Naknada za komplikacije u trudnoci, porodiljni

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Muki777
    17. Siječanj 2020. 19:22

Martina0102

Pozdrav cure. Zanima me jedna stvar. Radim u državnoj firmi i na komplikacijama sam od 10.10.2019. a od 1.10 do 10.10. sam bila kao na običnom bolovanju. Pa ovako: 15.11 sam dobila od firme plaću 1200 kn i od hzzo 3000 ( primam onaj najveći iznos 4250).Računala sam da je tih 10 dana razlika od firme i ovo ostatak od Hzzo-a. Sljedeći mjesec ( 15.12) opet sam dobila iznos od firme 1600 kn na ispisu u banci piše-plaća a od Hzzo-a sam dobila 4250.Sad me zanima ako je koja tako dobivala jer mi nije jasno zašto i dalje dobivam od firme? 🤷‍♂️🤔 Povrat poreza nije jer sam ga dobila u 6.mj, isplata godišnjeg nije jer sam sve iskoristila prije komplikacija i božićnica nije jer smo to dobili naknadno. Hvala vam ako itko zna. 🙉🙈🙊🙄

Za tebe je prošli post pa vidi :) 

• sarulinka
    21. Siječanj 2020. 22:58

Pozdrav!

Ima li ovdje tko da ima pausalni obrt? U svim uredima gdje sam pitala svi imaju jako malo informacija, na internetu nalazim samo informacije za opcenito samozaposlene majke ( ovo se malo drugacije vodi), a sumnjam da je to tako rijetka pojava... Otvorila sam komplikacije, ali ne znam da li s naknadom koju dobivam placam doprinose ili oni to zasebno rijesavaju + naknada ostaje meni? I da li se racuna isto i za kada mi krene porodiljni? Tj da li cifra naknade ostaje ista? Puno hvala

Andreandrea
    24. Siječanj 2020. 10:22

Pozdrav cure, trenutno.sam na rodiljnom dopustu. Od 6.2. teče drugih 6 mjeseci. Primala sam punu placu,a od 6.2.spadam na 3990 kn. Zanima me hocu li od 1.4.primati 5600 kn kao povecanje ili to mene zaobilazi ? Hvala puno na odgovorima

martina29
    28. Siječanj 2020. 12:38

Andreandrea

Pozdrav cure, trenutno.sam na rodiljnom dopustu. Od 6.2. teče drugih 6 mjeseci. Primala sam punu placu,a od 6.2.spadam na 3990 kn. Zanima me hocu li od 1.4.primati 5600 kn kao povecanje ili to mene zaobilazi ? Hvala puno na odgovorima

Hej mislim da ce to kacit samk one koje imaju malo vece place,ne sve,nezz sad tocno ali koliko sam citala preko 6 tisuca tko ima 

Iv428
    06. Veljača 2020. 13:17

Pozdrav svima 🙋‍♀️ imam pitanje pa bilo tko ako nešto zna, ima savjet, helpp 🙂 naime imam ugovor na određeno do 15.4,sad sam u 4tj trudnoće, u zadnje dvije godine imam (bar 15 mj staža u prekidima, ako se računa tipa 2/2018-2/2020, ako nije tako ispravite me).. Sad zanima me ako odem na komplikacije tj bolovanje, ne odmah, ali prije isteka ugovora, hocu li onda do porodiljnog dopusta dobivati punu plaću, s time da koliko sam shvatila, nakon isteka bi se trebala prijaviti na biro), ili mi nakon isteka ugovora to otpada pa bi od 15.4 dobivala manji iznos (ako da koji?)... Te koliko bi mi iznosio porodiljni,mislim sve ovisi o tome koliko ću moći raditi, ja bi najradije osobno radila do porodiljnog, no sve opcije uzimam u obzir, bilo tko ako nesto zna, neki savjet.. Plizz helpp

• xyz3
    13. Veljača 2020. 19:26

Moze mala pomoc ako se koja nasla u slicnoj situaciji…
    Otvoren mi je porodiljni (45 dana prije ocekivanog termina)  kao zaposlenoj osobi, medutim u tom periodu mi istice ugovor o radu. Je li znate je li mi se automatski i naknada smanjuje ili ostaje prosjek placa za prvih 6 mjeseci? 
    Hvala.

• luli2911
    25. Veljača 2020. 16:31

Pozdrav cure,
    S komplikacija prelazim na porodiljni (45 dana prije termina). Zanima me sto sve trebam napraviti, od doznaka sam.dobile dva primjerka za komplikacije i dva primjerka za otvaranje rodiljnog? Moram ici u svoju firmu i na hzzo - sta ce mi tamo dati da ispunim? I da li moram svaki mjesec nositi doznake u firmu i na hzzo kao za komplikacije ili? I kako ide sa onih drugih sest mjeseci rodiljnog? Hvala puno na odgovoru

• Matea2108
    27. Veljača 2020. 09:03

Pozdrav, imam pitanje na koje ce mi se nadam se netko dati odgovor. 
    Otvorila sam komplikacije 25.02.2020. Radim od 02.09.imam 6 platnih lista, zadnju tu 6.cu sad dobiti u 3.mjesecu.Dali ce to prihvatiti, dali je to ok? Imam nadam se dovoljno staza za pune komplikacije. Molila bi ako neko moze izracunat i provjeriti 2018.sam radila cijelu godinu, u 2019 sam bila 4.mj 5.mj 6.mj 7.mj I 08.mjesec na burzi? I od 09.mj 2019. sam radila do 25.02.2020.Dali je to ok? Dali je to dovoljno?Hvala puno na odgovoru. 

Lordy
    27. Veljača 2020. 09:36

U obracun ti ulaze place od 9,10, 11 i 12 mjeseca sto je dovoljno za naknadu.Imas dovoljno staza jer u zadnje 2 godine imas 12 mjeseci s prekidima.

URL = https: //lilypie.com]

• Matea2108
    28. Veljača 2020. 18:47

Hvala na odgovoru. Ne treba 6 platnih lista? 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.