Bokic cure :)
Ja sam jedna stara koka na ovoj temi hehe
Prosle godine u ovo vrijeme sam bila na ovoj temi vec pred porod i sada evo opet trudna 17tjedana :)
Prosla sam i porod i dr u njemackoj pa pitajte :)
Vidim ds pricate o profamilia pomoci. Mi imamo primanja preko 2 tisuce i dobili smo. Bili prije par tjedana na razgovoru i dobili 1000e :)
Bok cure. Mene isto zanima o opremi kada se to predaje, nova sam u svemu pa nisam bas upucena. Sta je sve potrebno od papira?
Kiki23 meni su rekli do 20tt da se predaje ali neki kazu da moze i vise. Ovisi na kakvo osoblje naletis valjda. Nama je trebala nasa prijava na adresu, ugovor o stanu, osobne ili putovnice ako nisi eu, broj racuna u banci, zadnjih 6 platnih listi i trudnicka knjizica u kojoj mora pisat da si prosla 15tt.
Cure:
Za opemu za dijete (Caritas, Diakonie, Profamilia i Awo) predaje se bilo kad do poroda, mi smo predali u 36 tjednu. Novac smo dobilo kroz 2 tjedna.
Sto se tice obracuna za Elterngeld tu se gleda za zaposlene majke samo placa a za nezaposlene nista, dobijes 300 i to je to.
Alg1 nema utjecaj na to jer je to socijala.
Ljubek-zubek 2.2.2014.
Misic-pisic 4.5.2016.
Ljubicica 12.10.2017.
MM meni su rekli da mogu cekat i do 8 tjedana. Da 3 tjedna treba samo da se obradi zahtjev pa jos 3 dok oni to nesto odluce ne znam ni ja sta..
Mame ja sam nova ovdje.. trudna sam 16tj i selim se u Njemacku Frankfurt(Königstein) krajem 7mj ili pocetkom 8mj... jezik neznam nikako samo pozdrave 😣 muz je tamo mjesec dana, ali nista neznamo u vezi doktora,papira i poroda... pa me zanima fali ima neka od vas da je blizu pa da mi objasni kako tamo sve funkcionira?? Hvala unaprijed 😁
Tincy
Mame ja sam nova ovdje.. trudna sam 16tj i selim se u Njemacku Frankfurt(Königstein) krajem 7mj ili pocetkom 8mj... jezik neznam nikako samo pozdrave 😣 muz je tamo mjesec dana, ali nista neznamo u vezi doktora,papira i poroda... pa me zanima dali ima neka od vas da je blizu pa da mi objasni kako tamo sve funkcionira?? Hvala unaprijed 😁
Tincy
Kiki23meni su rekli do 20tt da se predaje ali neki kazu da moze i vise. Ovisi na kakvo osoblje naletis valjda. Nama je trebala nasa prijava na adresu, ugovor o stanu, osobne ili putovnice ako nisi eu, broj racuna u banci, zadnjih 6 platnih listi i trudnicka knjizica u kojoj mora pisat da si prosla 15tt.
Hvala puno Pandica1085. Nadam se da cemo uspjeti predati ja sam sada 19 tjedan.
Mira2007, da li moze kontakt te vase porezne savjetnice. Ne znam koliko se obicno ceka na termin, a rado bih to odradila. Vi koji duze zivite, predaje se do kraja maja? :) Za porez. Dosad od bebe nista nisam stigla, rijetko ovdje udjem, ali sad je suprug na odmoru pa bih rado papirologiju rjesavala.
Mira2007, da li moze kontakt te vase porezne savjetnice. Ne znam koliko se obicno ceka na termin, a rado bih to odradila. Vi koji duze zivite, predaje se do kraja maja? :) Za porez. Dosad od bebe nista nisam stigla, rijetko ovdje udjem, ali sad je suprug na odmoru pa bih rado papirologiju rjesavala.
+491702908173 Evo draga, zove se Marijana.. možeš joj pisati na whatsupp i slobodno reci od koga je broj ako je potrebno.. ona će ti reci kako sve ide
Mame ja sam nova ovdje.. trudna sam 16tj i selim se u Njemacku Frankfurt(Königstein) krajem 7mj ili pocetkom 8mj… jezik neznam nikako samo pozdrave 😣 muz je tamo mjesec dana, ali nista neznamo u vezi doktora,papira i poroda… pa me zanima dali ima neka od vas da je blizu pa da mi objasni kako tamo sve funkcionira?? Hvala unaprijed 😁
Tincy neće biti lako ali samo hrabro.. ja nisam od tamo ali drzim fige da ti se netko javi i pomogne. Probaj i na fejsu Hrvati u Frankfurtu ili mame u Njemačkoj na fejsu pa će ti se sigurno netko javiti
Sortiraj odgovore
Najstariji