Vaga, hvala ti na tvom iskustvu! Porod dodje, prodje, moj je bio lagan i ostao mi je u lijepom sjecanju, a veci je problem bio dojenje, mislila sam prikacis dijete na sisu i to je to, a onsa sam rodila i dok nisam dosla iz bolnice kuci nisam ni znala prikacit dijete na sisu.
Uglavnom, zelim ti manje depresivno stanje nakon ovog poroda, mozda i nece biti tako strasno, vec znas sta te ceka ato se tice oporavka od poroda i ritma male bebe!
Ja sam i pokrenula temu jer sam htjela čuti različita mišljenja,najgore mi je kad sam u situaciji koju ne poznajem i ne znam što da očekujem,tak da hvala svima na doprinosu.Jučer sam se zbedirala kad mi je kolegica s faksa,kćer 2 g.mali imao par mjeseci,muž nikad doma rekla da je ona u to vrijeme dala 4 ispita,ono učila sam dok su oni spavali,ma kak čovječe?????
Slažem se svim ovim sto je Bjap i ProudMomy napisala.. Ima dana kada poželim iskočiti ne kroz prozor nego i kože, dana kada samo mijenjam majice jer svaku koju obucem zavrsi izbljuckana, nesanica je jos najmanji problem, meni je puno veći problem umor, iscrpljenost i ovo sto bjap kaze bol u svim kostima.. Sve se to da izdrzati, nekako se organiziras, slozis neki film u glavi da ce biti lakse, proci ce i grčevi i ustajanje noću svako malo.. Fali mi puno toga, npr poci na kavu kad mi padne na pamet, tuširanje od pola sata dnevno mi fali, ima toga jos, i ne definitivno nije lako s jednim djetetom, jest lakse s jednim nego dvoje malih, al lako nije. Meni je sad moje dijete na prvom mjestu, važnije mi je da nju nahranim nego sebe, ja mogu sebi sloziti sendvic bilo kada i pojesti ga s nogu.. Jedino s cime se ne mogu sloziti je ono sto je napisala Nalah "..da očekujem da ću biti smdljiva,dlakava s kandžama na rukama i nogama,s izrastom i podočnjacima.." Draga, mozda ces imati izrast i podočnjake pa cak i kandže na nogama, ali budi sigurna da ih neces imati na rukama.. Ako nista drugo, smetat ce ti kod presvlačenja bebe. Neka me sada nitko krivo ne shvati, možete me slobodno popljuvati, ali moje osobno misljenje je da se zena ne smije zapustiti nakon sto postane majka.. Ne kazem da svaka odma nakon poroda treba izgledati kao manekenka, ali ne znam koliko bila umorna mislim da svaka moze naci 5 minuta za tuširanje. Ja sam sama svaki dan s L od 9-19 i opet sam svaki dan otusirana i oprane kose, pocesljana, lakiranih noktiju, našminkana svaki put kad izadjem preko vrata.. S druge strane mozda ja nisam normalna, ali strasno mi smeta kad vidim pogotovo mlade majke totalno zapuštene, jer nemaju vremena od djece za posvetiti se malo sebi..
Ma ne zamarajte se time toliko. Ja evo nokte ne lakiram jer se bojim da ce lak smrditi bebi dok drzim sisu da oslobodim nosic za disanje. Ma, inace sam rijetko lakirala nokte i rijetko se sminkala, nisam takav tip. Trenutno mi je i garderoba otisla kvragu jer em sam se udebljala pa u dosta toga ne stanem, em si ne mogu trenutno priustit nove krpice. Sto se kose tice, bila je neoprana po tjedan dana, stvar je u tom da je bila pregusta i trebalo mi dosta vremena da ju operem i osisim, pa sam se osisala na kratko. I super mi je!
Ja uopce ne ocekujem da ce biti lako, i znam da ce mi se cijeli svijet okrenuti za 360 stupnjeva.. Ali spremna sam i na to, a na one lijepe stvari majcinstva pogotovo!
A i slazem se sa chocolate…ne treba se zapustiti...nemam namjeru se sminkati i frizirati svaki dan, ali isto tako nemam namjeru sebe zapustiti samo jer sam rodila...mozda ce netko misliti da sam tašta, ali ja i nakon poroda planiram svom dragom biti seksi i lijepa i zena, a ne samo majka..
Naravno da se ne treba zapustiti, i svakako treba imat na umu da to sto smo postale majke ne znaci da smo prestale biti zene.
Ne sminkam se svaki dan, sminkam se kad nekud idemo ili kad mi jednostavno pukne da bi se danas eto nasminkala. Ako doista nemam snage danas oprat kosu, sutra ce biti u repu i bok. Ali nemam kilometarski izrast. Nokte sam evo upravo nalakirala :-)
To nikako ne znaci da sam tasta, stovise u x slucajeva mi je bas takva neka sitnica popravila dan. To je mojih 5 minuta.
http://proudmomy.blog.hr/10.03.2013. Maksim 💙
04.06.2018. Aleksandar 💙
Ma rekla sam tasta ,jer vec sad znam dobivat komentare kako ja nisam normalna, da je najbitnije da je bebic oke a ostalo nista nije vazno... Da, naravno da je najbitnije da je beba okej, i naravno da ce ona biti na prvom mjestu... Ali sam si bitna i ja...pa ako ce me jedno tusiranje i sminkanje uveseliti i zbog toga cu se osjecati bolje, eh pa onda, nek sam tasta
Sortiraj odgovore
Najstariji