Trudnice i mame u Njemačkoj

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Skocki5
    25. Listopad 2018. 22:30

Nina2805

Pozdrav mame, evo ja sam nova ovdje i trazim informacije za prava u njemackoj.. zarucnik, ja i dijete od 9 mj selimo u njemacku passau. Mene zanima posto se u hr odjavljujem i prijavljujem prebivaliste u njemackoj imam li tamo pravo na porodiljni do djetetovog 1. Rođ. Ako nemam smijem li raditi pola radnog vremena? Zarucnik bi bio s malom dok dođe s posla. S kolko mj primaju dijete u jaslice?

Draga, imas djeciji 194€ mjesecno....I majke koje nisu radile imaju pravi do prvog rodjendana 300€mjesecno,alI ne znam postoji li uvjet da je dijete rodjeno u D ili ne.
    Bayern kao pokrajina sad daje od 16.djetetovog mjeseca do 3.godine djeteta po 250€ mjesecno.
    U jaslice vecina prima sa godinom dana,preporucujem ti da je odmah prijavis. Jer su guzve I duga cekanja. I naravno da mozes radit djelomicno radno vrijeme. 

• Nikoll
    26. Listopad 2018. 09:50

Dragana555

Ajde super. Neka tako ostane do samog kraja. Koliko jos? Kad je termin? Ma tjedan dana prije hehhe🤣, nije puno ali je moj ginekolog bio rekao kao ma mozda i prenesem. 😁 pa me cak i tih tjedan dana prije iznenadilo 😉

Termin je za na samu novu godinu ,,
    Znaci jos moram ugrubo kad pogledas izdrzat ravno dva mjeseca.. uh kod tebe je to sve super .. znas da moze varirat to oko termina tako da ono... 

• tamara20
    26. Listopad 2018. 16:33

Dobar dan,imam par pitanja...dosla sam sa deckom u Nemacku da nadjemo posao,u medjuvremenu sam ostala trudna,zanima me mogu li dobiti zdravstveno osiguranje ako sam nezaposlena i da li mogu ovde voditi trudnocu isto tako i poroditi se? I ako je to moguce,sta je potrebno uraditi? Hvala unapred.😊

Momtobe
    03. Studeni 2018. 16:25

Pozdrav mame i one koje ce to biti, ako koja zna mogu li dati otkaz u elternzeitu i sto ce biti s elterngeldom, muz dobio novi posao pa bi preselili, hvala 

• nives.nina
    05. Studeni 2018. 07:27

Pozdrav curee,trebala bi pomooc,muz i ja radimo na bebi pa ako mi moze ko pomocii.Kakva imas prava ak nisi uopste radila a imas bebu,hvalaa :) 

• Nikoll
    06. Studeni 2018. 20:02

Drage zene dal znate odg ,,prije par dana sam zavrsila u bolnici jer sam imala veliki izljev krvi i plodna voda mi je malo curila sad sam vec 6dan u bolnici drzat ce me navodno do kraja jer ni sami neznaju sto se dogodilo da je nastala ta situacija... Sutra punim 33tjedna ,,moje pitanje glasi ako imam uredno pokriveno zdrastveno prelo Aok dal cu ista placat boravak u bolnici ? Ako bude prijevremnei porod odlucila sam da necu djete izlagat riziku pa cu ic na carski mozete mi reci dal i to pokriva Aok_a  ako krene porod prije 36tj .. ?? Usput prva trudnoca mi ke bila visoko rizicna a i druga nije nesto velokog ostupanja jer imam uterus bicornis diagnozu ... Hvala unaprijed na odgovoru ;)

• Dragana555
    07. Studeni 2018. 15:38

Nikoll

Dragana555

Ajde super. Neka tako ostane do samog kraja. Koliko jos? Kad je termin? Ma tjedan dana prije hehhe🤣, nije puno ali je moj ginekolog bio rekao kao ma mozda i prenesem. 😁 pa me cak i tih tjedan dana prije iznenadilo 😉

Termin je za na samu novu godinu ,,
    Znaci jos moram ugrubo kad pogledas izdrzat ravno dva mjeseca.. uh kod tebe je to sve super .. znas da moze varirat to oko termina tako da ono…

Ma bit ce sve to dobro!! Svu srecu vam zelim 😊😘

• Nikoll
    07. Studeni 2018. 15:52

Kao sto vidite zavrsila sam prije 7dana u bolnici ... Sad cemo vidjet sta ce biti :( hvala svakako za dobre zelje

• Skocki5
    07. Studeni 2018. 16:42

Nikoll

Drage zene dal znate odg ,,prije par dana sam zavrsila u bolnici jer sam imala veliki izljev krvi i plodna voda mi je malo curila sad sam vec 6dan u bolnici drzat ce me navodno do kraja jer ni sami neznaju sto se dogodilo da je nastala ta situacija… Sutra punim 33tjedna ,,moje pitanje glasi ako imam uredno pokriveno zdrastveno prelo Aok dal cu ista placat boravak u bolnici ? Ako bude prijevremnei porod odlucila sam da necu djete izlagat riziku pa cu ic na carski mozete mi reci dal i to pokriva Aok_a ako krene porod prije 36tj .. ?? Usput prva trudnoca mi ke bila visoko rizicna a i druga nije nesto velokog ostupanja jer imam uterus bicornis diagnozu … Hvala unaprijed na odgovoru ;)

Nikol ja sam u 33 tjednu isto lezala. 4 dana I skoro za godinu dana mi dosao racun da trebam platit 10€ po danu. Samo djelim s tobom svoje iskustvo ne znam jel postoji neka razlika ,jer ja sam lezala zbog skracenog cervixa. Na kraju sam u 38tt rodila na carski jer je bebin polozaj bio na zadak.to nista nije posebno naplacivano. Sve je islo preko zdravstvenog. Ali opet kazem postojala je indikacija za carski nisam ja inzistirala na njemu.
    Puni srece vam zelim!

• Skocki5
    07. Studeni 2018. 16:46

nives.nina

Pozdrav curee,trebala bi pomooc,muz i ja radimo na bebi pa ako mi moze ko pomocii.Kakva imas prava ak nisi uopste radila a imas bebu,hvalaa :)

Eej,imas pravo na djecji I na 300€ mjesecno elterngelda. To traje samo prvu godinu. Ako mozes citaj prijasnje komentare puno je pisano o tome.

Momtobe

Pozdrav mame i one koje ce to biti, ako koja zna mogu li dati otkaz u elternzeitu i sto ce biti s elterngeldom, muz dobio novi posao pa bi preselili, hvala

Nazalost ti ja ne mogu pomoci.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.