Trudnice i mame u Njemačkoj

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Nikoll
    07. Studeni 2018. 17:42

Skocki5

Nikoll

Drage zene dal znate odg ,,prije par dana sam zavrsila u bolnici jer sam imala veliki izljev krvi i plodna voda mi je malo curila sad sam vec 6dan u bolnici drzat ce me navodno do kraja jer ni sami neznaju sto se dogodilo da je nastala ta situacija… Sutra punim 33tjedna ,,moje pitanje glasi ako imam uredno pokriveno zdrastveno prelo Aok dal cu ista placat boravak u bolnici ? Ako bude prijevremnei porod odlucila sam da necu djete izlagat riziku pa cu ic na carski mozete mi reci dal i to pokriva Aok_a ako krene porod prije 36tj .. ?? Usput prva trudnoca mi ke bila visoko rizicna a i druga nije nesto velokog ostupanja jer imam uterus bicornis diagnozu … Hvala unaprijed na odgovoru ;)

Nikol ja sam u 33 tjednu isto lezala. 4 dana I skoro za godinu dana mi dosao racun da trebam platit 10€ po danu. Samo djelim s tobom svoje iskustvo ne znam jel postoji neka razlika ,jer ja sam lezala zbog skracenog cervixa. Na kraju sam u 38tt rodila na carski jer je bebin polozaj bio na zadak.to nista nije posebno naplacivano. Sve je islo preko zdravstvenog. Ali opet kazem postojala je indikacija za carski nisam ja inzistirala na njemu.
    Puni srece vam zelim!

Puno hvala na odgovoru,suprug je isao jutros u aok i rekli su mu da nista ne placam ko trudnica tako da sve sto bude iskoristila u bolnici da pokriva zdrastveno ..jos su mu ponudili ako neme tko stariju kcer cuvat da imamo pravo pokriva kasa tetu cuvalicu na 4sata ...

• Nikoll
    07. Studeni 2018. 17:46

Curke ,malo da skrenem sa gornje teme dal znate na koje stranice se moze prijaviti za pokloncice tipa dm,rossman ...cula sam da se dobe pikloncici za bebicu...dal koja zna ...? 

• ivaanaaa
    08. Studeni 2018. 09:24

Nikoll

Curke ,malo da skrenem sa gornje teme dal znate na koje stranice se moze prijaviti za pokloncice tipa dm,rossman …cula sam da se dobe pikloncici za bebicu…dal koja zna …?

Vec se bilo pricalo o tome u starijim postovima al u dm i rossman mozes.. dobis poklon , tipa dude varalice, pelene, maramu za dojenje i kupone sa popustima. I iz AOK dobis kad ides prijavit bebu kofercic sa testerima i nekim sitnicama.. mislim da se mozes i u müller prijavit..

• sneky
    09. Studeni 2018. 17:24

Bok,jel ima koja trudnica ili mama u okolici kölna da se javi? Prva mi je trudnoca,20+1,trenutno jos radim iako me strah jer sam imala krvarenje dok sam bila na godisnjem i bila sam kod privatnog doktora koji mi je rekao da moram mirovat jer mi je posteljica nisko...medjutim doktor u njemackoj mi je rekao prije toga da bolovanje sto se njega tice nema sanse,da je sve super...sad nakon godisnjeg imam prvi pregled kod njega,strah me htjela bi na bolovanje jer radim bas fizicki posao,sto da radim?

10. Studeni 2018. 23:10

Pozdrav mame i trudnice..trebala bi pomoc oko zakona u njemackoj sta se tice dijeteta pa ako koja zna bilo bi ljepo da mi se javi..hvala

• simicandrea
    11. Studeni 2018. 09:29

Zdravo mame:) nadam Se da vas jos ima? Ako da imam par pitanja za vas :) javite Se 

• Stefy2931
    11. Studeni 2018. 22:29

Lijep pozdrav!
    Evo još jedne trudnica,  okolica Münchena.
    Imam pitanje,   eto trudna sam vjerojatno 4tj.,,,u radnom odnosu pune 2god...i sad kako sam trebala dobiti fest,   sada sam dobila pisano pismo da me neće preuzet zbog trenutno lošeg stanja u firmi ...  I ugovor mi je sada do 30.11.  😭😭😭A ja ocigledno trudna (ciklus mi kasni 6dana, inače točna ko sati i Imam sve popratne znakove trudnoće). Trenutno sam u panici,,,, mislila sam da će se kroz vikend slijati,,, ali ništa ,, sutra idem ujutro odmah kod ginekolog..
    I sad me zanima šta napravit??? Sutra je  12.11, a od javit će me s 30.11.
    Katastrofa,   neznam šta ću!? 
    Samo da napomenen ima vas, svaka vam čast,,, ima tu i u mome gradu puno naših ljudi!! 😀 

• Saramaja
    14. Studeni 2018. 17:37

Pozdrav svima ako moze neki savjet .Ostala sam u drugom stanju i presretna sam e sad suprug mi radi u Njemackoj godinu dana,djeca i ja smo jos uvijek u Hr trebali bi i mi za njemacku kroz 3-4mjeseca.E sad ako mi mozete reci kakva je procedura i kakva bi ja imala prava ako rodim bebicu u Njemackoj.Hvala vam puno😗

• Saramaja
    15. Studeni 2018. 00:46

Saramaja

Pozdrav svima ako moze neki savjet .Ostala sam u drugom stanju i presretna sam e sad suprug mi radi u Njemackoj godinu dana,djeca i ja smo jos uvijek u Hr trebali bi i mi za njemacku kroz 3-4mjeseca.E sad ako mi mozete reci kakva je procedura i kakva bi ja imala prava ako rodim bebicu u Njemackoj.Hvala vam puno😗

• Stefy2931
    15. Studeni 2018. 10:12

Saramaja

Saramaja

Mislim da imate pravo na 300€elternsgelg +Kindergeld,,, i neznam sad po novom nakon koliko mjeseci  i do koliko mjeseci starosti dijete dobiva dodatnih 250€,,bar je tako kod nas (pokrajina Bayern)
    Rodite u De!!! 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.