https://www.google.hr/amp/s/www.maminsvijet.hr/briga-o-djeci/isplata-porodiljne-naknade-potrebna-dokumentacija-i-rokovi-za-isplatu/%3famp
Ma to su nebuloze
I na zidu pise svasta, pa ne treba vjerovati (da ne pisem original verziju 🤪)
Ovakve stranice nisu izvor relevantnih informacija, treba gledati zakon/hzzo stranice
Meni je porodiljni poceo 5.10., sestra je prvo rekla da ne izdaje za mjesec unaprijed i da dodem pocetkom mjesec po doznake. Na kraju mi se smilovala i izdala zadnji tjedan u 9 mj.
Prosli porodiljni mi je bio od 2.3., a doznaku sam dobila 28.2.
Evo dala mi je doznake za 10., 11., i rodiljni. Jedino me muci sto mi je za rodiljni do 30.04. al sestra je rekla da se moram javit na HZZO prije nego beba napuni 5 mjeseci. Al ne ide odmah rješenje za prvih 180 dana? Nista mi nije jasno.
url=https://lilypie.com]
Pozdrav, jučer sam nosila dklokumente potrebne za otvaranje komplikacija na hzzo. Radim u prodaji na proviziju, pa mi placa varira ovisno o rezultatima, ali mi je gospoda na salteru rekla da donesem objasnjenje za razlike u placi. Kada sam dosla u firmu to zatraziti jer je uprava u Zagrebu, kolegice su me pogledale u cudu jer to dosada nitko nije trazio, a definitivno nisam.prva trudna zaposlenica. Je li netko imao slicna iskustva?
xyz3 bojim se da ti stimulacije i provizija ne ulsze u izracun place vec samo fiksna sstnica. To bi morali znati tvoji u racunovodstvu.
Ahaa...ma bila sam danas opet, isla predati platne liste na kojima je sve vidljivo, pa mi je bila druga sluzbenica na salteru, koja je rekla da ne ulazi ono sto se obracunava periodicno, a da placa koja ima osnovni i varijabilni dio ulazi ako se varijabilni isplacuje svaki mjesec kao sto je slucaj kod mene, ali svakako ti hvala
Pozdrav, ako moze pomoc..sa sutrašnjim danom otvaram komplikacije,ostvarujem pravo na onu maksimalnu naknadu. Ali sam sada naišla na ovaj tekst,pa mi nije jasno: Ako ostvarujete uvjet staža gledaju se isplate s R1 obrasca te se prema njima računa satnica. Satnica se izračuna tako da se zbroje 6 neto plaće i podijele sa satima rada u 6 mjeseci. Satnica se množi sa radnim satima svakog mjeseca te taj iznos predstavlja iznos naknade.
Da li ta satnica ima veze sa visinom naknade? Jer pise da se satnica mnozi sa satima i da zato naknada nije ista uvijek..moram reci da ja imam ugovor na neodređeno.
Obzirom ostvarujes max naknadu tebi je ovo sa R1 obrasca bitno za porodiljnu naknadu, a ne za komplikacije. Jer komplikacije sjeda fiksni iznos svaki mj 4.257,00kn,a porodiljna naknada ide izracunata satnica za R1 obrasca x 8 sati x broj radnih dana u mjesecu (nekad je 20, nekad 22 radna dana u mjesecu pa ovisno o tome ce ti varirati i porodiljna naknada za taj mjesec).
Pozdrav,
jeste vidjeli ovo :
https://www.24sata.hr/news/od-1-travnja-ce-porodiljne-naknade-iznositi-5-654-kune-657592
e sad mene zanima.. ako ideš nakon 1. travnja na čuvanje trudnoće a imaš plaću veću od 5.654 da li onda dobiš prosjek plaće ili ovo?
ja 32g/mm 35/ pokusavamo od 09/2019
10/2020 biokemijska
02/2021 biokemijska
8.3. ➕🌈🌞
1.pregled: 30.3. imamo otkucaje ❤
*A goal without a plan is just a wish
Pozdrav,
jeste vidjeli ovo :
https://www.24sata.hr/news/od-1-travnja-ce-porodiljne-naknade-iznositi-5-654-kune-657592
e sad mene zanima.. ako ideš nakon 1. travnja na čuvanje trudnoće a imaš plaću veću od 5.654 da li onda dobiš prosjek plaće ili ovo?
Ovo je rodiljna naknada za drugih 6 mjeseci porodiljnog.
Cuvanje trudnoce su komplikacije gdje ostvarujes 4257kn mjesecnu naknadu ukoliko ti je placa veca od tog iznosa. Ako ti je placa manja od 4257 onda dobivas svoju placu (ili 70%,nisam sigurna).
Onda 45 dana prije (ili 28 ako do kraja radis) krece porodiljna naknada koja je prosjek tvojih zadnjih 6 placa i to dobivas do djetetovih 6mjeseci starosti. Od 6-12mj djetetovih je trenutna maksimalna naknada 3991kn a ako usvoje ovaj prijedlog zakona biti ce maksimalna naknada 5600 kn. Ako je tvoja placa manja,naravno,neces dobivati 5600 vec onoliko koliko ti je placa.
Sortiraj odgovore
Najstariji