Tebi cestitke, vidim bebac uranio. Bila sam prije dva dana na pregledu, kaze doktorica izgleda da nece jos, a termin 24. Jos je rekla da sam kandidat za carski jer je beba veca, a ja sitna. Sve je spremno sad samo cekamo, bolnica je 5minuta hoda pa ne brinem, kad god da pocne. Jesi oba puta carski radila ovdje ili u hrvatskoj? Kakvi su ti utisci?
Tebi cestitke, vidim bebac uranio. Bila sam prije dva dana na pregledu, kaze doktorica izgleda da nece jos, a termin 24. Jos je rekla da sam kandidat za carski jer je beba veca, a ja sitna. Sve je spremno sad samo cekamo, bolnica je 5minuta hoda pa ne brinem, kad god da pocne. Jesi oba puta carski radila ovdje ili u hrvatskoj? Kakvi su ti utisci?
Nesto sitno je pozurio al.smo u terminu to je najbitnije jer prvi porod je bio prijevtermina ...prvi CR sam rsdila u Hr u Petrovoj...a razlog beba na zadak ,manja porodjana tezina ...plodna voda je otsla i vise se nksta nije moglo bio je hitan carski pod opcom anestezijom ..opiravak nakon toga bio je dug i naporan jer uz cr beba mi je bila u inkubatoru i to je sve skupa na mene utjecalo ... Muz me vozio par dana u kolicima do bebe jer nisam mogla stat na noge..dioptrija mi se povecala(opce anestezije) uglavnom dug oporavak mogu reci da sam nakon nekih mjesec dana pocela ziviti i da sam na neki nacin svoja
A sad ovdje u Njemackoj druga prica uredna trudnoca beba se okrenula pema dole usla u porodjajni kanal istina je da sam zavraila dva puta u bolnici jer mi je oticala plodna voda al to se saniralo isto sam mislila da bude prijevremnei porod jer bas oko tog tjedna kad sam rodila prvo djete krenule su komplikacije nisam si imala nade da cu izgurat do 37 +1tjedna jer svasta se odvijalao ... Al mi smo izdrzali bili 18dana ubbolnici i jos mjesec skoro kod kucebez nekog pretjeranog mirovanja ...bila sam sprenna da ce biti prirodan porodo al su stvari otiale mao na drugu stranu kad mi je pukao vodenjak otisla sam u bol. I oni su nakon pregleda rekli da jensve uredu moze ici prirodno allllll da postoji rizik da maternica pukne to kad su mi rekli odmah je sve palo u vodu sto se tice prirodnog poroda jer ne zelim da se svjesno upuatam unrizik ... I tako sam se odlucila za cr koji je bio kroz koji sat pod spinalnom anestezijom i muz je bio uz mene cim.su me porodili beba je od te sekunde bila samnom.... Sto po meni nije nikako dobro jer nemozes doc sebi od svega a trebas oko bebe istina je da ti pomognu al velik je to stres.. bas zbog toga ja sam vec treci dan hodala ko da se nista nije dogodilo pod ibrufenima koje evo i sad pijem jer me rastura rana i kicma od apinalne ukratko je tako bilonakonte sto joa zanima slobodno pitaj :)
Nesto sitno je pozurio al.smo u terminu to je najbitnije jer prvi porod je bio prijevtermina …prvi CR sam rsdila u Hr u Petrovoj…a razlog beba na zadak ,manja porodjana tezina …plodna voda je otsla i vise se nksta nije moglo bio je hitan carski pod opcom anestezijom ..opiravak nakon toga bio je dug i naporan jer uz cr beba mi je bila u inkubatoru i to je sve skupa na mene utjecalo … Muz me vozio par dana u kolicima do bebe jer nisam mogla stat na noge..dioptrija mi se povecala(opce anestezije) uglavnom dug oporavak mogu reci da sam nakon nekih mjesec dana pocela ziviti i da sam na neki nacin svoja
A sad ovdje u Njemackoj druga prica uredna trudnoca beba se okrenula pema dole usla u porodjajni kanal istina je da sam zavraila dva puta u bolnici jer mi je oticala plodna voda al to se saniralo isto sam mislila da bude prijevremnei porod jer bas oko tog tjedna kad sam rodila prvo djete krenule su komplikacije nisam si imala nade da cu izgurat do 37 +1tjedna jer svasta se odvijalao … Al mi smo izdrzali bili 18dana ubbolnici i jos mjesec skoro kod kucebez nekog pretjeranog mirovanja …bila sam sprenna da ce biti prirodan porodo al su stvari otiale mao na drugu stranu kad mi je pukao vodenjak otisla sam u bol. I oni su nakon pregleda rekli da jensve uredu moze ici prirodno allllll da postoji rizik da maternica pukne to kad su mi rekli odmah je sve palo u vodu sto se tice prirodnog poroda jer ne zelim da se svjesno upuatam unrizik … I tako sam se odlucila za cr koji je bio kroz koji sat pod spinalnom anestezijom i muz je bio uz mene cim.su me porodili beba je od te sekunde bila samnom…. Sto po meni nije nikako dobro jer nemozes doc sebi od svega a trebas oko bebe istina je da ti pomognu al velik je to stres.. bas zbog toga ja sam vec treci dan hodala ko da se nista nije dogodilo pod ibrufenima koje evo i sad pijem jer me rastura rana i kicma od apinalne ukratko je tako bilonakonte sto joa zanima slobodno pitaj :)
I hvala na cestitki;))
Jutro cure. Vidim sastale se carice
Ja sam neplanski rodila carskim. Pshicki sam se takodjer spremala na prirodni jer mi je trudnoca bila skolska aali pri kraju sam vec postala polukandidat zbog vece bebine kilaze ali rekli su ipak pokusati prirodno. U mene je odjednom krenulo sve i sluzni cep i puknuce vodenjaka,pregled otvorila se gotova za porod oni se dogovorise ipak za carski jer je beba bila visoko nije silazila. Da,pod opcom anestezijom i ja. Oporavak je bio dobar,za tjedan kao nova.
Nikoll zena borac. Dobro je sve to proslo kad pogledas na svoje bebace. I cula sam koliko je ta Epidul.dobra da i nije. Upravo zbog tih bolova u ledjima koji se osjecaju i kasnije.
Super ti je razlika medju djecom tako bi i ja nesto. Nisam ljubitelj velike razlike,bas zelim da su vrsnjaci zbog druzenja :)
Kristina javljaj nam sve. Nadam se da smo ti pomogli sa iskustvima da dodatno spremis.
Ja sam neplanski rodila carskim. Pshicki sam se takodjer spremala na prirodni jer mi je trudnoca bila skolska aali pri kraju sam vec postala polukandidat zbog vece bebine kilaze ali rekli su ipak pokusati prirodno. U mene je odjednom krenulo sve i sluzni cep i puknuce vodenjaka,pregled otvorila se gotova za porod oni se dogovorise ipak za carski jer je beba bila visoko nije silazila. Da,pod opcom anestezijom i ja. Oporavak je bio dobar,za tjedan kao nova.
Nikoll zena borac. Dobro je sve to proslo kad pogledas na svoje bebace. I cula sam koliko je ta Epidul.dobra da i nije. Upravo zbog tih bolova u ledjima koji se osjecaju i kasnije.
Super ti je razlika medju djecom tako bi i ja nesto. Nisam ljubitelj velike razlike,bas zelim da su vrsnjaci zbog druzenja :)
Kristina javljaj nam sve. Nadam se da smo ti pomogli sa iskustvima da dodatno spremis.
Nemogu opisat koliko me desna strana kicme i ledja boli ko da imam neku blokadu unutra i nemogu nista ako duze sjedim onda mi skrz utrne i straznjica i ko strano tijelo bude dok ne prohodam da malo popusti.. slazem se s tobom da ima puno spin. I prednosti i nedostatka ko i totalna anestezija ... Sve je to kemija i neznas nikad kako ce reagirat organizam na to... E da ,jos da nadodam prvi put sam bila pod opcom i kad sam se probudila u grlu ona resica bila mi je natekla xa sam jedva dolazila do zraka i nisma.mogla gutat .. kad sam ih upitala sto su mi radili svi su sutili i pravil se mutavi ...na kraju sam malo okolo se raspitivala i ocito su nestk sje.... Pa su mi stavili onu cijev za disanje mislim da se zove tubus ... Nesto prestrasno ...pola toga ne pise u optpusnom pismu i ne pise ni kod djeteta ... Hvala Bogu na kraju krajeva sve je ispalo dobro i nenzelim vise nikad to proci i nikom ne zelim da prodje ...
Ista situacija, beba jos uvijek visoko, i za moju tezinu malo teza( 57 kila inace imam, beba vec sad 3700). Stvarno zelim prirodan porod, ali bebino zdravlje je na prvom mjestu, necu nista da riskiram. Koliko sam uspjela iscitati ovaj forum ovdje se nemam cega bojati cak i ako bude carski. Samo taj oporavak ce biti duzi i bolniji ali muz je uzeo godisnji pa vjerujem da ce brzo proci. Puno ste pomogle, ako se jos cega sjetite pisite. :)))
Nemogu opisat koliko me desna strana kicme i ledja boli ko da imam neku blokadu unutra i nemogu nista ako duze sjedim onda mi skrz utrne i straznjica i ko strano tijelo bude dok ne prohodam da malo popusti.. slazem se s tobom da ima puno spin. I prednosti i nedostatka ko i totalna anestezija … Sve je to kemija i neznas nikad kako ce reagirat organizam na to… E da ,jos da nadodam prvi put sam bila pod opcom i kad sam se probudila u grlu ona resica bila mi je natekla xa sam jedva dolazila do zraka i nisma.mogla gutat .. kad sam ih upitala sto su mi radili svi su sutili i pravil se mutavi …na kraju sam malo okolo se raspitivala i ocito su nestk sje…. Pa su mi stavili onu cijev za disanje mislim da se zove tubus … Nesto prestrasno …pola toga ne pise u optpusnom pismu i ne pise ni kod djeteta … Hvala Bogu na kraju krajeva sve je ispalo dobro i nenzelim vise nikad to proci i nikom ne zelim da prodje …
Ti si pravi borac, svaka cast! Zelim da sto prije skroz ozdravis i oporavis se pa da uzivas s bebacem. Kod mene je skolska trudnoca i da nije zgaravice mogla bih ovako jos mjesec dana. Jos jedno pitanje u vezi dokumenata, treba li jos nesto nositi osim Mutterpassa, zdravstvene i internacionalnog vjencanog lista? I gdje se primaju vakcine kod pedijatra ili se ide opet u bolnicu?
Nemogu opisat koliko me desna strana kicme i ledja boli ko da imam neku blokadu unutra i nemogu nista ako duze sjedim onda mi skrz utrne i straznjica i ko strano tijelo bude dok ne prohodam da malo popusti.. slazem se s tobom da ima puno spin. I prednosti i nedostatka ko i totalna anestezija … Sve je to kemija i neznas nikad kako ce reagirat organizam na to… E da ,jos da nadodam prvi put sam bila pod opcom i kad sam se probudila u grlu ona resica bila mi je natekla xa sam jedva dolazila do zraka i nisma.mogla gutat .. kad sam ih upitala sto su mi radili svi su sutili i pravil se mutavi …na kraju sam malo okolo se raspitivala i ocito su nestk sje…. Pa su mi stavili onu cijev za disanje mislim da se zove tubus … Nesto prestrasno …pola toga ne pise u optpusnom pismu i ne pise ni kod djeteta … Hvala Bogu na kraju krajeva sve je ispalo dobro i nenzelim vise nikad to proci i nikom ne zelim da prodje …
Ti si pravi borac, svaka cast! Zelim da sto prije skroz ozdravis i oporavis se pa da uzivas s bebacem. Kod mene je skolska trudnoca i da nije zgaravice mogla bih ovako jos mjesec dana. Jos jedno pitanje u vezi dokumenata, treba li jos nesto nositi osim Mutterpassa, zdravstvene i internacionalnog vjencanog lista? I gdje se primaju vakcine kod pedijatra ili se ide opet u bolnicu?
Da treba ti orginal rodni list inter. od tebe i supruga, osobne i to je to uz gore ono navedeno ..
Vakcine se primaju kod djecijeg dr kojeg Morasnaci u bolnici obavljaju U1,U2 kad te postaju iz bolnice a U3 radis kod djecijeg dr. Mislim da tada idu i vakcine
Hvala Nikol,muku mucimo trazeci pedijatra vec mjesecima. Kako bebice? Ako neko moze preporucit nekog ko prima nove pacijente pls pisite, adresu ili broj telefona.
P.S. sretni blagdani svima od srca! ❤️
Sortiraj odgovore
Najstariji