Trudnice i mame u Njemačkoj

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Ninche9
    12. Veljača 2020. 08:31

Pozdrav svima, Ančice imas na gejsu grupu Mame u Njemackoj ohne limit, tamo su mame iz cijele Njemacke, probaj tamo pitat za savjet oko pedijatra. 

Ninche9
    12. Veljača 2020. 08:34

Bebu bi svakako neko morao upisati jer mislim da novorođenčad ne smiju odbiti. 
    Ja bih otisla i napravila pritisak na svoju kasu. 
    Sto se tice Hebamme, one u bolnici su na porodu i to je to, a kad nades svoju Hebamme ond anpr umjesto na ctg kod doktora ides k njoj (tako sam ja) i ona mi je dolazila kuci poslije poroda, vagala dijete pratila zuticu, moje dojke i ranu dolje. Puno mama kaze da to nije vazna stavka, meni je bilo jako vazno imati Hebamme, mogla sam je uvijek nazvati jer je ona znala tocno moju situaciju, bila je super nenametljiva dobra, dosla, odradila i otisla, bas jedna ugodna osoba. 

Ninche9
    12. Veljača 2020. 08:35

Mirjana_Dimitrijevic

Cao svima, nadam se da mi neko moze pomoci i da je imao slicnu situaciju kao i ja. Ja sam mama bebe od 14 meseci, pre trudnoce nisam radila I interesuje me da li po zavrsetku Elterngelda, nakon godinu dana imamo pravo jos na neku pomoc posto ostajem kuci sa bebom do njene trece godine kada ce zapravo moci u vrtic. Procitala sam negde na nekom forumu da nakon godinu dana moze da se konkurise za jos pomoc od 150€ mesecno do detetove trece godine pa ne znam da li je to tacno i gde se taj zahtev predaje?
    Unapred hvala na odgovoru 😊

Mirjana to je samo u pokrajini Bayern, zove se Familiengeld i imaju pravo djeca od prve do trece godine, 250€ mjesecno. 

• Ančica73
    12. Veljača 2020. 12:44

Ninche9

Bebu bi svakako neko morao upisati jer mislim da novorođenčad ne smiju odbiti.
    Ja bih otisla i napravila pritisak na svoju kasu.
    Sto se tice Hebamme, one u bolnici su na porodu i to je to, a kad nades svoju Hebamme ond anpr umjesto na ctg kod doktora ides k njoj (tako sam ja) i ona mi je dolazila kuci poslije poroda, vagala dijete pratila zuticu, moje dojke i ranu dolje. Puno mama kaze da to nije vazna stavka, meni je bilo jako vazno imati Hebamme, mogla sam je uvijek nazvati jer je ona znala tocno moju situaciju, bila je super nenametljiva dobra, dosla, odradila i otisla, bas jedna ugodna osoba.

Hvala ti puno na odgovoru! Nekako mi je sad jos i vise zao sto nisam uspjela naci hebamme na vrijeme, sad se samo mogu nadati da cu se nekako uspjeti i bez nje snaci ..😌😂 Ne znam dali je istina ali procitala sam negdje da ne pustaju iz bolnice dok ne vide da si naucila dojiti dijete, jeli tome stvarno tako? Jer sa svojom prvom kceri nisam uspjela dojiti normalno pa sam se izdajala samo da pije moje mlijeko, ne znam sto me ceka sad ali sam spremna ponovno na izdajanje ako ne bude islo drugacije.
    Zaista se nadam da cemo uskoro rijesiti problem oko pedijatra jer to nam postaje nocna mora..😑

Ninche9
    12. Veljača 2020. 13:08

Ma nemoj se nista muciti, ako nece ici dojenje dat ces bocicu. Al ja mogu reci meni su stvarno pomogli i bez njih nebi pocela dojiti, meni je to bilo jako vazno i rekli su mi uvijek kad osjetim da je vrijeme za podoj da pozovem i jednom se bas pogodilo da je mali bio gladan a meni doslo vrijeme za izdajanje i zvala sam, stavili su ga na dojku (uz sesiric) i prosisao je i od tad samo sisao (to je bio u srijedu a on je roden u nedjelju) do tad smo davali na spricu bocu i svakako. Samo zvoni i zovi sestre sta god trebas nije to kao kod nas da se netko ljuti jer zvonis. 

12. Veljača 2020. 13:21

Ančica73, gdje točno u okolini Frankfurta?

• Ančica73
    12. Veljača 2020. 15:17

Ninche9

Ma nemoj se nista muciti, ako nece ici dojenje dat ces bocicu. Al ja mogu reci meni su stvarno pomogli i bez njih nebi pocela dojiti, meni je to bilo jako vazno i rekli su mi uvijek kad osjetim da je vrijeme za podoj da pozovem i jednom se bas pogodilo da je mali bio gladan a meni doslo vrijeme za izdajanje i zvala sam, stavili su ga na dojku (uz sesiric) i prosisao je i od tad samo sisao (to je bio u srijedu a on je roden u nedjelju) do tad smo davali na spricu bocu i svakako. Samo zvoni i zovi sestre sta god trebas nije to kao kod nas da se netko ljuti jer zvonis.

I meni je to jako vazno i voljela bih da ovaj put uspijemo...☺️ Meni je s prvim djetetom mlijeko nadoslo tek kad smo dosli doma iz bolnice tako da mi u bolnici nisu puno ni pomogli..😁
    Vidjet cemo kako ce biti ovaj put..vise me brine sto ne pricam njemacki kako treba ali se nadam da i engleski prolazi kod njih..😁😁

• Ančica73
    12. Veljača 2020. 15:18

Renata92

Hanau...jesi li i ti negdje blizu? 

12. Veljača 2020. 22:16

Ančica73

Renata92

Hanau…jesi li i ti negdje blizu?

Jesam :D Ja sam u Maintalu, nekih 7km od tebe. Bas super. Ako nađeš neku babicu javi mi.. Ja sam takodjer u potrazi 😁

12. Veljača 2020. 22:26

I da, što se tiče pedijatra, preporučujem da ga također potražite u okolici, npr. Maintal je jako blizu, kao i Offenbach, vjerujem da ćete naći nekog za prvu pomoć, a onda se kasnije možete prebaciti. I sama tako radim, neki doktori su mi u Maintalu, neki u Hanau, neki u Offenbachu, neki u Frankfurtu. Znam da nije baš praktično, ali nije ni daleko, a doktor uvijek treba. Stojim ti na raspolaganju ako imas još pitanja. Pozdrav! 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Odustani