Trudnice i mame u Njemačkoj

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Kiki23
    08. Travanj 2018. 21:08

pandica1805

Bokic cure :)
    Ja sam jedna stara koka na ovoj temi hehe
    Prosle godine u ovo vrijeme sam bila na ovoj temi vec pred porod i sada evo opet trudna 17tjedana :)
    Prosla sam i porod i dr u njemackoj pa pitajte :)
    Vidim ds pricate o profamilia pomoci. Mi imamo primanja preko 2 tisuce i dobili smo. Bili prije par tjedana na razgovoru i dobili 1000e :)

Bok cure. Mene isto zanima o opremi kada se to predaje, nova sam u svemu pa nisam bas upucena. Sta je sve potrebno od papira? 

• pandica1805
    09. Travanj 2018. 04:44

Kiki23 meni su rekli do 20tt da se predaje ali neki kazu da moze i vise. Ovisi na kakvo osoblje naletis valjda. Nama je trebala nasa prijava na adresu, ugovor o stanu, osobne ili putovnice ako nisi eu, broj racuna u banci, zadnjih 6 platnih listi  i trudnicka knjizica u kojoj mora pisat da si prosla 15tt.

• MM2245
    09. Travanj 2018. 10:09

Cure:

Za opemu za dijete (Caritas, Diakonie, Profamilia i Awo) predaje se bilo kad do poroda, mi smo predali u 36 tjednu. Novac smo dobilo kroz 2 tjedna. 
    Sto se tice obracuna za Elterngeld tu se gleda za zaposlene majke samo placa a za nezaposlene nista, dobijes 300 i to je to.
    Alg1 nema utjecaj na to jer je to socijala.

Ljubek-zubek 2.2.2014.
    Misic-pisic 4.5.2016.
    Ljubicica 12.10.2017.

• pandica1805
    09. Travanj 2018. 13:28

MM meni su rekli da mogu cekat i do 8 tjedana. Da 3 tjedna treba samo da se obradi zahtjev pa jos 3 dok oni to nesto odluce ne znam ni ja sta..

Tincy2
    09. Travanj 2018. 21:55

Mame ja sam nova ovdje.. trudna sam 16tj i selim se u Njemacku Frankfurt(Königstein) krajem 7mj ili pocetkom 8mj... jezik neznam nikako samo pozdrave 😣 muz je tamo mjesec dana, ali nista neznamo u vezi doktora,papira i poroda... pa me zanima fali ima neka od vas da je blizu pa da mi objasni kako tamo sve funkcionira?? Hvala unaprijed 😁

Tincy

Tincy2
    09. Travanj 2018. 21:56

Mame ja sam nova ovdje.. trudna sam 16tj i selim se u Njemacku Frankfurt(Königstein) krajem 7mj ili pocetkom 8mj... jezik neznam nikako samo pozdrave 😣 muz je tamo mjesec dana, ali nista neznamo u vezi doktora,papira i poroda... pa me zanima dali ima neka od vas da je blizu pa da mi objasni kako tamo sve funkcionira?? Hvala unaprijed 😁

Tincy

• Kiki23
    10. Travanj 2018. 13:24

pandica1805

Kiki23meni su rekli do 20tt da se predaje ali neki kazu da moze i vise. Ovisi na kakvo osoblje naletis valjda. Nama je trebala nasa prijava na adresu, ugovor o stanu, osobne ili putovnice ako nisi eu, broj racuna u banci, zadnjih 6 platnih listi i trudnicka knjizica u kojoj mora pisat da si prosla 15tt.

Hvala puno Pandica1085. Nadam se da cemo uspjeti predati ja sam sada 19 tjedan.

• Narica123
    10. Travanj 2018. 15:21

Mira2007, da li moze kontakt te vase porezne savjetnice. Ne znam koliko se obicno ceka na termin, a rado bih to odradila. Vi koji duze zivite, predaje se do kraja maja? :) Za porez. Dosad od bebe nista nisam stigla, rijetko ovdje udjem, ali sad je suprug na odmoru pa bih rado papirologiju rjesavala.

Mira2007
    10. Travanj 2018. 22:22

Narica123

Mira2007, da li moze kontakt te vase porezne savjetnice. Ne znam koliko se obicno ceka na termin, a rado bih to odradila. Vi koji duze zivite, predaje se do kraja maja? :) Za porez. Dosad od bebe nista nisam stigla, rijetko ovdje udjem, ali sad je suprug na odmoru pa bih rado papirologiju rjesavala.

+491702908173 Evo draga, zove se Marijana.. možeš joj pisati na whatsupp i slobodno reci od koga je broj ako je potrebno.. ona će ti reci kako sve ide

Mira2007
    10. Travanj 2018. 22:24

Tincy2

Mame ja sam nova ovdje.. trudna sam 16tj i selim se u Njemacku Frankfurt(Königstein) krajem 7mj ili pocetkom 8mj… jezik neznam nikako samo pozdrave 😣 muz je tamo mjesec dana, ali nista neznamo u vezi doktora,papira i poroda… pa me zanima dali ima neka od vas da je blizu pa da mi objasni kako tamo sve funkcionira?? Hvala unaprijed 😁

Tincy neće biti lako ali samo hrabro.. ja nisam od tamo ali drzim fige da ti se netko javi i pomogne. Probaj i na fejsu Hrvati u Frankfurtu ili mame u Njemačkoj na fejsu pa će ti se sigurno netko javiti

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.