Ja sam radila 2016 godine nekih 3 mj.. zatim sam od 1.1.2017. radila do kraja 6 mj i dala otkaz tj ugovor mi je istekao. Zatrudnjela sam u augustu i to je sav radni staž. Mislim da ću primiti tih 300eu kao nezaposlena ali mi je baš stigao obracun sa napisanim koliko će mi uzeti poreza za dohodak ove godine i plus je muz rekao da sam trudna a ova u Finanzamt mu je rekla: dobro, primiti će Elternzeitgeld to moramo isto uvesti.. planira ovih dana tamo da mu to netko razjasni ali uglavnom receno nam je da će uzeti porez na to sto cu primiti plus imam napismeno.. ili ona ne zna svoj posao ili sam ja luda uglavnom ništa mi nije jasno 😓
Ja sam bila u Heilbronnu i sad me vrag doveo ovdje .. nema nikog naseg a mogle smo se Narice družiti..
Ja sam radila 2016 godine nekih 3 mj.. zatim sam od 1.1.2017. radila do kraja 6 mj i dala otkaz tj ugovor mi je istekao. Zatrudnjela sam u augustu i to je sav radni staž. Mislim da ću primiti tih 300eu kao nezaposlena ali mi je baš stigao obracun sa napisanim koliko će mi uzeti poreza za dohodak ove godine i plus je muz rekao da sam trudna a ova u Finanzamt mu je rekla: dobro, primiti će Elternzeitgeld to moramo isto uvesti.. planira ovih dana tamo da mu to netko razjasni ali uglavnom receno nam je da će uzeti porez na to sto cu primiti plus imam napismeno.. ili ona ne zna svoj posao ili sam ja luda uglavnom ništa mi nije jasno 😓
Ja sam bila u Heilbronnu i sad me vrag doveo ovdje .. nema nikog naseg a mogle smo se Narice družiti..
Ma nemoj opce se zamart s tim.jer ja stvarno sam uvjerena da ti nece porez na Elterngeld dirat koliko got ti bude u rijesenju toliko ces dobivat..ma da ja tebe draga upitam koje ste vi porezne klase jer posto ti ne radis suprug radi vi bi trebali bit 3 i 5..svaka druga vam dolazi da vi vratite porez
Cao trudnice. Ja sam nova trudnica u Njemackoj.Slabo poznajem jezik skoro nista. Mozete li mi reci mogu li da pronadjem naseg doktora ginekologa u Minehenu da li imate neki prijedlog. Ja sam u gradicu pored Minhena da li mogu da biram grad gdje cu da idem kod gin. veliki pozdrav
Pozdrav!
U kojem si gradu kod Münchena?
Ebersberg. Tu sam se raspitala ali nema niko nas.
I ja sam kod Münchena,ali s druge strane (juzne). Ni kod mene nema nitko blizu.
Uf bas steta. A meni je bas frka zbog jezika.
Ne mogu vas sve pohvatati zenske
Ivana nemam iskustva s bolesnim djetyom zasad (hvala Bogu) ali zelim malenom brz oporavak.
Narice sve je to normalno. I moj mali tako zna imat dane da ga bas ono kenjka i kenjka,sreca moja, 90%vremena je prava dobrica. Po danu
Mira kako se zove tvoj grad tocno i koliko imas do münchena, koja si pokrajina, bw ili bay?
Kakvi su tanovi u tom dijelu njemacke..
Ovdje na samoj granici sa svicom i francuskom nenormalno skupi..rupe od 25kvadata po 500-600€..

Ti92 ja sam pisala zaa povrat od ikk,kako mi u gradu, nemamo njihovu poslovnicu ja sam slala postom pismo da trazim kostenerstattung i uz to racun i oni ti vrate novac.
Nazalost cure nismo blizu a bas bi bilo lijepo za druzenja
Mamice bas mi je drago da si se javila malo
Mira, za Elterngeld, po mojim shvatanjima: Jeste predmet oporezivanja, Finanzamt ga uzima u obzir, ali to ono sto se predaje svake godine za porez, pa predas i koliko si Elterngelda primio, znaci uzimaju ga u obzir kao zaradu. Ali onu svotu koja ti pise u rjesenju da ces dobiti, niko ti nece oporezovati, tipa kao platu, pa imas bruto i neto. Elterngelda koliko te sljeduje i koliko pise u rjesenju, toliko ces tacno i dobiti.
Kada se predaje za porez i kako nadjete Steuerberatera, kako znati koji je dobar :) Muz i ja imamo istu platu i oboje smo porezna klasa 4. Nismo to mijenjali ni sada kada ja duplo manje imam primanja, Elterngeld, i necemo. Malo da se raspitam jer mi smo se doselili u Njemacku prosle godine u aprilu i ove godine prvi put treba da to odradimo za porez.
Ninche9 draga mi smo BW grad je Friedrichshafen i stanovi su bolesno skupi.. trosoban 800/900eu tu polazi cijena .. nažalost sve što smo gledali oko jezera ili prema granici bilo je slično .. ovaj kraj je precjenjen rekla bih .. u Heilbronnu sam bila u stanu od 60m2 550eu plus režije trosoban u kuci u lijepom naselju. Doduše mi smo sad u kući u 1 bezirku grada. Plaćamo 1250eu plus režije a gledali smo stan 4 soban i bio je sl cijena u novoj zgradi ali bar za te novce dobiješ novo i lijepo.. Do München a imamo dosta, vremenski 2h autom možda malo manje .. Minamarina mila mi smo 3 i 5 klasa kako smo došli i već smo jednom predali porez i super smo dobili jer muz je putovao na posao racunaju se kilometri pa i vrtić itd. Kod nas je sad sranje jer je muž zaposlen u Švicarskoj a živimo u Njemačkoj ima doma home office a putuje po dva do tri dana za Švicarsku. E sad.. vodi se kao granczghenger ili kako se to pise nisam sigurna i porez se obračunava drugačije. Uglavnom luda kuća .. Narice mi smo uzeli jednu nasu zenskicu kod Heilbronna da nam sredi porez. Radi u poreznom uredu i inače ako se ne varam 50 eura je cijena.. i ove godine smo je kontaktirali.. ne moramo se osobno vidjeti da bi nam sredila a opet je lakše kad razumiješ 100%. Doduše nije joj jasno što nas trenutno toliko oporezuju pa istrazuje i ona koliko stigne ne bi li nasli neko rješenje..
Ninche9 draga mi smo BW grad je Friedrichshafen i stanovi su bolesno skupi.. trosoban 800/900eu tu polazi cijena .. nažalost sve što smo gledali oko jezera ili prema granici bilo je slično .. ovaj kraj je precjenjen rekla bih .. u Heilbronnu sam bila u stanu od 60m2 550eu plus režije trosoban u kuci u lijepom naselju. Doduše mi smo sad u kući u 1 bezirku grada. Plaćamo 1250eu plus režije a gledali smo stan 4 soban i bio je sl cijena u novoj zgradi ali bar za te novce dobiješ novo i lijepo.. Do München a imamo dosta, vremenski 2h autom možda malo manje .. Minamarina mila mi smo 3 i 5 klasa kako smo došli i već smo jednom predali porez i super smo dobili jer muz je putovao na posao racunaju se kilometri pa i vrtić itd. Kod nas je sad sranje jer je muž zaposlen u Švicarskoj a živimo u Njemačkoj ima doma home office a putuje po dva do tri dana za Švicarsku. E sad.. vodi se kao granczghenger ili kako se to pise nisam sigurna i porez se obračunava drugačije. Uglavnom luda kuća .. Narice mi smo uzeli jednu nasu zenskicu kod Heilbronna da nam sredi porez. Radi u poreznom uredu i inače ako se ne varam 50 eura je cijena.. i ove godine smo je kontaktirali.. ne moramo se osobno vidjeti da bi nam sredila a opet je lakše kad razumiješ 100%. Doduše nije joj jasno što nas trenutno toliko oporezuju pa istrazuje i ona koliko stigne ne bi li nasli neko rješenje..
A daa ja samskroz smetnila da ti muz radi za Svicarsku..nadam se da ce vam ta gospoda pomoc i da ce sve bit u redu😀
Mira a ima li barem stanova na izbor i kako je s vrticima i skolama? Cuj i cijena za ovaj nas stan 60m2 s ogromnom terasom i preljepim pogledom je bila 700€.. nije mala svota za 2zimmer wohnung..ipak su 2 sobe a ne 3
Mi malo gledamo, razmisljamo o buducnosti.. tko zna gdje ce nas zivot odnjeti, ne razmisljamo o kupovini nekretnine pa smo slobodni moglo bi se reci.
I gledamo Jug BW a da je opet Svica tu negdje radi posla.. za nas medicinare se vise isplati ici u Svicarsku.. barem muskarce.
A opet da nije daleko od autoceste za Hrv. Voljeli bismo ici na godisnji..
Nekako mi taj dio bas dobro sjeda,autoput je tu, krajolik je lijep.
Nisam osoba za velike gradove.
Gledali smo malo i münchen ali da ti iskreno kazem on me uopce ne vuce, ni okolica.. a i tamo su stanovi blizu..
Ako zelis napisi neki svoj kontakt pa se mozemo malo o gradu i okolici raspisati..

Ne znam draga sto bi ti rekla. Stvarno po pitanju cijena nekretnina je sve u ovom krugu bilo isto ili slično. Mi smo istraživali tri mjeseca gdje otići baš zbog toga da je Švicarska nekih dva sata Sttutgart dva i München dva.. odlučili se za ovaj grad jer je bio najljepši i mislili smo super pet. Sad nisam oduševljena zbog puno čimbenika. Tko na vrijeme traži vrtić dobro prođe. Inače je katastrofa. Ima jako puno škola i ima dosta za djecu od 4 godine. Penjanje plivanje, gimnastika itd. Ali meni to sad nista ne znači kad je moj tri godine i nemam kud s njim..
Inače mi se i Ravensburg Jako svida ali navodno je krcat strancima. Ovdje sam vidjela jako malo Turaka i crnaca iako ja osobno ne marim.
Ovo je moj broj, drage volje se čujemo
01738929782
Obriši komentar
Jeste li sigurni da želite obrisati komentar?
Sortiraj odgovore
Najstariji