Ja sam rodila u Heilbronnu, ali znam i za okolna porodilista- ne mora se nista najavljivati. Dosla sam sa zdravstvenom karticom i to je to. Internacionalni vjencani ti treba za prijavu djeteta (nije bas hitno da se möra imati prvi dan, mi smö bebu prijavili tek par dana poslije rodjenja, ako ne i sedmicu, nismo znali ime :D)
Hvala Miro za kontakt :)
Ja kad sam ovdje doselila sve su mi radili ordinaciji bez dodatnog plaćanja. Svaki mjesec ultrazvuk krv urin ctg.. čini mi se razlikuju se ordinacija od ordinacije.. do duse nije ni meni doktor rekao za bolnicu ista već je pretpostavila da ću u najblizu te me po tom pitanju nije ni savjetovala. Za Hebamme su mi rekli na prvom razgovoru u bolnici gdje sam došla tek nakon što mi je doktorica dala uputnicu .. a da ne govorim da je meni beba manja tjedan dana unazad pet mjeseci i oni ne brinu zbog toga dok u Hrvatskoj poznanica lezi zbog toga u bolnici mjesecima.. aj ga znaj..
Uglavnom ovo sam negdje bila kopirala da trebamo imati od dokumenata u bolnici:
wichtige dokumente
n Mutterpass
n Personalausweis
n Krankenkassenkarte
n evtl. Überweisungsschein
n Allergiepass
n Heiratsurkunde (bei Unverheirateten: Vaterschaftsanerkennung
und Geburtsurkunde der Mutter)
Vjencani Nam treba medunarodni sigurno, jedino ne znam za rodni list mamama
Pandica 1805 bilo bi super ako bih sto doznala iz prve ruke! Posto od svoje ginekologinje jako slabo dobijam informacija. I za hebamme mi rekla da zovem poslije nove godine, i kad sam krenila zvati sve su mi rekle da je prekasno, da sam trebala zvati cim sam ostala trudna! A kako sam ja to mogla znati...
Mira 2007 meni je u rh s prvim bebacom od stomacic bio manji za cca 2 tj i isto sam morala lezati u bolnici 3 tj prije poroda i dnevno 2 puta ctg
I sada mi opet tako, al.me ova moja ne salje na nikakve dodatne pretrage iako sam joj nekoliko puta naglasila kako mi je prosla prva trudnoca
Rodio se sa samo 2700 skoro na termin
U rh su mi vadili d dimere koji su bili poviseni i fibriogen, 3d na protoke u posteljici, i kad se rodio sestre se cudile kako je posteljica losa
A ova apsolutno nista !!!
Pandica 1805 bilo bi super ako bih sto doznala iz prve ruke! Posto od svoje ginekologinje jako slabo dobijam informacija. I za hebamme mi rekla da zovem poslije nove godine, i kad sam krenila zvati sve su mi rekle da je prekasno, da sam trebala zvati cim sam ostala trudna! A kako sam ja to mogla znati…
Mira 2007 meni je u rh s prvim bebacom od stomacic bio manji za cca 2 tj i isto sam morala lezati u bolnici 3 tj prije poroda i dnevno 2 puta ctg
I sada mi opet tako, al.me ova moja ne salje na nikakve dodatne pretrage iako sam joj nekoliko puta naglasila kako mi je prosla prva trudnoca
Rodio se sa samo 2700 skoro na termin
U rh su mi vadili d dimere koji su bili poviseni i fibriogen, 3d na protoke u posteljici, i kad se rodio sestre se cudile kako je posteljica losa
A ova apsolutno nista !!!
Istina je kod nas u RH jesu oprezniji za sve vise nego ovdje. Nesto kod nas sto je zabrinjavajuce ovdje ide pod normalno. A da nepricam tek poslije kod beba i djece kakav pristup imaju pedijatri. Od kolegice cura 14 godina 2 puta u zivotu vadila tu krv. Meni prosli put doktor reko kad je mali imao temperaturu 10 dana 4o i nikako da padne,da nema veze da nek se bori tijelo malo preko noci,da je dovoljno dat 3 puta sirup na dan i to je to..i kakvo kombiniranje paracetamola i ibrupofena.. da dajem samo jednu vrstu. I jos sto primjera bi mogla navest. Mi nauceni na jedno oni na drugo. Naviknes svremenom,a neke stvari opet radis po svome..
A ma da o pedijatrima ni ne pricam!! Kakav antibiotik, kakvo inhaliranje ili nesto
Dijete mi se jadno pati a oni ga lijece kapima za nos i prospanom... hehe strasno
Istina sto kazes za vadenje krvi
Zadnji put mi malisa imao tem 5 dana i osip, isla kod njegovog dr.i nista to kao nije, i ja odem na dezurnu u bolnicu kad ono sarlah!!! Tek mi onda dali antibiotik, i to je sve sto je popio id antibiotika u ove dvije godine
Ja sam sa svime sto se tice zdravstva puno zadovoljnija nego u hr. U hr te doktror nece ni pogledat. Ovdje mi sve ful pretrage naprave. Jednom mi se malom spustila tjelesna temperatura ispod 35 odmah su ga primili u bolnicu napravili sve moguce pretrage od krvi, urina, glave sve zivo. Pedijatar ga svaki put detaljno pregleda prica s nama objasnjava. A da ne spominjem kako te u hr u trudnoci setaju po labosima zbog vadenja krvi ili nekih pretrage ovdje mi sve rsdi gin ctg od 25 tjedna pa na dalje na svskom pregledu po 40min a u hr kad dodes rodit te spoje samo.
Ja sam zadovoljna pregledima u trudnoci ovdje.. jos samo da iskusim porod pa cemo vidjet jel to bolje ovdje ili sam bolje prosla u RH haha..nestrpljiva sam.. sin je stigao 10 dana prije termina,a izgleda da se seki nezuri..
Ja ne mogu reći, ovdje sam zadovoljna jer prvenstveno ne plaćam lijekove za dijete dok sam se u hr naplacala dosta. I nama su radili sve zive i ne zive pretrage ovdje. Primjetila sam da izbjegavaju jake antibiotike davati što je zapravo dobro. Nama samo tijelo nije naviklo na slabije lijekove pa zbog toga nam treba više da ozdravimo rekla bih ali što se tiče usluge, pre zadovoljna sam. Pogotovo u bolnici, kao u hotelu hihi
A eto vidis, kako se kome potrefi
Ovdje je sve puno razvijenije, bolji aparati i sve ostalo, al sto se tice pedijatra, bolje sam prolazila u rh
Evo ovdje sam lani morala platiti sinu operaciju krajnika i polipa 300 e, sto u rh se npr.ne naplacuje...
Ivanaa ja mogu reci da sam ovdje imala kraljevski porod.
Imala sam ogroomnu radaonu sa svim zivim pomagalima samo za sebe. Uveli me unutra i rekli ovo je sve tvoja soba opusti se, odmah su mi donijeli bocu vode casu pitali jel trebam jos nesto. Sestra se jako trudila sto vise mi olaksati trudovi govorila mi razne nacine kako olaksat kad krene trud kako tiskat i onda kasnije izmedu trudova kako se opustit i skupit snage za drugi. Oko 2 pol 3 sam usla u radaonu u pol 4 sam vec rodila i to sve zahvaljujuci doktorima. Jos oni meni kazu kako se malo oduzilo haha ja onao sta? Zene u hr radaju satima i muce se. Odmah su me prebacili na krevet sestra me presvukla da se ja ne mucim sama, u sobi me cekao doručak iako sam prvo nekih 4 sata lezala u radaoni receno mi je da se to tako mora ako nesto pode po zlu nakon poroda da sam odmah tamo u sali. Imali sobu sa svedskim stolom di smo mogli jest koliko hocemo ako nam ovaj dorucak nije dosta, hrana je bila odlicna s obzirom da je bolnica. Dobila sam sve zivo za bebu od pelena, maramica, krema, sredstva za dezinfekciju. Sestra nam je dolazila 2 puta na dan punila ormare uloscima i mrezastim gacicama. Ja sam doslovno ponijela samo cetkicu za zube i par spavacica haha
Sortiraj odgovore
Najstariji