Kao sto vidite zavrsila sam prije 7dana u bolnici … Sad cemo vidjet sta ce biti :( hvala svakako za dobre zelje
Bas citam vase postove, pa sam morala par puta provjerit da li ste to vi. Kako ste sad? Kako je bebica? Drzite mi se!
Da ja sam danas mi je 16 dan pucam po savovima ... Ljudi mojiiii kakav sok neki dan znaci od prvog dana kazu curica i sad mi u bolnici kazu da je decko ja sam u soku ... Znaci sve sam pripremila za curicu i sta sad ...ok pozitivan sok al ono nista nemam za decka ...sto je jos smjesnije novu sjedšalicu kupili u lila boji všaljda ce htjet zamjenit ...
Sad sam ok al svaki dan je novi dan . Tako da nemogu nista rec za dugotrajno ... Koliko sšam injekcija i infuzija primila a di to da mi vise nemaji di staviti branilu koliko sam izbodena ...nesto strasno ..:(
Da ja sam danas mi je 16 dan pucam po savovima … Ljudi mojiiii kakav sok neki dan znaci od prvog dana kazu curica i sad mi u bolnici kazu da je decko ja sam u soku … Znaci sve sam pripremila za curicu i sta sad …ok pozitivan sok al ono nista nemam za decka …sto je jos smjesnije novu sjedšalicu kupili u lila boji všaljda ce htjet zamjenit …
Sad sam ok al svaki dan je novi dan . Tako da nemogu nista rec za dugotrajno … Koliko sšam injekcija i infuzija primila a di to da mi vise nemaji di staviti branilu koliko sam izbodena …nesto strasno ..:(
Jao pa bas su vas iznenadili! Sad ce seka bracu dobiti! Hehe, mislim da ce te moci zamjeniti :)
Bas mi je jako zao sto sve to morate prolazit. Proci ce sve, najbitnije je da bebac bude dobro! U kojem ste sad tjednu, sta doktori kazu?
Da ja sam danas mi je 16 dan pucam po savovima … Ljudi mojiiii kakav sok neki dan znaci od prvog dana kazu curica i sad mi u bolnici kazu da je decko ja sam u soku … Znaci sve sam pripremila za curicu i sta sad …ok pozitivan sok al ono nista nemam za decka …sto je jos smjesnije novu sjedšalicu kupili u lila boji všaljda ce htjet zamjenit …
Sad sam ok al svaki dan je novi dan . Tako da nemogu nista rec za dugotrajno … Koliko sšam injekcija i infuzija primila a di to da mi vise nemaji di staviti branilu koliko sam izbodena …nesto strasno ..:(
Jao pa bas su vas iznenadili! Sad ce seka bracu dobiti! Hehe, mislim da ce te moci zamjeniti :)
Bas mi je jako zao sto sve to morate prolazit. Proci ce sve, najbitnije je da bebac bude dobro! U kojem ste sad tjednu, sta doktori kazu?
33+2 bude sve ok ,,jedva cekam da sve zavrsi ... Previse je sve ovo ... Beba je super ... A doktori nista me govore ... Zanimljivo... zato kazem da to zavrsi i da dodjemo svojoj kuci ...;) Hvala ma potpori
33+2 bude sve ok ,,jedva cekam da sve zavrsi … Previse je sve ovo … Beba je super … A doktori nista me govore … Zanimljivo… zato kazem da to zavrsi i da dodjemo svojoj kuci …;) Hvala ma potpori
Hoce! Pretrpite jos malo sve to i onda ce te svi cetvero biti zajedno! 😊 puno srece vam zelim
33+2 bude sve ok ,,jedva cekam da sve zavrsi … Previse je sve ovo … Beba je super … A doktori nista me govore … Zanimljivo… zato kazem da to zavrsi i da dodjemo svojoj kuci …;) Hvala ma potpori
Hoce! Pretrpite jos malo sve to i onda ce te svi cetvero biti zajedno! 😊 puno srece vam zelim
Hvala puuuuno ,,opet sam dosla kuci...nadam se da vise ne idem dok ne bude krenulo pravo ;))
Bok,jel ima koja trudnica ili mama u okolici kölna da se javi? Prva mi je trudnoca,20+1,trenutno jos radim iako me strah jer sam imala krvarenje dok sam bila na godisnjem i bila sam kod privatnog doktora koji mi je rekao da moram mirovat jer mi je posteljica nisko…medjutim doktor u njemackoj mi je rekao prije toga da bolovanje sto se njega tice nema sanse,da je sve super…sad nakon godisnjeg imam prvi pregled kod njega,strah me htjela bi na bolovanje jer radim bas fizicki posao,sto da radim?
Pozdrav. Ja sam trudnica u Kölnu. Sada sam u 33 tjednu trudnoce. Imala sam 2 puta krvarenje, jednom u 13-om tjednu, jednom u 20-om tjednu. Od moga ginekologa sam tada dobila uredno bolovanje po tjedan dana nakon krvarenja (na kojem mozete inace s punom placom biti 6 tjedana, kasnije dobivate oko 70% mislim, nisam sigurna. Ako mislite mozda na trajno izbivanje s posla do poroda to vam se zove Beschäftigungs Verbot, tada ostajete kuci i sjeda vam cijela placa na racun, do odlaska u Mutterschutz ( 6 tjedana prije poroda). Vođena iskustvom tu u Kölnu doktori (ne svi) bas i ne daju rado taj Beschäftigungs Verbot. Jedino ako imate razumnog sefa moze vam i on uruciti BV (naravno s opravdanim razlogom). Ugl. zakonski nakon 21-og tjedna trudnoce mora vam biti ponudeno na poslu (ako radite puno radno vrijeme) da 4 sata radite sjedeci i 4 mozete hodati ili stajati i ne smijete nosati stvari teze od 5kg. To su informacije koje sam ja dobila od svoga sefa. Morate samo malo po zakonima pretraziti.
Bila sam isto na godisnje u Hrvatskoj na pregledu kod privatnika i 4d napravila (u 24-om tjednu mislim) isto mi je dolje receno da malo nisko nosim, ali moj ginekolog u Njemackoj to nije potvrdio kada sam ga pitala. Kao sto sam rekla sada sam u 33-em tjednu i sve je super, tako da krvarenje u pocetku ne mora biti razlog da ce kasnije biti problema, po mom primjer barem. Drzim vam fige i zelim skolsku trudnocu bez problema. Valjda ste to trazili od informacija, jer nisam dobro razumjela sta je pitanje.
Pozdrav Mame Imam veliki problem a ne znam gdje da se obratim i zato sam vas nashla putem internet
... Prvo da vam se izvinem zato shto nepishem tochno Hrvatski, jer sam iz Makedonije. btw.. Ja sam Ana(24god) i zhivim u Baden Wunterberg (Weinheim) skoro 1 god i sam trudnica u 34 nedelju. Hocu da vam pitam neki stvari zato shto nemam pojma kako ide to..
1. Moj ginekolog mi je rekao da idem na bolnicu i da pricham sa doktorom i da mu kazhem kad mi je termin bla bla ali hocu da znam dali mozhe da odlucim samu na koj nacin hocu da se porodim il doktor mora da mi kazhe?
2. mutterschutz
Sada uzimam pare od mog rabotodavca sve dok se ne porodim.. Al onda shta mi sleduje?( Imam osigurenje od aok).. Kindergeld i Elterngeld dobijem nakon shto se porodim?
Izvinite majke sto vas zamaram al nemam na kog da se obratim... Ako mozete da mi kazhete neshto vishe oko svega ovoga...
Hvala vam od srca
AbaDelRey,
1. Odete na internet stranicu bolnice u kojoj se zelite poroditi, tamo imate kontakt broj za prijavu za porod u tu bolnicu, pise i koji dan u tjednu od koliko do koliko sati rade u vezi toga. Imate i dan kada u bolnicu mozete otici i pogledati kako tamo sve izgleda, sala za porod ....
Ako zelite da vam je porod besplatan onda ne mozete birati nacin poroda (ako mislite na prirodno ili carski rez. U vodi, na stolu, s pomaganjem epiduralnom ili kako vec mozete birati).
Automatski idete na prirodni porod, jedino ako tamo doktor ustvrdi da za bebu i mamu nije siguran taj nacin poroda, onda idete uz preporuku na carski rez i tada ga ne placate.
2. U MUTTERSCHUTZU ste 6 tjedna prije poroda i 8 tjedana nakon poroda ( kojeg trebate prijaviti kod AOK u 33 tjednu trudnoce s potvrdom koju dobijete od vasega ginekologa). Oni ce vam tamo dati jos jedan formular koji ispunite i vratite i objasniti kada ce vam novci biti isplaceni.
ELTERNZEIT prijavljujete kod vaseg poslodavca 7 tjedana prije pocetka istog, sto znaci tjedan iza poroda za vas (imate na internetu predloske kako to treba izgledati, isprintate i posaljete poslodavcu... morate i navesti koliko dugo uzimate Elternzeit i o datum od kada do kada).
GEBURTSURKUNDE moze se preuzeti u Stadesamtu mjesta gdje ste rodili jer dijete mozete prijaviti odmah u bolnici gdje rodite (morate imati putovnice svoju i od muza i internacionalni vjencani list ako ste u Makedoniji vjencani, ako ste ovdje onda vjencani list izvadite gdje ste tu vjencani i u bolnici dobijete taj Geburtsbescheinung, ne znam jel treba i rodni list od roditelja). To vadite odmah nakon poroda.
U EINWOHNERMELDEAMTU gdje zivite prijavite dijete, odmah iza poroda. Morate imati za to rodni list djeteta i putovnice roditelja.
Nastavak slijedi s tim da sam pisala malo duzi post koji nisam mogla staviti tu, pa sada moram iznova 😬
Sortiraj odgovore
Najstariji