Budem obavezno poslikala.
Mozak mi radi 100 na sat, prvo lovis ovulacije pa odbrojavanje do menstruacije i nakon toliko vremena plusic i onda neki strah jos veci sta ako nije ok
Cimnem se na svaki bol u jajniku trcim u wc non stop provjeravam. Nadam se pozitivnom ali nekako si pokusavam racionalizirati situaciju u slucaju da ne bude da ne padnem opet u bed. 3 mjeseca mi je trebalo da se vratim opet na sebe nakon spontanog.
U mojoj glavi onog momenta kad sam vidjela crticu kao da sam vidjela svoju bebu koja je vec u mom narucju.
https://ibb.co/0qK9zgr
Nisam mogla cekat jutro. Ovaj je od nocas nekih 2 sata nisam piskila prije jer stalno moram. First Sign je test.
Ujutro ponovim sa jos jednim iz Bipe Clear tako nekako se zove.
https://ibb.co/cQKHV2D
Drugi test od jutros rekla bih da lijepo tamni. Vidjet cemo sta kaze prvi pregled.
Cestitam Bobice ovo sjajno izgleda ❤️🤞🤞🤞🤞 zelim ti skolsku trudnocu. Drago mi je zbog tebe, po ovim crticama, ovo basss dobro izgleda ❤️. Ja imam jos nekih testica i crtica, ali sve su jos jako bljede 😟 ujutru idem betu vaditi, pa zubaru, pa do doktorice da ponovo provjeri kako sve izgleda na UZ. Pa pisem kad se vratim kuci kako je proslo. nesto imam osjecaj da mi je progesterona nizak, ali vjerovatno provjerimo sad ovih dana. Samo da beta sutra bude ok.
Hvala Kejsy nekako sam vise mirnija sad kad sam vidjela da tamni znaci beta raste. Ali strah je uvijek tu.
Drzim 🤞 za dobru betu i nalaz.
Cestitam Bobice ovo sjajno izgleda ❤️🤞🤞🤞🤞 zelim ti skolsku trudnocu. Drago mi je zbog tebe, po ovim crticama, ovo basss dobro izgleda ❤️. Ja imam jos nekih testica i crtica, ali sve su jos jako bljede 😟 ujutru idem betu vaditi, pa zubaru, pa do doktorice da ponovo provjeri kako sve izgleda na UZ. Pa pisem kad se vratim kuci kako je proslo. nesto imam osjecaj da mi je progesterona nizak, ali vjerovatno provjerimo sad ovih dana. Samo da beta sutra bude ok.
Hvala Kejsy nekako sam vise mirnija sad kad sam vidjela da tamni znaci beta raste. Ali strah je uvijek tu.
Drzim 🤞 za dobru betu i nalaz.
Super je to tebi bas brzo tamni crtica❤️. Tebi bas fino beta raste. Jel imas nekih simptoma? Koliko ti kasni?
Kod mene je stalno bljeda crta bila. Ipak je izgleda biohemijska, juce beta pala na 25.0. iskreno menjbnsjvevi strah bio vanmatericne je sam jednu vec jedva prezivjela, a imam jedan jajovod, tako da biohemijska je podnosljiva. Pratimo jos betu da za svaki slucaj se ne desi da nesto propustimo. Srecom moja doktoric je jedna div i predivna i jako brizna osoba, i sto je najbitnije, detaljna. Ako jest biohemijska vec nakon sledece menstruacije odmah radim betu ako je pala na nulu, mogu odmah prati ovulacije i mozemo pokušati ponovo i nadam se vise srece ovaj put.
Uh bas mi je zao. To su stvarno rijeđe komplikacije i uvijek treba biti oprezan. Vjerujem da ce drugi put biti sve ok i kad imas lijecnika koji ti ulijeva povjerenje nekako je sve malo lakse.
Pa to ti preporucujem ja sam uz pomoc trakica i uspjela jer imam pcos anovulatorne cikluse hipotireozu i za prvu trudnocu bila u amb za neplodnost. I kako sam se ustimala sa trakicama i naucila ih koristit nakon par mjeseci ostvarili smo trudnocu.
Kasni mi nekih 5 6 dana jer je ovulacija bila na 20 dan ciklusa.
Pa malo imam grceve kao da cu dobit malo mucnine ako ne jedem odmah i umor i pospanost ali nista alarmantno. Da nemam test vjerovatno ne bih obratila pozornost. Bas sam jutros pricala sa sestrom da se narucim za prvi pregled i kazem joj kako sam sad malo u strahu radi spontanog pa mi je rekla da ne smijem razmisljat o tome nego ds se opustim jer na taj nacin aktiviramo hormon stresa i izazovemo si sami probleme. Pa potrudit cu se da mislim skroz pozitivno.
Samo toliko ti kasni, a onako tamna crtica… ma sjajno to je bas dobra beta onda. Bez brige draga bice to sve ok, samo se naruci na pregled sto prije mozes da dobijes termin. Da ti kazem da je super sto vec imas te simptome, to je dobar znak, ja sam ih imala sve do onog dana kad sam trebala da dobijem i to je to sve prestalo. Taj umor i pospanost su od progesterona sto je super, on je jako bitan. Zovu ga hormon cuvar trudnoce ;). Nije lako jasno mi je da ne mislis i ne strahujes, ali to do sad ti sve izgleda super, dobro ti seka kaze, nemoj puno misliti na to. Bice sve ok 🤞♥️ i da, mnogo je lakse kad imas doktora od povjerenja i da mi je dostupna kad imam pitanja ili ako su nalazi gotovi da ih mogu poslati da ne idem do ordinacije. Idem privatno upravo zbog tog sto je ova doktorica jedina kojoj vjerujem. Hvala ti puno, samo da docekam sad da padne beta i lovim opet ovulaciju. Ja imam sina koji ima 17 godina, trudnoca bila uredna i onda sam pre 14 godina imala van matericnu i upala u ruke dva nesposobna doktora i eto dobro da sam prezivjela. Samo tad ja nista znala nisam pa ni prepoznati simptome da nesto nije ok. Zato sam se sad naoruzala znanjem, svim i svacim, samo opet svi smo individualni i nekad evo ovako nesto djeluje zbunjujuce, pa je lakse kad se iskustva podjele. Sad malo one brige jer mi je 41 godina i sl. Ali vjerujem da ce biti sve ok sledeci put 😉 Pisi, tu sam ako te nesto brine lakse je kad podjelis sa nekim, nekako se manje stresiras kad sa nekim podjelis misli…
Narucila me stvarno odmah tj u ponedjeljak tako da jedva cekam. Imam osjecaj da sam uzbudenija nego prvi put iako vjerovatno nije tako, no sjecam se pitao me doktor jednom jeste jako uzbudeni ja govorim da kaze vidim srce vam lupa strasno znaci odskakivala mu je sonda na trbuhu. To je bio uzv sa nekih 20 tjedana kad sam pretpostavila da ce reci spol.
Hvala puno na podrsci, drzim fige za plusic sto prije.
Nazalost komplikacije su uvijek tu ali covjek se uvijek nada da nece biti bio te statistike, ali s obzirom da je do trudnoce ipak doslo znaci da ce i slijedeci put.
Svakako, ovi forumi spasavaju kad ne zelis gnjaviti ljude okolo a imas sto pitanja i podpitanja i zelis s nekim podijeliti nedoumice.
Joj hvala ti. Iskreno pokusavam se skroz okupirati drugim stvarima da mi sto prije prodje vrijeme. Onda se ulovim kako 3 puta dnevno brojim dane po menstrualnom kalendaru da vidim koji bi tjedan bio i sta mogu ocekivati sutra. Najgore je kad se onako preispitujes jel ima simptoma pa gdje su nestali zasto mi nije malo vise muka..... tko bi nama ugodio 🙂.
Uglavnom obavezno javim sutra. Pregled imam u 11 i 45.
Pozdrav, prije sam nekad pisala ovdje ali u poslije vrijeme nisam aktivna nikako. Mozete li mi samo reci kako da ucitam sliku da vas pitam vidite li isto sto i ja?
• 👩22
• 🧔23
• Pokušavamo od 16.6. 👶 no1.
• Plusić 8.11. ➕😇
Mislim da sam uspjela, 5ti dan mi kasni, radila sa prvik jutarnjim urinom, test iz apoteke haha 3 minute nakon sto sam uronila test u urin ovo pokazuje
• 👩22
• 🧔23
• Plusić 8.11. ➕😇
https://ibb.co/KKvmhMF
Evo link, previse sam uzbuđena, cekamo ovo 6 mjeseci
• 👩22
• 🧔23
• Plusić 8.11. ➕😇
Sortiraj odgovore
Najstariji