Ja isto vjerujem da je do doktora. Čudno mi je ipak da mi je doktorica u hr objasnila da u komplikacijama u trudnoći ne smijem nikud po zakonu jel a u Njemačkoj da to nema veze. Kuzim, Arbeitsverbot je zabrana rada jer mjesto nije pogodno za trudnocu ali se čuva trudnoća time te mi je normalno da su i putovanja rizična u čuvanju trudnoće. Ma uglavnom, svaka mama će učiniti po svojoj savjesti i sto misli da je najbolje za nju i bebu.. lijepi pozdrav svima
Da naravno ako imas komplikacije u trudnoci i na temelju toga dobis arbeitsverbot( primjer ja) nesmijes putovat. Morala sam mirovat od 21 do 28 tjedna..onda mi je doktor dao zeleno svijetlo da za vikend odem do RH. A ako nemas problema u trudnoci smijes putovati kud te volja. Ako se osjecas dobro.. smijes cak vozit i bicikl i bavit se umjereno sportom... Kod nas u hrvatskoj nemas te zabrane rade ,vec si na ocuvanju trudnoce, komplikacija ili ti bolovanju.. ovdje bolovanje i arbeitsverbot na temelju radnog mjesta nisu isto.. bar je meni tako objasnjeno

Ja sam Arbeitsverbot dobila od poslodavca, ne od doktora. Ima i ta varijanta, kad ti ne mogu omoguciti radno mjesto za trudnice na poslu.
Trudnoća mi je bila notmalna.
Ja sam Arbeitsverbot dobila od poslodavca, ne od doktora. Ima i ta varijanta, kad ti ne mogu omoguciti radno mjesto za trudnice na poslu.
Trudnoća mi je bila notmalna.
Da ima i ta opcija! I dali si smjela putovat i te stvari,posto nisi imala problema?

Drage mame ,imam jednu veliku zamolbu od Vas. Trudnica sam s boravkom u Münchenu(Laim) i vec duze vrijeme trazim babicu za porodaj .S obzirom da ne pricam Njemacki dobro (od jezika aktivno pricam Engleski i Hrvatski) ,molila bih Vas za pomoc pri pronalasaku odgovarajuce babice.Svaka preporuka je dobrodosla.
Veliki pozdrav!
Meni je ginekologica dala spisak babica i prije tri mjeseca mi je navalila da kazem bolnicu, a tek u ponedjeljak idem u bolnicu gledat neki filmic i pogledat bolnicu 😸 a nije znala ni jednu babicu u blizini koja prica hrvatski dok u nje u ordinaciji ima medicinska sestra koja je hrvatica
Draga Ana, bili mi ikako mogla pomoci oko izbora babice koja prica Hrvatski?Hvala
Drage mame ,imam jednu veliku zamolbu od Vas. Trudnica sam s boravkom u Münchenu(Laim) i vec duze vrijeme trazim babicu za porodaj .S obzirom da ne pricam Njemacki dobro (od jezika aktivno pricam Engleski i Hrvatski) ,molila bih Vas za pomoc pri pronalasaku odgovarajuce babice.Svaka preporuka je dobrodosla.
Veliki pozdrav!
Ja sam isto u Münchenu,i nazalost ja nisam uspjela nac babicu..trazila sa 18 tjedna trudnoce i vec 15 njih kojih sam zvala imale popunjenu godinu,pa sam odustala. Nisam pronasla niti jednu koja prica nas jezik,iako ih ima sigurno.

Hallo mame u Njemačkoj 😊 imam djevojčicu staru 3,5godine,krenuli smo u kindergarten ,i kako vladaju virusi ,opet smo zakačili😑 problem nam je kašalj,slajm,izbacivanje slajma,bili kod dr.danas sve ok,čisto,nema upale nikakve,dobili sirup za temperaturu,i sirup za kasalj Capval,ali čitam po njemačkim forumima ne baš pozitivna iskustva u vezi sa njim...dajte savjet,koji sirupi je najbolji za razvodnjavanje slajma,da ga izbaci makar kroz stolicu...
Hallo mame u Njemačkoj 😊 imam djevojčicu staru 3,5godine,krenuli smo u kindergarten ,i kako vladaju virusi ,opet smo zakačili😑 problem nam je kašalj,slajm,izbacivanje slajma,bili kod dr.danas sve ok,čisto,nema upale nikakve,dobili sirup za temperaturu,i sirup za kasalj Capval,ali čitam po njemačkim forumima ne baš pozitivna iskustva u vezi sa njim…dajte savjet,koji sirupi je najbolji za razvodnjavanje slajma,da ga izbaci makar kroz stolicu…
Nama najbolje pomogne inhalator sa fizioloskom otopinom.. do sada nijedan sirup nije bas ucinkovit bio..

Nama nikad nije ni propisao sirup za slajm.. grlo puno slajm a a pluća cista. Nama odmah udaralo na usi. Isto smo morali često čistiti nos fizioloskom i otriven kapima. Moj je sada 3 godine. Prošle godine kasljao ukupno 8 mj dobili i za astmu preparate. Ali na ljeto opet zbog vremena prehlada i kupila mu sirup od bijelog sljeza i pocela davati kozje mlijeko. Od onda nije bio bolestan. U vrtić mi nejde od januara ove godine pa ne mogu reći ali mu je imunitet puno bolji. Ima 3 godine, 18 kila i nosi 110/116 znači raste kao gljiva. Ne jede ništa živo zdravo tako da stvarno vjerujem u to kozje mlijeko
Obriši komentar
Jeste li sigurni da želite obrisati komentar?
Sortiraj odgovore
Najstariji