Mame poslije poroda

Izvan raspona! Odustani

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Avatar Nalah

    Nalah

    Broj poruka: 2037

    Prijavi adminu

    kako ste se osjećale u prvim danima poslije poroda,kako je bilo kad ste došle doma,jel vas nešto boljelo,rez,međica,carski,bradavice,kako ide s tuširanjem,krvarenjem,jeste nosile steznik,jel vam padala kosa,jeste pile neke post vitamine,kako je prolazilo dojenje,kako ste se hranile vezano uz dojenje,kad vam je bio 1.ginekološki pregled nakon,što vam je sve u prvim tjednima trebalo od kozmetike,grudnjaka za dojenje i sl,jeste li iskusile nešto što vam nitko nije rekao,koje savjete biste dale prvorotkinjama…pišite sve što se sjetite,hvala

  • Avatar Lilica

    Lilica

    Broj poruka: 1031

    Prijavi adminu

    odlicna tema

  • Avatar Nalah

    Nalah

    Broj poruka: 2037

    Prijavi adminu

    Da zaboravih,kako vam je bilo s menstruacijama

  • Avatar Nalah

    Nalah

    Broj poruka: 2037

    Prijavi adminu

    Lilica


    odlicna tema

    Hvala

  • Avatar renata6

    renata6

    Broj poruka: 2713

    Prijavi adminu

    Koliko imaš pitanja, trebat će nam cijela stranica!Ovako ja ću ukratko,da te ne gnjavim:
    Kad sam rodila: carski,bolovi za poludit, ipak je to rez, ne možeš na krevat, ni sa njega,
    Došla doma: puno bolje, bolja atmosfera, maziš se sa bebicom koliko želiš, jednom riječju odlično
    Bradavice:kaos, uvučene, dojenje bolovi za popiz..,regade, nakon par tjedana odlično,dojena 18 mj
    Tuširanje: zbog carskog ograničeno, možeš al rez se ne smije smočit, bar dok ne povadiš konce
    Krvarenje: isto kao i nakon vag. par tjedana, ko menga, ništa strašno, uopće nisi usredotočena na to
    Steznik: došla nakon poroda dok. i rekla da ne treba jer su trbuh,mišić ok, individualno
    Kosa: Nije padala, al mi je išla na živce, petljala se ,pa sam se ošišala, imala sam jako dugu.
    Vitamini: nisam pila vitamine ali sam se zdravo hranila
    Dojenje: Od početka teško, kasnije sam se usavršila i uz potporu dugo dojila
    Hrana uz dojenje: bitno je da jedeš zdravo i raznoliko bez puno mahunarki, da ne napuhavaju tebe a i bebu
    Prvi pregled: Ja sam otišla nakon nekih mj dana jer je bio carski pa da se prekontrolira
    Kozmetika: niša pretjerano, klasika kao i prije, samo sa manje mirisa jer beba odbija dojku ako se previše naparfumiraš, ona vodi samo čistu mamu bez puno kemije
    Grudnjak za dojenje: Obavezno, riješiš se muka sa pritiskom u grudima pogotovo ako su pune
    Iskustva: iskusiš sve i svašta pogotovo ako si prvorotkinja a na kraju tvoje iskustvo je također individualno i može biti samo slično drugima
    Savjet: nije bitno što će se sve proć, bitno je da dobijete najljepši dar na svijetu!

    E sad sam se raspisala, a rekla sam ukratko, nadam se da će ti pomoć, makar da okvirnije vidiš o čemu se radi!

  • Avatar renata6

    renata6

    Broj poruka: 2713

    Prijavi adminu

    Nešto me prekinulo, pa se moram nadovezat!
    Trenuci koje ćete iskusiti nakon poroda ne mogu se ničime uspoređivati, još više ćete se povezati sa suprugom, dečkom.., a kamoli sa svojom štrucom, to se pamti za cijeli život bez obzira na traume poroda, dojenja…to su sve stvari koje padaju u zaborav kad se pored vas bebica probudi, onako vam se smješka a i kuta usana curi mamin mlijekeco još od te noći…ma osjećaj neusporediv!!!

  • Avatar mmama2

    mmama2

    Broj poruka: 3310

    Prijavi adminu

    “najgore” od svega mi je to kaj se život tako brzo vrati u normalu, znači ok, nismo više muž i ja sami, svaki dan je nešto novo, svaki dan 10000 leptirića zbog naša dva anđela prekrasna, i stalno se nešto događa, novo nepoznato, ali nije onaj osjećaj kao u prvim danima majčinstva, kada te svi maze, paze, brinu, kada je tvoja beba centar ne samo tvog svijeta (jer to budu bili i kad budu na faksu valjda) nego svijeta sve tvoje okoline, obitelji, susjeda, beba, beba, svi su oko vas, baš ste si cool, ponosni i nosovima nebo parate, a ne okreneš se oko sebe, beba ima godinu dana, ideš radit, ostavljaš je u vrtiću, imaš tisuće i tisuće drugih briga na pameti… ma možda me malo baby blues šora, da skratim, život je ku.., vrijeme leti puno prebrzo, ostaju uspomene, porod kakav god bio definitivno pamtiš kao najljepše iskustvo u životu jer je pored tebe tvoj anđeo, prvi dodir, prvi poljubac, prvo klopanje i dolazak doma, prvo kupanje sve je u sjećanju jednako jako kao i prvog dana, kada se desilo, tko bi pamtio muke rađanja, upale dojki, šavove epiziotomije, to su tako nevažne stvari, zaboraviš.. ja jesam evo još tri tjedna nema puna od poroda… samo uživam u svojim limačima, samo ih gledam i upijam i divim se kako su mi lijepi i prekrasni…

    url=https://lilypie.com [lilypie.com]]
    [lilypie.com]
    [lilypie.com]

  • Deleted user

    Broj poruka: 5449

    Prijavi adminu

    Nalah


    kako ste se osjećale u prvim danima poslije poroda,kako je bilo kad ste došle doma,jel vas nešto boljelo,rez,međica,carski,bradavice,kako ide s tuširanjem,krvarenjem,jeste nosile steznik,jel vam padala kosa,jeste pile neke post vitamine,kako je prolazilo dojenje,kako ste se hranile vezano uz dojenje,kad vam je bio 1.ginekološki pregled nakon,što vam je sve u prvim tjednima trebalo od kozmetike,grudnjaka za dojenje i sl,jeste li iskusile nešto što vam nitko nije rekao,koje savjete biste dale prvorotkinjama…pišite sve što se sjetite,hvala

    Ja necu ni reci da cu ukratko, jer nisam za to sposobna :-)
    Dakle u prvim danima osjecala sam se istovremeno prazno i ispunjeno… I da, jako sam puno plakala, jer mi je boravak u bolnici jako tesko pao, jedva sam cekala da nas puste kuci.
    Kad sam dosla doma sve je bilo nekako lakse, moj prostor i muzek , ucinili su svoje.
    Jel me nesto boljelo? Bolje me pitaj kaj me nije boljelo :-) Rez od epiziotomije me ubijao, ni sjest, ni ustat, ni leci kako treba nisam mogla. Ragade takodjer, curila i krv i mlijeko istovremeno.Prvi puta sam normalno sjela, uz puno muke nakon 3 tjedna, a tako nekako su ragade prosle, a s njima i bol prilikom dojenja, pa sam napokon mogla uzivati u tom iskustvu.
    Sto se tusiranja tice, ja sam rodila prirodno i imala epiziotomiju, i tusirala sam se vise manje normalno, malo pazis zbog sava, i malko si nesposban i nespretan jer te to boli, ali obavis to. :-)
    Kravrenje poslije poroda mi je trajalo podosta dugo, vise od 50 dana, vec sam bila luda i mislila sam da nikada nece proci. :-)
    Steznik sam nosila, ali moram priznati ne toliko uporno i redovno, kako bi mozda trebalo. Vise me mm podsjecao na to. :-)
    Kosa mi je uzasno ispadala, znala bih se ujutro probuditi, a jastuk pun kose. Onda sam nastavila piti vitamine koje sam pila u trudnoci, i vrlo brzo je opadanje stalo.
    Nakon pocetnih poteskoca i bolova, prepunjenosti dojki i koje cega, dojenje je napokon “sjelo”. Funkcioniralo je izvrsno. Osim toga sto je to najbolje za nase bebe, to je jedno posebno iskustvo. I ne mogu ga opisati rijecima. Vidjet cete same. :-)
    Tokom dojenja hranila sam se vise manje isto, kao i prije. Pratila sam bebine reakcije i ako bih primjetila da mu nesto ne odgovara, kao sto je bilo npr. s mlijekom, onda sam to izbacila iz prehrane.
    Na prvi pregled sam otisla kada je krvarenje potpuno stalo.
    Sto se kozmetike tice, koristila sam isti gel za tusiranje i dezic, citavih 13 mjeseci koliko sam dojila. Bebe se naviknu na jedan miris, pa nisam htjela nista mijenjati. Parfeme sam koristila samo za eventualne izlaske bez bebe, kojih bas i nije bilo. Sminkala se jesam, ne za po doma, ali ako nekud idem, da. Kao i obicno.
    Grudnjaci za dojenje su mi bili gotovo jedini grudnjaci koje sam nosila 13 mjeseci. Zapravo sam jedva docekala obuci normalan grudnjak. :-)
    I na koncu, ja nisam tip kao mmama, i kao vecina drugih majki, koja je sve boli poroda zaboravila kada je primila svoje dijete u ruke. Bol je nestala iste sekunde, ali do dan danas nije zaboravljena, to je valjda moje prokletstvo. :-) Ali ono sto je vaznije u cijeloj prici jest odgovor na pitanje da li je vrijedilo? Apsolutno da!
    Neki specijalan savijet nemam, vec je Renata rekla, iskustva razlicitih zena, mogu u najboljem slucaju biti slicna, nikako identicna. Jedino sto vam mogu reci je da budete smirene, jake i hrabre (kako tokom poroda, tako i kasnije) i da zapamtite da vi to mozete! Zene su jaci spol, sto god muskarci mislili o tome!

    Sorry kaj sam se raspisala, al to je jace od mene :-D

    http://proudmomy.blog.hr/ [proudmomy.blog.hr]

    10.03.2013. Maksim 💙 [lilypie.com]
    04.06.2018. Aleksandar 💙
    [lilypie.com]

  • Avatar Nalah

    Nalah

    Broj poruka: 2037

    Prijavi adminu

    Hvala!!!!!

  • Avatar MarijaŠ

    MarijaŠ

    Broj poruka: 1925

    Prijavi adminu

    Super su iskustva i savjeti… No, imam i jedno pitanje (prije nego se ostale mame jave sa svojim iskustvima poslije poroda). Malo sam čitala o kontracepciji poslije poroda. Dojenje je jedan oblik kontraceptiva, ali ne i najpouzdaniji, pa me zanima što ste koristili?

    Krešimir 19.08.2014. <3

Izvan raspona! Odustani

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.