Pozdrav mame, nova sam ovdje i nigdje nisam uspjela pronaći ono što me zanima pa evo da pitam... Kako se računa naknada HZZO-a za vrijeme bolovanja zbog komplikacija u trudnoći. Ono što su mi rekli u HZZO-u se nikako ne poklapa sa njihovom isplatom. I da, koliko sam ja shvatila, po novom zakonu, naknada za komplikacije u trudnoći iznosi 100% prosjeka plaće, bez ograničenja.... Zar to nije tako?
Nina,novinzakon se odnosi na rodiljnu naknadu a ne na komplikacije i nije jos usvojen. Kako god bilo, i komplikacije i rodiljna naknada(drugih 6mjeseci porodiljnog) su limitirani. Komplikacije u maksimalnom iznosu 4257 kn makar tebi bila placa 8000 ili 15000kn. Prvih 6mj porodiljnog je tvoja placa,drugih 6 mjeseci je trenutno maksimalno 3991kn a prijedlog zakona je da max bude 5600.
Pozdrav cure, nova sam ovdje pa Vas molim za pomoc. Termin mi je 9.12. i planiram roditi u Zg (inace sam prijavljena doma i sve mi je tamo) jer je decko odavde i zivim/radim u Zg. E sad, prijavila bih prebivaliste u Zg da imamo manje komplikacija oko prijave dijeteta i ostalog, pa me zanima kako funkcionira sa hzzo-m, moram li odjaviti doma/prijaviti u Zg ili ide automatski? Obzirom da mi sad Hzzo, podrucna sluzba Vz isplacuje porodiljnu naknadu? Hvala puno.
Mozda pitam gluposti, al totalni sam tudum za te birokratske stvari 🙄
Ej cure zanima me posto sam na porodiljnom 90 dana samo jer sam imala prekid u 25 tt a porodiljni prestaje sa datumom 26.11 i krece mi godisnji koji ce trajati do 19.12 kada krecem raditi,pa me zanima koliko moram radit jos da bi kada zatrudnim opet imala max naknadu koja mi je bila dok sam na komplikacijama oko 4.200?tnx
Pozdrav cure, nova sam ovdje pa Vas molim za pomoc. Termin mi je 9.12. i planiram roditi u Zg (inace sam prijavljena doma i sve mi je tamo) jer je decko odavde i zivim/radim u Zg. E sad, prijavila bih prebivaliste u Zg da imamo manje komplikacija oko prijave dijeteta i ostalog, pa me zanima kako funkcionira sa hzzo-m, moram li odjaviti doma/prijaviti u Zg ili ide automatski? Obzirom da mi sad Hzzo, podrucna sluzba Vz isplacuje porodiljnu naknadu? Hvala puno.
Mozda pitam gluposti, al totalni sam tudum za te birokratske stvari 🙄
Ako si zaposlena cim promjenis prebivaliste/boraviste saljes to u firmu i oni ti mjenjaju a ako nisi zaposlena onda s novom osobnom/prijavom boravišta ides na HZZO,ispunis tiskanicu 1 i automatski ti se mijenja.
Bok cure :) Vidim da se piše o maksimalnom iznosu isplate za vrijeme komplikacija 4257kn.
Sad čitam na hzzo stranici:
Naknada plaće u iznosu 100% od osnovice za naknadu plaće
[ul]
[li]za vrijeme privremene nesposobnosti za rad zbog bolesti i komplikacija u svezi s trudnoćom i porođajem,[/li]
[/ul]
pa sad ne kužim...
To vrijedi za one kojima je placa manja, moja je oko 8000 i dobijem tih 4250. Samo ako je manja od toga isplacuje se 100%, ako je veca dobije se tih najvisih 4250 do otvaranja porodiljnog dopusta.
👨🔧 '91., bez dijagnoze
👩⚕️' 92., PCOS, endometrioza, IR, blagi oblik trombofilije
Poliklinika BetaPlus
1.AIH 7/2019. Beta 0
2.AIH 9/2019. Beta 201, abrup. placente u 24.tt 👼
3.ICSI 9/2020. 1js,1 zametak, transfer 2.dan, Beta 0
4.ICSI 11/2020. 3js, 2 zametka, transfer 3.dan =👶💗
1🐧
Pozdrav cure, nova sam ovdje... Imam curu od 3,5 god i sad sam u 8 tjednu trudnoće... Nejasnoća je oko porodiljnih komplikacija (koje ne znam ni hoću dobiti, iako jednom tjedno imam smjenu od 12 ili 13 sati i teško mi je to...) hoću li imati 800 i sitno kn naknadu ili iznos plaće s obzirom da sam počela raditi 17.5.2019... Imam jedno 30 dana bolovanja u tih 7 mj do danas što mi je curka svako malo bolesna bila... Jel se to bolovanje oduzima od staža? I jel je već sad po zakonu 9 mj neprekidnog staža potrebno za 100% naknade plaće ? Unaprijed hvala :)
None
Pozdrav, i mene zanima vezano za otvaranje komplikacija... Dobivaju li se tada one 4 i nešto ili?
Nikako ne mogu shvatiti to računanje...
Hvala!
Sortiraj odgovore
Najstariji