Pozdrav ženice... ja sam majka dviju djevojčica, jedna ima 10, a druga 1 godinu, u Njemačkoj smo 3 godine, pa se evo učlanjujem u grupu, hehehe 🧚♀️
Zdravo svima.Nova sam ovde i molila bih vas za savjet i pomoc.Da li neko ima iz Homburga.Trebam na Uni Klinik u Homburg a neznam pricat.Imam probleme u trudnoci pa zato moram tamo.A drugo me zanima za savjet.Posto sam pitala za posao i primili su me u starackom domu da radim kao pomocna negovateljica a sada sam ostala trudna a potpisala sam ugovor sta da radim da li da idem i kad da im kazem za trudnocu.Ja se dobro osjecam samo sto moram primati imunogloboline u trunoci da bi se rodilo zdravo dijete.Duga prica al eto.Pa ako mozete da mi pomognete bila bih zahvalna.Znaci Homburg ne Hamburg.Lijep dan vam zelim
Koliko je meni poznato, možete raditi bez problema, ali trebalo bi im reći... jedino, kad bi otišli na porodiljni 6 tjedana prije termina poroda, a ugovor još traje, upitno je hoće ga produžiti... 😏 uglavnom ne produže nego primate onih 300-ak € porodiljne naknade
Ja imam ugovor od 15 avgusta pa godinu dana ali 6 mjeseci je probni rad pa sad sama neznam.Idem u cetvrtak da radim pa prvi slobodan dan koji budem trazila onda da im kazem.Hvala vam na odgovoru.I jos ako ima ko iz Homburga.Lijep pozdrav
Lijepi pozdrav svima, nadam se da ne smaram tematikom no tek danas saznajem za ovaj forum i nisam stigla citati i pronaci ako je netko ranije ponudio odgovore na moja pitanja. Unaprijed hvala na razumijevanju i pomoci. Zivim u Stuttgartu od ozujka ove godine. 
Ako netko ima iskustva s prirodnim izbacivanjem posteljice nakon spontanog u ranoj trudnoci umjesto kiretaze, molim neka pise. Ovdje to nazivaju abwarten, i mada citam o puno zena koje se odluce za takvo sto (ja sam u srpnju morala na uzv u 6 tjednu trudnoce i pregledala me je 2 min da bi ustanovila praznu posteljicu, pa sam se potajno nadala da je plod premalen da ga vidi u onom preletu a ne pregledu ultrazvukom, te sam odlucila cekati a ne na kiretazu)  moja ginekologinja (koju sam jedino uspjela naci da me primi trudnu prije rujna), kad je kod mog drugog pregleda shvatila da zelim cekati, pocela je dizati ton na mene kako imam ja pravo umrijeti ovdje ne moze mi nitko zabraniti jer je Njemacka slobodna zemlja, jeste da svi rade kiretazu ali ja ne moram, bla bla evo ti uputnicu za bolnicu i ajde ca. Doslovno me izbacila iz ordinacije. Nije mi uzela uzorak krvi da mi provjeri hcg vrijednosti u ovom stadiju. To je bilo u petak. Jutros zovem bolnicu da vidim gdje mogu dobiti savjetovanje, pojasnim situaciju, pitam kome se mogu obratiti za savjetovanje - nemaju termina prije 9og mjecesa i kazu da bi bilo najbolje da idem na hitnu za kiretazu i kako im nije jasno sto zelim. 
Ok mozda s jedne strane i jeste nerazumno od mene da ne zelim brzi medicinski zahvat koji ce me rijesiti prazne posteljice. S druge strane stalno razmisljam o tome koliko je neprirodno da ti kiretom struzu maternicu koja ima sposobnost da se sama oljusti i obnovi. S trece strane ovo me je psihicki ostavilo sravnjenu sa zemljom, ne znam kako se nositi s tim da idem da me uspavaju i sastruzu i zbilja bih voljela porazgovarati s nekim strucnim tko ce mi bez vikanja i s malo strpljenja pojasniti sto stoji preda mnom.  Pa tako dolazim do konkretnog pitanja -  zna li netko u Stuttgartu dobrog ginekologa koji je spreman razgovarati s pacijenticom i biti potpora ( i mogu li na svoju ruku promjeniti ginekologa tek tako)? 
Hvala unaprijed i svako vam dobro

Dobra vecer 😊
dakle trudna sam 3 mj i od poslodavca sam dobila arbeitsverbot,jer sam radila previse tezak posao a drugi mi posao nije imao za ponuditi,pa me zanima hocu li i dalje primati punu placu ili? 
Dobra vecer 😊
dakle trudna sam 3 mj i od poslodavca sam dobila arbeitsverbot,jer sam radila previse tezak posao a drugi mi posao nije imao za ponuditi,pa me zanima hocu li i dalje primati punu placu ili?
Hoces,tj.racuna se prosjek place zadnja tri mjesec prije zabrane rada. Ako ti je placa fiksna,onda je isto,ako nije onda taj prosjek izracunaju. 
Jel imaju kod nas u HR tako neki paketići?
Mislis ono sto mozes dobit kao i ovdje besplatno? 
Ja sam sebi i dolje napravila i dobila od Hippa, mozes u DM-u pokupit ako imas njihovu karticu u Hr.. 

Žene drage,da li ima koga na ovom forumu?!
Zanimaju me iskustva, šta je potrebno za bolnicu?
Kod mene u bolnici za bebe sve ima,od stola za presvlačenje,pelena,odjeće itd. Isto tako za nas su dostupni ulosci i mrezaste gaćice. Za vrijeme poroda možemo biti u njihovom ili u svojoj spavaćici,haljini šta god.. 

Ciao žene..
Gdje i kako se mogu prijavit za kakav besplatan paketić?dm?
LP
Obriši komentar
Jeste li sigurni da želite obrisati komentar?
Sortiraj odgovore
Najstariji