Trudnice i mame u Njemačkoj

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • pandica1805
    12. Travanj 2018. 11:43

Tinchy dodi u grupu mame u njemackoj ohne limit. Sigurna sam da ces puno pomoci dobit :)

• Salvadordali
    12. Travanj 2018. 21:20

MM2245

Cure:

Za opemu za dijete (Caritas, Diakonie, Profamilia i Awo) predaje se bilo kad do poroda, mi smo predali u 36 tjednu. Novac smo dobilo kroz 2 tjedna.
    Sto se tice obracuna za Elterngeld tu se gleda za zaposlene majke samo placa a za nezaposlene nista, dobijes 300 i to je to.
    Alg1 nema utjecaj na to jer je to socijala.

ALG 1 ti nije socijala (67 % zadnje neto place), vec ALG 2.
     Dobila sam informaciju da kad predajes zahtjev za  Baby Erstausstattung da osim muzeve place racunaju i ALG1 kao prihod (znaci pricam o naknadi za nezaposlene koju primaju majke nakon ostvarenog radnog staza), ali taj isti ALG1 ne uzimaju u obzir kao prihod u slucaju obracuna Elterngelda.
    Upravvo citam o Baby Erstausstattung na web stranici Profamilie koja kaze:

Worum geht es?
    Die Stiftungsgelder werden meist als einmalige Zahlung bewilligt. Gedacht sind sie für Aufwendungen, die im Zusammenhang mit der Schwangerschaft, der Geburt sowie der Zeit danach entstehen:
    ·         Schwangerschaftskleidung
    ·         Erstausstattung des Kindes
    ·         Weiterführung des Haushalts
    ·         Wohnung und Einrichtung
    Diese Summe kann nur während der Schwangerschaft beantragt werden.

Was muss beachtet werden?
    Einkommensobergrenze
    ·         für Paare

1.092 €
    + Grundmiete
    + Heizung
    ------------------------------------------------------
    ·         für Alleinstehende

808 €
    + Grundmiete
    + Heizung
    Pro im Haushalt lebendem Kind kommt noch ein altersabhängiger Betrag hinzu:
    Ab dem 19. Lebensjahr: 324 €
    Vom 15. bis zum 19. Lebensjahr: 306 €
    Vom 7. bis zum 14. Lebensjahr: 270 €
    Bis zum 6. Lebensjahr: 237 €
    --------------------------------------------------------
    Barvermögen und sonstige Geldwerte, wie z.B. Schmuck etc. dürfen den Betrag von 6.000 € nicht überschreiten.
    Schulden sind bei der Einkommensermittlung nicht anrechenbar!

Da li netko zna na sto se tocno odnose ovi iznosi 1092 za par i 808 za samce, da li se ovdje pod par smatraju i parovi koji nisu vjencanni a zive na istoj adresi i cekaju bebu.

Da li sam dobro razumijela da ne smijes imati vise od 6000 eura na racunu ustedjevine?

• Skocki5
    13. Travanj 2018. 09:28

Salvadordali ovo za parove ti je gornja granica prihoda 1092+ stanarina i grijanje.( valja kad toti platis da, ti ostane 1092€) ako grijesim neka me netko ispravi. Ne znam kako ide kod ne vjencanih parova.
    A ovo za 6000€ je da u gotovini(valjda ustedjevini) ili drugim novcano vrijednim stvarima ,tipa nakita itd ne prelazi vrijednost od 6000€.

Mira2007
    13. Travanj 2018. 18:59

Zenskice, kako je ovdje kad rodis carski? - ide li se okvirno kuci treći dan ako je sve ok? Ja ću imati termin 25.4.u srijedu pa se pitam moram li biti do ponedjeljka ili bi me mogli pustiti u subotu

• Skocki5
    13. Travanj 2018. 22:27

Mira2007

Zenskice, kako je ovdje kad rodis carski? - ide li se okvirno kuci treći dan ako je sve ok? Ja ću imati termin 25.4.u srijedu pa se pitam moram li biti do ponedjeljka ili bi me mogli pustiti u subotu

Mira ja sam imala carski u cetvrtak i u nedjelju su me pustili. :) Sretno ti :) sad kako sam ovo procitala pere me ono moje uzbudjenje od prosle godine

Mira2007
    14. Travanj 2018. 00:48

Joj suti..  i meni isto sve u glavi iako sam rodila prije tri godine. Kako je ovo kako ono.. e bas si me razveselila.. super da puštaju kuci neovisno o vikendu, ionako plaćamo lezanje pa mi ima smisla tako. Uostalom, sin od tri godine mi je s muzem i nemamo kud s njim pa ću biti sama i kad rodim. Ne vjerujem da bi i njemu dali da bude s nama u sobi.. imaš možda po tom pitanju kakvih informacija

14. Travanj 2018. 09:04

Pozdrav svima!!!

Evo nova sam ovdje, ali sam vas pomalo pratila....
    Trebalo mi je dugo da uopce nadem ovakvu stranicu sa svima nama koji nisu iz njem... a ovdje zu hehe
    Ako tko ima iz okolice Esslingena bilo bi bas super da se javi...
    Imam oko sto pitanja.... trenutno sam u 35 tj trudnoce...
    Javite se ....

14. Travanj 2018. 12:36

I ako ima tko da je u 35 tj trudnoce, cisto radi usporedbe... i iskustva sa pregledima kod gin...
    I usput, nemoguce je naci babicu za poslije poroda... 

• pandica1805
    14. Travanj 2018. 17:29

Slavonka

Pozdrav svima!!!

Evo nova sam ovdje, ali sam vas pomalo pratila….
    Trebalo mi je dugo da uopce nadem ovakvu stranicu sa svima nama koji nisu iz njem… a ovdje zu hehe
    Ako tko ima iz okolice Esslingena bilo bi bas super da se javi…
    Imam oko sto pitanja…. trenutno sam u 35 tj trudnoce…
    Javite se ….

Evoo ja zivim blizu esslingena :) tocnije 10km od esslingena :) 

14. Travanj 2018. 18:35

Ajme super, lijepo je da ima nekoga u blizini.... 
    Jesi li trudnica? Evo ja u 35 tj i malo sam zabrinuta... bila neki dan na pregledu i bebica manja nego sto bi trebala biti-odnosno opseg stomacica...
    Dr.nije zabrinuta iako ja jesam s tim.da.sam u prvoj trudnoci isto tako prosla u hrv.pa sam bila u bolnici jer posteljica nije dobro radila
    ..
    A vamo, niti rade uzv kako treba ni ostalo
    ...
    Pa me zanimalo, znas li mozda neku "nasu" ginekologinju gdje bih mogla po drugo misljenje?

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.