Trudnice i mame u Njemačkoj

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • zvijezda7
    27. Ožujak 2019. 20:54

suskica_8

zvijezda7

Mi smo ovdje skoro pa 5 godina,a na sadasnjem radnom mjestu sam malo vise od godine,ali kod istog poslodavca. Ostat cu godinu dana kuci pa se vratiti na posao ali necu odmah puno radno vrijeme,najvise 6 sati. Jaslice su od 8 do 16 pa sve i da hocu ne mogu na 100%. Da,u Anna Klinik buduci da sam tu blizu,5 min.autom. Mislim da ce mi u petak dati uputnicu za bolnicu pa cu se otici prijaviti

Oh ti si ipak poprilicno dugo tu. Ja cu sada u junu biti dve godine kako sam tu, a muz mi je ti vec od pre. I ja nemam do Anna Klinik sa autom vise od 5 min. Ja ti zivem u münster kod rathausa. Pa tako da mi je blizu i klinika i gin. Dali si ti slala od vesne recepte na osiguranje? I jesi dobila sta povratka nazad?

Mi smo kod Kursaala,ako znas gdje vozi U2 i U19. :-) Nisam slala jer mi ionako ne zele nista nadoknaditi,a iskreno nisam puno toga ni placala. Nisam u AOK vec u BKK Linde a oni mi kazu da nista ne vracaju. Ma. Ja sam platila 120€ pausal za uzv,30ak€ za neki krvni test na pocetku,vitamine sam sama kupovala a zeljezo isto jer ne mogu progutati tablete nikakve pa sve kupujem u drugoj formi tako da mi recepti nicemu ni ne sluze. Jos sam bila platila kod doktorice par eura (mislim 5) potvrdu o trudnoci za poslodavca. Bila sam pitala u osiguranju da mi nadoknade dio za masaze za trudnice na koje sam isla ali nece ni to. Bar sam probala haha. 

• suskica_8
    28. Ožujak 2019. 09:09

zvijezda7

suskica_8

zvijezda7

Mi smo ovdje skoro pa 5 godina,a na sadasnjem radnom mjestu sam malo vise od godine,ali kod istog poslodavca. Ostat cu godinu dana kuci pa se vratiti na posao ali necu odmah puno radno vrijeme,najvise 6 sati. Jaslice su od 8 do 16 pa sve i da hocu ne mogu na 100%. Da,u Anna Klinik buduci da sam tu blizu,5 min.autom. Mislim da ce mi u petak dati uputnicu za bolnicu pa cu se otici prijaviti

Oh ti si ipak poprilicno dugo tu. Ja cu sada u junu biti dve godine kako sam tu, a muz mi je ti vec od pre. I ja nemam do Anna Klinik sa autom vise od 5 min. Ja ti zivem u münster kod rathausa. Pa tako da mi je blizu i klinika i gin. Dali si ti slala od vesne recepte na osiguranje? I jesi dobila sta povratka nazad?

Mi smo kod Kursaala,ako znas gdje vozi U2 i U19. :-) Nisam slala jer mi ionako ne zele nista nadoknaditi,a iskreno nisam puno toga ni placala. Nisam u AOK vec u BKK Linde a oni mi kazu da nista ne vracaju. Ma. Ja sam platila 120€ pausal za uzv,30ak€ za neki krvni test na pocetku,vitamine sam sama kupovala a zeljezo isto jer ne mogu progutati tablete nikakve pa sve kupujem u drugoj formi tako da mi recepti nicemu ni ne sluze. Jos sam bila platila kod doktorice par eura (mislim 5) potvrdu o trudnoci za poslodavca. Bila sam pitala u osiguranju da mi nadoknade dio za masaze za trudnice na koje sam isla ali nece ni to. Bar sam probala haha.

Da cula sam, da druga osiguranja osim AOK ne vracaju povrat novca. Ja cu u ponedeljak slati, pa cu da vidim, da li ce nesto priznati. 

• mary55
    30. Ožujak 2019. 18:30

Pozdrav trudnice i mame
    Kako ste se navikle na zivot u Njemackoj?
    Mi bi se uskoro trebali preseliti, muz je vec gore 2 godine, a toliko me strah s dvoje male djece, bit cemo sami bez icije pomoci, stalno mi se mota po glavi sto ako se meni nesto dogodi..kako bi muz uspio sve uskladiti..i strah od svega drugoga nepoznatog..bili smo jednom u posjeti kod muza i trebalo mi je 5 dobroh voznji s vlakom samo da se tog straha oslobodim..nekad se pitam da li je to sve za nas..a opet nije nam ni ovo zivot sto smo odvojeni..kako se vi sa svim tim nosite?

Marijana12345
    31. Ožujak 2019. 10:24

mary55

Pozdrav trudnice i mame
    Kako ste se navikle na zivot u Njemackoj?
    Mi bi se uskoro trebali preseliti, muz je vec gore 2 godine, a toliko me strah s dvoje male djece, bit cemo sami bez icije pomoci, stalno mi se mota po glavi sto ako se meni nesto dogodi..kako bi muz uspio sve uskladiti..i strah od svega drugoga nepoznatog..bili smo jednom u posjeti kod muza i trebalo mi je 5 dobroh voznji s vlakom samo da se tog straha oslobodim..nekad se pitam da li je to sve za nas..a opet nije nam ni ovo zivot sto smo odvojeni..kako se vi sa svim tim nosite?

Ni ja nemam apsolutno nikog za pomoc. Mali 18mj a sad u 5mj trebam roditi drugu bebu. Kad si poslozis u glavi sve se uspije organizirati. Nije lijepo kao u HR jer su ovdje ljudi drugaciji (mi nemamo puno nasih u blizini) i nacin zivota se razlikuje, al se naviknes. Mi par puta godisnje idemo dolje. Koliko su ti djeca stara? Ako ce ti krenuti u vrtic/skolu, imala bi cak vremena upisati neki tecaj jezika (ukoliko ga vec ne znas)

• mary55
    31. Ožujak 2019. 13:58

Svaka cast svima na hrabrosti. Nije to lagan korak..mali ce sad godinu dana a kcer treba krenuti u 2 razred. 

• Cokoladna_torta
    04. Travanj 2019. 02:29

Pozdrav drage zene!
    Treba mi pomoc, savet.
    Porodila sam se u Nemackoj(Bayern), imam privremenu, a suprug ima stalnu boravisnu. Ja ne radim, nemam primanja, a suprug radi, ima stalni posao i stan u svom vlasnistvu.
     S obzirom da imam problema u braku, kome mogu da se obratim za savet? Caritas udruzenju? Da li negde daju besplatne pravne savete? U strahu sam da ce mi uzeti dete s obzirom da ja nemam primanja i nemam nekretnine na svoje ime.
    Izvinite sto upadam ovako na temu.

Marijana12345
    08. Travanj 2019. 15:19

Pozdrav! Najfriskija info vezana za povrat novaca za placene pretrage od strane AOK:  za 2018.god odobravaju max 120€, a za 2019.god max 300€. Znaci dobila sam, od placenih 250€ u 2018.god samo 120€. A za 2019.god sve jer je u pitanju bilo 170€.

• jagodica91
    09. Travanj 2019. 12:41

Pozdrav mame,
    Nova sam ovdje i trebala bi mi pomoc. Muz i ja se nalazimo u Lübecku i ja sam u 9 sedmici trudnoce. Inace smo prije nego smo saznali za trudnocu zeljeli se preseliti malo juznije i blize nasoj obitelji. S obzirom na trudnocu i s tim da sam dobila zabranu na poslu nisam sigurna da li se smijem preseliti, kako ide sva ta procedura? Sada primam punu platu od AG ali sta se desava u slucaju preseljenja? Hvala vam

09. Travanj 2019. 15:11

Mimimi neka si se raspisala 😊 sad imaj još malo strpljenja pa ces vidjeti šta i kako dalje!

• doki
    12. Travanj 2019. 08:01

Dobar dan ,trudnica sam a nisam radila pre toga nigde u Nemačkoji,gde treba se prijaviti za tih 300e što daju nezaposlenim mama.Hvala

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.