I ja sam dobila rjesenje za Elterngeld nakon 2 mjeseca cekanja. S obzirom na primanja koja sam imala dok sam radila je malo,ali kad vidim da neki jos puno manje dobiju uhh....dobivam tocno onoliko koliko stoji u rjesenju,nikakav porez na to.
Naredne dvije godine cu dobivat 620 plus dodatak od 150 eur. Eto,nikom nije med i mlijeko.
Neznam evo prvo sta cujem uglavnom mi taj porez sami predajemo i dosad nismo.imali.problema uvik nama vrate jer nam dosta uzimaju ali sad to za Elterngeld ja cisto sumnjam da ce ti uzimat porez na to.jer nesmiju zato sta je za djete i.zato sta je manje od 450eura..nevidim na osnovu cega al neka ide neka mu objasne jer ako ti nisi u radnom odnosu nemaju te zasta oporezit..neznam nije mi jasno
A taj Elterngeld, jel to prosjek neke place ukoliko si zaposlen ili?
Elterngeld je prosjek zaradjenih plata u posljednjoj godini dana. Ja sam npr. radila prije Mutterschutza 8 mjeseci tako da su mi uracunali prosjek 8 plata i podijelili to sa mjesecima koliko sam uzela Elternzeita (malo je komplikovaniji racun, al to ugrubo, ima na internetu da izracunas priblizno). Meni je to polovina plate, osjeti se, ali opet je dobro. Ako niste radili onda ide 300 eura standard jedna godina, ili cini mi se ako hocete dvije, onda 150 eura.
Sto se tice kolica, b.o. startklar smo uzeli u babyone, 2 u 1. Nisam htjela 3 u 1 jer smo htjeli autosjedalicu neku sto je testirana pa sam nasla one ADAC i uzeli na kraju cybex aton. A da uzimam cybex 3 u 1 je bilo stvarno preskupo. Sto se tice ovih kolica, nisu losa, nisu sad nivo stokke sigurno, nisu bas za neravne terene, ali gdje mi je to neravno :)
Jelda normalno je da su bebe jedan dan kenjkave nesto, pa su drugi recimo raspolozene, pa treci bi prespavale, pa cetvrti ne zele da spavaju, pa bi peti samo sisale :D Utjesite me.
Ima li iko oko Heilbronna za druzenje. Neko je spomenuo da je iz Capljine, i ja sam :)
Cao trudnice. Ja sam nova trudnica u Njemackoj.Slabo poznajem jezik skoro nista. Mozete li mi reci mogu li da pronadjem naseg doktora ginekologa u Minehenu da li imate neki prijedlog. Ja sam u gradicu pored Minhena da li mogu da biram grad gdje cu da idem kod gin. veliki pozdrav
Pozdrav!
U kojem si gradu kod Münchena?
Ebersberg. Tu sam se raspitala ali nema niko nas.
Cao trudnice. Ja sam nova trudnica u Njemackoj.Slabo poznajem jezik skoro nista. Mozete li mi reci mogu li da pronadjem naseg doktora ginekologa u Minehenu da li imate neki prijedlog. Ja sam u gradicu pored Minhena da li mogu da biram grad gdje cu da idem kod gin. veliki pozdrav
Pozdrav!
I ja sam kod Münchena,ali s druge strane (juzne). Ni kod mene nema nitko blizu.
Ja sam radila 2016 godine nekih 3 mj.. zatim sam od 1.1.2017. radila do kraja 6 mj i dala otkaz tj ugovor mi je istekao. Zatrudnjela sam u augustu i to je sav radni staž. Mislim da ću primiti tih 300eu kao nezaposlena ali mi je baš stigao obracun sa napisanim koliko će mi uzeti poreza za dohodak ove godine i plus je muz rekao da sam trudna a ova u Finanzamt mu je rekla: dobro, primiti će Elternzeitgeld to moramo isto uvesti.. planira ovih dana tamo da mu to netko razjasni ali uglavnom receno nam je da će uzeti porez na to sto cu primiti plus imam napismeno.. ili ona ne zna svoj posao ili sam ja luda uglavnom ništa mi nije jasno 😓
Ja sam bila u Heilbronnu i sad me vrag doveo ovdje .. nema nikog naseg a mogle smo se Narice družiti..
Ja sam radila 2016 godine nekih 3 mj.. zatim sam od 1.1.2017. radila do kraja 6 mj i dala otkaz tj ugovor mi je istekao. Zatrudnjela sam u augustu i to je sav radni staž. Mislim da ću primiti tih 300eu kao nezaposlena ali mi je baš stigao obracun sa napisanim koliko će mi uzeti poreza za dohodak ove godine i plus je muz rekao da sam trudna a ova u Finanzamt mu je rekla: dobro, primiti će Elternzeitgeld to moramo isto uvesti.. planira ovih dana tamo da mu to netko razjasni ali uglavnom receno nam je da će uzeti porez na to sto cu primiti plus imam napismeno.. ili ona ne zna svoj posao ili sam ja luda uglavnom ništa mi nije jasno 😓
Ja sam bila u Heilbronnu i sad me vrag doveo ovdje .. nema nikog naseg a mogle smo se Narice družiti..
Ma nemoj opce se zamart s tim.jer ja stvarno sam uvjerena da ti nece porez na Elterngeld dirat koliko got ti bude u rijesenju toliko ces dobivat..ma da ja tebe draga upitam koje ste vi porezne klase jer posto ti ne radis suprug radi vi bi trebali bit 3 i 5..svaka druga vam dolazi da vi vratite porez
Pozdrav!
I ja sam kod Münchena,ali s druge strane (juzne). Ni kod mene nema nitko blizu.
Uf bas steta. A meni je bas frka zbog jezika.
Ne mogu vas sve pohvatati zenske
Ivana nemam iskustva s bolesnim djetyom zasad (hvala Bogu) ali zelim malenom brz oporavak.
Narice sve je to normalno. I moj mali tako zna imat dane da ga bas ono kenjka i kenjka,sreca moja, 90%vremena je prava dobrica. Po danu
Mira kako se zove tvoj grad tocno i koliko imas do münchena, koja si pokrajina, bw ili bay?
Kakvi su tanovi u tom dijelu njemacke..
Ovdje na samoj granici sa svicom i francuskom nenormalno skupi..rupe od 25kvadata po 500-600€..
Sortiraj odgovore
Najstariji