Pozdrav....zna li mozda neka od vas ginekologa koji je nas ili da zna pricati engleski...zivim u okolici traunstaina...hvala...
Pozdrav trudnice i mame
Trebala bih pomoc..
Tek smo doselili u Njemacku i da li imam pravo na elterngeld i muttershaftgeld, u biti ni ne znam tocno sto znace ti pojmovi..i da li treba podnijeti zahtjeve..dijete je staro godinu i dva mjeseca i imam stariju kcer.. djecji vec primamo..ja jos ne radim, ne znam ni kad cu, trebamo naci jaslice..
Hvala
Mary nista od toga, osim Kindergelda,po djetetu 204€
U biti zavisi u kojoj si pokrajini,ako si Bayern imas pravo na jos jedno primanje.
A sto se tice jaslica,rok za upise je prosao jer se krece od 9mj,ali provjeri ti slucajno u svojoj okolici ima li mjesta i primaju li izvanredno.
Trebam pomoc. Ukratko situacija. Muz i zena u procesu razvoda. 5 godina nisu zajedno. Razvod se odvija u hrvatskoj. Ovdje zena rodila drugo djete iz druge zajednice. Djete ne zele upisati na oca vec na bivseg muza jer sluzbeno razvod nije okocan. Ok. Cim se razvedu mjenja se sve i upisuje pravi otac. Tako kažu. Papiri predani u Standesamt. Pitaju koliko dugo je bivsi u de i kazu da ce provjerit to. Pretpostavljam radi toga da vide moze li beba dobit de papire.Na konto mame i oca nema pravo na papire jer je jedam roditelj non eu a drugi manje od 8 godina. Sad pitanje. Kazu da ce papiri stic na adresu ali treba cekat duze od 7 dana. Zasto ? I ako beba dobije de papire a kasnije razvodom se upise otac dali gubi te papire ? Teska i komplicirana situacija
Pozdrav mame i buduce mame, nova sam na forumu.
Trebala bih vasu pomoc ako netko zna, zivim u njemackoj vec 3 godine i 3 godine sam prijavljena na Adresi, od te 3 godine radila sam ukupno godinu dana, e saad, rodila sam u 09.04.2019 dobila sam rijesenje za djeci doplatak 193 e i elterngeld 453 e ali imam problem sa job centrom, Jobcenter mi je isplacivao novce do travnja znaci za travanj je zadnje bilo i rekli su da ce nakon kad im doneswm rodni list djeteta nastavit placiti i dalje, znaci stan, zdravstveno i oko 600 e na konto, i sad mi kaze da ja ubiti nemam pravo dobivati ikakve novce od njih kao i od Jugendamt a jer ja nisam 5 godina radila i zivjela u njemackoj i rekli su mi da ako ne radim moram se iselit iz drzave znaci vratiti se u hrvatsku, e sad posto to meni nema smisla jer je hrvatska u eu odicila sam napravit termin kod odvjetnika pa cu vidjet sta ce mi reci e sad zanimama me da li je koja od vas imala slicno iskustvo ili zna nesto o tomo,, hvalaa...
Pozdrav svima.
Nova sam ovdje,vjerujem da već ima odgovor na moje pitanje,ali je previše stranica pa se ne mogu snaći🙈
Živim u Njemačkoj nepunih god.dana i zanima me kako ovdje ide sve vezano za trudnoću i porod. Ako može da mi netko napiše šta trebam kad saznam da sam trudna(jer sam čula da se traži babica sama,što nije slučaj kod nas)
Bila bih stvarno zahvalna. 😊
Pozdrav svima.
Nova sam ovdje,vjerujem da već ima odgovor na moje pitanje,ali je previše stranica pa se ne mogu snaći🙈
Živim u Njemačkoj nepunih god.dana i zanima me kako ovdje ide sve vezano za trudnoću i porod. Ako može da mi netko napiše šta trebam kad saznam da sam trudna(jer sam čula da se traži babica sama,što nije slučaj kod nas)
Haay, sto se tice poroda i trudnoce ovdje babicu tj. Hebamme bi si trebala naci sama ukucas na google hebamme i grad u kojem jesi i trebali bi si onsa odabrati jednu koju zelis da te porodi i dolazi ti doma poslje poroda i mozes ju zvati sve dok dojis dijete nebitno koliko mjeseci ima, ili godina a u slucaju da nemas babicu onda trebas napravit termin u bolnici u kojoj planiras roditi ( tamo uvijek imaju babice koje su dezurne )i onda mozrs birat dal ces normal porod, sa spinalnom , epiduralnom ili na carski, ali ukoliko imas babicu trebala bi i u tom slucaju.napravit termin u bolnici da budes u sve upucena a i da oni znaju npr koja si krvna grupa i sl stvari ukoliko dode do nekih komplikacija..
Pozdrav svima.
Haay, sto se tice poroda i trudnoce ovdje babicu tj. Hebamme bi si trebala naci sama ukucas na google hebamme i grad u kojem jesi i trebali bi si onsa odabrati jednu koju zelis da te porodi i dolazi ti doma poslje poroda i mozes ju zvati sve dok dojis dijete nebitno koliko mjeseci ima, ili godina a u slucaju da nemas babicu onda trebas napravit termin u bolnici u kojoj planiras roditi ( tamo uvijek imaju babice koje su dezurne )i onda mozrs birat dal ces normal porod, sa spinalnom , epiduralnom ili na carski, ali ukoliko imas babicu trebala bi i u tom slucaju.napravit termin u bolnici da budes u sve upucena a i da oni znaju npr koja si krvna grupa i sl stvari ukoliko dode do nekih komplikacija..
Hvala ti puno na odgovoru..s njem.jezikom sam na VI al sreca muž mi priča super,pa se bar oko toga ne trebam brinuti..iako bi mi bilo lakše da nađem nekog dr.ili babicu da zna hrv...u okolici sam Stutt.ali to je manje mjesto pa sumnjam da u bolnici ima netko tko zna hrv😕 još nema ništa od bebe,ali smo u planu pa bih voljela znati inform.šta trebam kad ugledam plusić🙈
Pozdrav svima.
Hvala ti puno na odgovoru..s njem.jezikom sam na VI al sreca muž mi priča super,pa se bar oko toga ne trebam brinuti..iako bi mi bilo lakše da nađem nekog dr.ili babicu da zna hrv…u okolici sam Stutt.ali to je manje mjesto pa sumnjam da u bolnici ima netko tko zna hrv😕 još nema ništa od bebe,ali smo u planu pa bih voljela znati inform.šta trebam kad ugledam plusić🙈
Ja sam u Ulmu i nazalost nisam imala babicu koja bi mi dolazila jer sam prekasno pocela tražiti pa su sve bile zauzete ali koliko sam vidjela po imenima ima ih iz raznih drzava tako da ti ako si u okolici stuttgarta mozda bi i mogla naci nekoga tko prica hrvatski a u slucuju da ne nađeš imas jos vremna i naučit nesto njemackog 😀😀😀.
Ja i moj smo se 2 godine mucili do plusica 😁😀😀
Zelim vam srecu sa plusicem da se sto prije pojavi 😉😊
Sortiraj odgovore
Najstariji