Mame poslije poroda

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    bigica
    20. Siječanj 2015. 09:55

ostala trudna s 54 kg, osla roditi sa 74 kg, nakon poroda sam imala 56 kg a sada tri mjeseca kasnije imam 52 kg. od nove godine samo padam s kilazom a jedem non stop. pijem vitamine za dojilje, zdravo se hranim, puno ugljikohidrata i sl ali kile samo idu dolje. vadila sam krv i zeljezo mi je 2 i dobila sam heferol kapsule (koje su me btw zatvorile i svaki odlazak na wc mi je muka :(  i za tri mj kontrola krvi. uskoro idem vaditi hormone stitnjace jer doktorica sumnja da se mozda poremetila tokom poroda. kupila sam kupinovo vino (pijem ga navecer kad bebu nahranim i kad zaspi jer me nece traziti papati narednih 5 sati pa da alkohol ishlapi), pijem caj od koprive, sok od cikle, zvacem sve sto ima zeljeza u sebi ali kile i dalje ne idu gore. ima koja kakav savjet kako da dignem to zeljezo? i kako da pocnem dobivati na kilazi jer kad se gledam u ogledalo izgledam si osuseno i ispijeno. znam da je majcinstvo iscrpljujuce, pogotovo dojenje iscrpi organizam ali ja se ne osjecam iscrpljeno jer imam dobru bebu uz koju mogu i skuhati i pospremiti i odmoriti preko dana i spavati preko noci...
    i dobila sam hrpu madeza po cijelom tijelu...imam osjecaj da se svaki dan probudim s novim madezom...

Misica je stigla 17.10. 2014. :)
    Frajer je stigao 30.12. 2016. :)

Pilici
    22. Siječanj 2015. 17:46

Dali je koja nakon poroda imala cistu na maternici? Promjenila sam ginekologicu, pa mi je kod nove na zamjeni bio doktor i tako mi rekao, ali mene muci sto mene zna iz cistog mira naglo zgrciti u trbuhu i drzi par sekundi i popusti, i tako vise puta na dan. Nekad kad ustajem ili sjedim a nekad stojim i iz cistog mira, malo me brine sad to 

zebrica

tena123
    22. Siječanj 2015. 18:32

joj vidim da vas ima koje ludite s kilama.. e pa ludim i ja..
    peti dan nakon poroda sam se prvi puta vagala, i palo mi je 12 kg, što i ne čudi jer sam bila doslovno puna puna vode, i evo već je prošlo mjesec i nešto a ja još uvijek ni kile dolje.. također stalno planiram kako se bacam na laganu dijetu ali nikako, stalno imam želju za slatkim i žedna sam.. ništa mi nije problem kao to slatko.. a trebala bi skinut jedno 10 kg, jer sam se ko za vraga prije trudnoće udebljala par kila..

crnamala
    22. Siječanj 2015. 21:08

Evo da se nadovezem i ja na temu o kilicama. Na porodu izgubila 15 kg iako je puno od toga bila voda. Ostalo mi jos 10 i evo misec dana kasnije ni grama dole. Jos me tjedan dana satrala gripa i opet nista. Trbuh nakon carskog mi je ostao odvratan. Nije toliko cak mlohav koliki mi je bio u trudnocu ali se onako prelijeva preko reza da je to uzas. Mame koje ste rodile na carski kad ste pocele vjezbat? Jeli se vama povukao ovaj preklop s vremeno.?  Citala sam da trbusne ne smijemo  6 mjeseci radit????
    Ne bih na dijetu jer pokusavam sačuvati i ono malo mlijeka sta mi je ostalo iako mi se i to cini izgubljena bitka.  I zbog toga sam isfrustrirana željela sam dojit a situacija od starta nikakva, izgledam kao mlohavi slon i ne da mi se nigdi kad se vidim u ogledalo. Jedino je moj maleni jako dobra beba koja samo ponekad maltretira nocu i za njega se sve isplati. Ali na dane  mi je bas puna kapa kuce, same sebe, frustracija, neispavanosti, strahova da ja to ne mogu i da sam losa mama jer nemam mlijeka..... A onda mi se on samo nasmijesi i ja sam na vrhu svijeta.

krafnica
    26. Siječanj 2015. 13:30

Meni kile nakon poroda samo dole. Prije trudnoce 55, prije poroda 70, nakon poroda 65, nakon 2 mjeseca 57. Kile samo idu dole, a ja papam ko luda. Kak ja velim svojoj mami da sam na spek dijeti. Samo mi se spek jede. A slatko isto da i ne spominjem, samo da je zdjela s keksima kraj mene :D mala cica ko luda, cca svakih sat i pol a mlijeka na izvoz, tako da bolje nisam mogla pozeljet, ni ne vidi mi se da sam bila trudna...

MalaMuca
    28. Siječanj 2015. 00:43

ja sam mislila da nebum više tak gladna dok rodim, a kad ono vraga -.- 
    Stalno bi jela nekaj, slatko pogotovo. Ja se još nisam vagala, strah me xD

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.