Tinchy dodi u grupu mame u njemackoj ohne limit. Sigurna sam da ces puno pomoci dobit :)
Cure:
Za opemu za dijete (Caritas, Diakonie, Profamilia i Awo) predaje se bilo kad do poroda, mi smo predali u 36 tjednu. Novac smo dobilo kroz 2 tjedna.
Sto se tice obracuna za Elterngeld tu se gleda za zaposlene majke samo placa a za nezaposlene nista, dobijes 300 i to je to.
Alg1 nema utjecaj na to jer je to socijala.
ALG 1 ti nije socijala (67 % zadnje neto place), vec ALG 2.
Dobila sam informaciju da kad predajes zahtjev za Baby Erstausstattung da osim muzeve place racunaju i ALG1 kao prihod (znaci pricam o naknadi za nezaposlene koju primaju majke nakon ostvarenog radnog staza), ali taj isti ALG1 ne uzimaju u obzir kao prihod u slucaju obracuna Elterngelda.
Upravvo citam o Baby Erstausstattung na web stranici Profamilie koja kaze:
Worum geht es?
Die Stiftungsgelder werden meist als einmalige Zahlung bewilligt. Gedacht sind sie für Aufwendungen, die im Zusammenhang mit der Schwangerschaft, der Geburt sowie der Zeit danach entstehen:
· Schwangerschaftskleidung
· Erstausstattung des Kindes
· Weiterführung des Haushalts
· Wohnung und Einrichtung
Diese Summe kann nur während der Schwangerschaft beantragt werden.
Was muss beachtet werden?
Einkommensobergrenze
· für Paare
1.092 €
+ Grundmiete
+ Heizung
------------------------------------------------------
· für Alleinstehende
808 €
+ Grundmiete
+ Heizung
Pro im Haushalt lebendem Kind kommt noch ein altersabhängiger Betrag hinzu:
Ab dem 19. Lebensjahr: 324 €
Vom 15. bis zum 19. Lebensjahr: 306 €
Vom 7. bis zum 14. Lebensjahr: 270 €
Bis zum 6. Lebensjahr: 237 €
--------------------------------------------------------
Barvermögen und sonstige Geldwerte, wie z.B. Schmuck etc. dürfen den Betrag von 6.000 € nicht überschreiten.
Schulden sind bei der Einkommensermittlung nicht anrechenbar!
Da li netko zna na sto se tocno odnose ovi iznosi 1092 za par i 808 za samce, da li se ovdje pod par smatraju i parovi koji nisu vjencanni a zive na istoj adresi i cekaju bebu.
Da li sam dobro razumijela da ne smijes imati vise od 6000 eura na racunu ustedjevine?
Salvadordali ovo za parove ti je gornja granica prihoda 1092+ stanarina i grijanje.( valja kad toti platis da, ti ostane 1092€) ako grijesim neka me netko ispravi. Ne znam kako ide kod ne vjencanih parova.
A ovo za 6000€ je da u gotovini(valjda ustedjevini) ili drugim novcano vrijednim stvarima ,tipa nakita itd ne prelazi vrijednost od 6000€.
Zenskice, kako je ovdje kad rodis carski? - ide li se okvirno kuci treći dan ako je sve ok? Ja ću imati termin 25.4.u srijedu pa se pitam moram li biti do ponedjeljka ili bi me mogli pustiti u subotu
Zenskice, kako je ovdje kad rodis carski? - ide li se okvirno kuci treći dan ako je sve ok? Ja ću imati termin 25.4.u srijedu pa se pitam moram li biti do ponedjeljka ili bi me mogli pustiti u subotu
Mira ja sam imala carski u cetvrtak i u nedjelju su me pustili. :) Sretno ti :) sad kako sam ovo procitala pere me ono moje uzbudjenje od prosle godine
Joj suti.. i meni isto sve u glavi iako sam rodila prije tri godine. Kako je ovo kako ono.. e bas si me razveselila.. super da puštaju kuci neovisno o vikendu, ionako plaćamo lezanje pa mi ima smisla tako. Uostalom, sin od tri godine mi je s muzem i nemamo kud s njim pa ću biti sama i kad rodim. Ne vjerujem da bi i njemu dali da bude s nama u sobi.. imaš možda po tom pitanju kakvih informacija
Pozdrav svima!!!
Evo nova sam ovdje, ali sam vas pomalo pratila....
Trebalo mi je dugo da uopce nadem ovakvu stranicu sa svima nama koji nisu iz njem... a ovdje zu hehe
Ako tko ima iz okolice Esslingena bilo bi bas super da se javi...
Imam oko sto pitanja.... trenutno sam u 35 tj trudnoce...
Javite se ....
I ako ima tko da je u 35 tj trudnoce, cisto radi usporedbe... i iskustva sa pregledima kod gin...
I usput, nemoguce je naci babicu za poslije poroda...
Pozdrav svima!!!
Evo nova sam ovdje, ali sam vas pomalo pratila….
Trebalo mi je dugo da uopce nadem ovakvu stranicu sa svima nama koji nisu iz njem… a ovdje zu hehe
Ako tko ima iz okolice Esslingena bilo bi bas super da se javi…
Imam oko sto pitanja…. trenutno sam u 35 tj trudnoce…
Javite se ….
Evoo ja zivim blizu esslingena :) tocnije 10km od esslingena :)
Ajme super, lijepo je da ima nekoga u blizini....
Jesi li trudnica? Evo ja u 35 tj i malo sam zabrinuta... bila neki dan na pregledu i bebica manja nego sto bi trebala biti-odnosno opseg stomacica...
Dr.nije zabrinuta iako ja jesam s tim.da.sam u prvoj trudnoci isto tako prosla u hrv.pa sam bila u bolnici jer posteljica nije dobro radila
..
A vamo, niti rade uzv kako treba ni ostalo
...
Pa me zanimalo, znas li mozda neku "nasu" ginekologinju gdje bih mogla po drugo misljenje?
Sortiraj odgovore
Najstariji