Trudnice i mame u Njemačkoj

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Skocki5
    16. Ožujak 2018. 22:21

Ti92 ja sam pisala zaa povrat od ikk,kako mi u gradu, nemamo njihovu poslovnicu ja sam slala postom pismo da trazim kostenerstattung i  uz to racun i oni ti vrate novac.
    Nazalost cure nismo blizu a bas bi bilo lijepo za druzenja 
    Mamice bas mi je drago da si se javila malo

• Narica123
    16. Ožujak 2018. 23:05

Mira, za Elterngeld, po mojim shvatanjima: Jeste predmet oporezivanja, Finanzamt ga uzima u obzir, ali to ono sto se predaje svake godine za porez, pa predas i koliko si Elterngelda primio, znaci uzimaju ga u obzir kao zaradu. Ali onu svotu koja ti pise u rjesenju da ces dobiti, niko ti nece oporezovati, tipa kao platu, pa imas bruto i neto. Elterngelda koliko te sljeduje i koliko pise u rjesenju, toliko ces tacno i dobiti. 

Kada se predaje za porez i kako nadjete Steuerberatera, kako znati koji je dobar :) Muz i ja imamo istu platu i oboje smo porezna klasa 4. Nismo to mijenjali ni sada kada ja duplo manje imam primanja, Elterngeld, i necemo. Malo da se raspitam jer mi smo se doselili u Njemacku prosle godine u aprilu i ove godine prvi put treba da to odradimo za porez.

Mira2007
    17. Ožujak 2018. 00:17

Ninche9 draga mi smo BW grad je Friedrichshafen i stanovi su bolesno skupi.. trosoban 800/900eu tu polazi cijena .. nažalost sve što smo gledali oko jezera ili prema granici bilo je slično .. ovaj kraj je precjenjen rekla bih  .. u Heilbronnu sam bila u stanu od 60m2 550eu plus režije trosoban u kuci u lijepom naselju. Doduše mi smo sad u kući u 1 bezirku grada. Plaćamo 1250eu plus režije a gledali smo stan 4 soban i bio je sl cijena u novoj zgradi ali bar za te novce dobiješ novo i lijepo.. Do München a imamo dosta, vremenski 2h autom možda malo manje ..   Minamarina mila mi smo 3 i 5 klasa kako smo došli i već smo jednom predali porez i super smo dobili jer muz je putovao na posao racunaju se kilometri pa i vrtić itd. Kod nas je sad sranje jer je muž zaposlen u Švicarskoj a živimo u Njemačkoj ima doma home office a putuje po dva do tri dana za Švicarsku. E sad.. vodi se kao granczghenger ili kako se to pise nisam sigurna i porez se obračunava drugačije. Uglavnom luda kuća .. Narice mi smo uzeli jednu nasu zenskicu kod Heilbronna da nam sredi porez. Radi u poreznom uredu i inače ako se ne varam 50 eura je cijena.. i ove godine smo je kontaktirali.. ne moramo se osobno vidjeti da bi nam sredila a opet je lakše kad razumiješ 100%. Doduše nije joj jasno što nas trenutno toliko oporezuju pa istrazuje i ona koliko stigne ne bi li nasli neko rješenje..   

• Minamarina1313
    17. Ožujak 2018. 02:25

Mira2007

Ninche9 draga mi smo BW grad je Friedrichshafen i stanovi su bolesno skupi.. trosoban 800/900eu tu polazi cijena .. nažalost sve što smo gledali oko jezera ili prema granici bilo je slično .. ovaj kraj je precjenjen rekla bih .. u Heilbronnu sam bila u stanu od 60m2 550eu plus režije trosoban u kuci u lijepom naselju. Doduše mi smo sad u kući u 1 bezirku grada. Plaćamo 1250eu plus režije a gledali smo stan 4 soban i bio je sl cijena u novoj zgradi ali bar za te novce dobiješ novo i lijepo.. Do München a imamo dosta, vremenski 2h autom možda malo manje .. Minamarina mila mi smo 3 i 5 klasa kako smo došli i već smo jednom predali porez i super smo dobili jer muz je putovao na posao racunaju se kilometri pa i vrtić itd. Kod nas je sad sranje jer je muž zaposlen u Švicarskoj a živimo u Njemačkoj ima doma home office a putuje po dva do tri dana za Švicarsku. E sad.. vodi se kao granczghenger ili kako se to pise nisam sigurna i porez se obračunava drugačije. Uglavnom luda kuća .. Narice mi smo uzeli jednu nasu zenskicu kod Heilbronna da nam sredi porez. Radi u poreznom uredu i inače ako se ne varam 50 eura je cijena.. i ove godine smo je kontaktirali.. ne moramo se osobno vidjeti da bi nam sredila a opet je lakše kad razumiješ 100%. Doduše nije joj jasno što nas trenutno toliko oporezuju pa istrazuje i ona koliko stigne ne bi li nasli neko rješenje..

A daa ja samskroz smetnila da ti muz radi za Svicarsku..nadam se da ce vam ta gospoda pomoc i da ce sve bit u redu😀

Ninche9
    17. Ožujak 2018. 11:06

Mira a ima li barem stanova na izbor i kako je s vrticima i skolama? Cuj i cijena za ovaj nas stan 60m2 s ogromnom terasom i preljepim pogledom je bila 700€.. nije mala svota za 2zimmer wohnung..ipak su 2 sobe a ne 3
    Mi malo gledamo, razmisljamo o buducnosti.. tko zna gdje ce nas zivot odnjeti, ne razmisljamo o kupovini nekretnine pa smo slobodni moglo bi se reci.
    I gledamo Jug BW a da je opet Svica tu negdje radi posla.. za nas medicinare se vise isplati ici u Svicarsku.. barem muskarce.
    A opet da nije daleko od autoceste za Hrv. Voljeli bismo ici na godisnji..
    Nekako mi taj dio bas dobro sjeda,autoput je tu, krajolik je lijep.
    Nisam osoba za velike gradove.
    Gledali smo malo i münchen ali da ti iskreno kazem on me uopce ne vuce, ni okolica.. a i tamo su stanovi blizu..
    Ako zelis napisi neki svoj kontakt pa se mozemo malo o gradu i okolici raspisati..

Mira2007
    17. Ožujak 2018. 13:04

Ne znam draga sto bi ti rekla. Stvarno po pitanju cijena nekretnina je sve u ovom krugu bilo isto ili slično. Mi smo istraživali tri mjeseca gdje otići baš zbog toga da je Švicarska nekih dva sata Sttutgart dva i München dva..  odlučili se za ovaj grad jer je bio najljepši i mislili smo super pet. Sad nisam oduševljena zbog puno čimbenika. Tko na vrijeme traži vrtić dobro prođe. Inače je katastrofa. Ima jako puno škola i ima dosta za djecu od 4 godine. Penjanje plivanje, gimnastika itd. Ali meni to sad nista ne znači kad je moj tri godine i nemam kud s njim.. 
    Inače mi se i Ravensburg Jako svida ali navodno je krcat strancima. Ovdje sam vidjela jako malo Turaka i crnaca iako ja osobno ne marim.
    Ovo je moj broj, drage volje se čujemo 
    01738929782 

• Narica123
    17. Ožujak 2018. 14:24

Mi se sad trebamo preseliti, trosoban stan 90 m2 je 800 eura Kaltmiete, Sontheim. Za vrtic ni sama ne znam sta cu, SLK Klinike imaju svoje Betriebs-vrtice koji rade citav dan, ali sigurno su prepuni. Upit sam poslala jos u trudnoci. Ja se nakon godinu dana moram vratiti Vollzeit. Mislim nista se ne mora, ali iz finansijskih razloga sam zato uzela tako Elternzeit. A kako sam lijecnica i pocinjem raditi u 07:45 bas mi i ne odgovaraju vrtici koji pocinju raditi u 7:30, a vecina ih je takva, niti oni koji rade samo do 13:30. Da rade onako kako meni odgovara imaju ova dva od klinike koja bi nam oba odgovarala, jer ja radim na Plattenwaldu, a suprug na Gesundbrunnenu, ili privatni Stadtzwerge, koji je super, ali kosta 800 eura :D

Mira2007
    17. Ožujak 2018. 15:28

Narica123

Mi se sad trebamo preseliti, trosoban stan 90 m2 je 800 eura Kaltmiete, Sontheim. Za vrtic ni sama ne znam sta cu, SLK Klinike imaju svoje Betriebs-vrtice koji rade citav dan, ali sigurno su prepuni. Upit sam poslala jos u trudnoci. Ja se nakon godinu dana moram vratiti Vollzeit. Mislim nista se ne mora, ali iz finansijskih razloga sam zato uzela tako Elternzeit. A kako sam lijecnica i pocinjem raditi u 07:45 bas mi i ne odgovaraju vrtici koji pocinju raditi u 7:30, a vecina ih je takva, niti oni koji rade samo do 13:30. Da rade onako kako meni odgovara imaju ova dva od klinike koja bi nam oba odgovarala, jer ja radim na Plattenwaldu, a suprug na Gesundbrunnenu, ili privatni Stadtzwerge, koji je super, ali kosta 800 eura :D

Sontheim je meni prekrasan i imaju ogroman prekrasan park Wertwissen (mislim da se tako zove) uglavnom mi smo bili u St. Josefu, Herbstr 19
     imaju prekrasne tete u vrtiću, rade od 7 do 17h u par navrata sam kasnila s posla iz Neustadta zbog gužve i netko je uvijek s njim ostao duze bez ikakve nervoze. Vrtić je gradski i dobili smo mjesto sa godinu i tri mjeseca, išao je u Krippe. U Heilbronn smo stigli 20.5. a negdje u 6 mj oko 19 ili 15 je krenuo u vrtić. Ja sam uglavnom bila jako sretna u Heilbronnu. Super restorani, biciklističke staze uz Neckar, sve što ti treba grad ima a poslozen je kao i Zagreb, ulice su sve povezane, ne možes se izgubiti

larimara
    17. Ožujak 2018. 18:55

Ja se nadam da ce se i u mom kraju nesto promijeniti nabolje s vrtickim mjestima. Zasad necu razmisljat o tome jer se naredne dvije godine sigurno ne vracam radit. Nemojte se zurit na posao,ionako dok ste u Eltenzeitu ide vam staz i doprinosi.
    Ima kod nas jedan vrtic,ne direktno u mjest koji radi do 20:00h,ali pitanje je ako nisi direkt iz tog mjesta da li primaju. Nisam se za detalje ispitivala jer nam to ne stoji u planu trenutno.
    Tete cuvalice su neprakticne ako oboje rade Vollzeit. Gotovo nijedna ne radi citav tjedan nego npr. od ponedjeljka do srijede itd.
    Mi smo se u dvije godine dvaput selili i nagledali smo se stanova. Zbog nekih firmi u mjestu kod nas su nabili cijene do neba.
    Konkretno za nas stan se javilo preko 100 ljudi i imali smo srece. Ovi novi stanovi, ne znam kome to odgovara; ono 100 kvadrata, a 2 sobe ili 140 pa 3 sobe!

• Narica123
    19. Ožujak 2018. 14:55

Hvala Miro. A slabo ja znam Heilbronn, doselili prosle godine, vrlo brzo sam zatrudnila, otisla na Beschäftigungsverbot i to je to. U Sontheimu mi je bio ginekolog, to znam :D A trenutno upoznajem cari roditeljstva, prelijepo je, ali nikako da se pomirim da nije knjiski organizvono. Recimo, malac je spavao sat vremena u kolicima u setnji, probudio se, hoce jesti, proslo 2 sata, ja mu dam dojku, uzeo 5 min i opet zaspao :D To mi se nikad nije desilo, obicno ostane budan nakon spavanja ili jede duze. I tako. Taman naviknem na nesto, a onda nesto novo, gdje se ja pitam jel normalno!!! Kod kojeg si pedijatra bila? Imas li neku preporuku :) A meni licno mozda najvise moze pomoci psihijatar 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.