljute ljudi koji zbog "humanosti" ne steriliziraju svoje kućne ljubimce, a kad im se "omaknu" životinjske bebice onda slušamo o napuštenim životinjama uz cestu, bacanju u rijeku i slično... Grrrrrrrr....
Mišica je sa nama od 11.8.2010.
Ribica stigla 26.10.2014.
Ja nisam luda, ja sam ekscentrična
Ja sam toksoplazmu preboljela i nemam opasnosti od zaraze. Svaka trudnica koja ima doma mace se treba testirati
Ako su mačke kućne pa valjda ih se cijepi i tretira protiv parazita i ostalo. Prije dolaska bebača tj ovaj mjesec idemo veterinaru na cijepljenje ako je potrebno uopće , čišćenje protiv parazita i pregled krvi ako je potreban.
Ako mačke ne idu van nema opasnosti od neke zaraze pogotovo ako su stalno u kući i sterilizirane stoga dizanje panike koje svakodnevno primjećujem mi ide jako na živce.
Mene su izmaltretirala s time da se riješim mačaka pa mačke su opasne za bebu pa dlake pa bla bla.
Najbolje riješenje izbaciti mačke jer beba dolazi i uf troška na njih punih 230 kuna mjesečno.
Mala Muca kontaktiraj udruge prava šapa, indigo, šapica i neka ti pomognu s troškovima i udomiti macu bar privremeno kod neke tete čuvalice. Ako ne onda ju poslikaj pa će oni okolo podjeliti fotke.
Inače svaka ti čast, za svaku pohvalu je osoba koja voli i brine o životinjama .
Obriši komentar
Jeste li sigurni da želite obrisati komentar?
Sortiraj odgovore
Najstariji