Ali meni muž radi u Švicarskoj firmi i pod probnim radom je. Ima samo 4 tjedna godišnji odmor za cijelu godinu i malo je napeto u firmi jer posla je puno a godišnji nije tražio do sad jer je trebala doći moja sestrična da bi večeras javila da ne može a nju sam jedino imala.. baš se brinem
A jojj meni..ma ja sam sigurna da ce mu dat za to jer on zakonski ima pravo jer i moj je na provnom radu pa evo nisu ga potrali ni nakon bolovanja ni nista mislim da ce mu dat..bome tebi ka i meni ja isto sama moji nemogu doc otac se razbolio jako a njegovima iskreno se ne nadam..a.nemoj se brinit mislim da za takve stvari ce dat pa nisu zivotinje
Ne znam draga što bi ti rekla ali mi nije svejedno.. ovi dani umjesto da su bez brige i puni radosti ono samo problemi i strepnja...
Ne znam draga što bi ti rekla ali mi nije svejedno.. ovi dani umjesto da su bez brige i puni radosti ono samo problemi i strepnja…
Znam tocno kako ti je ali vjerujem da ce sve bit dobro
Razumijem svakog tko nema kud s djetetom, a mora se radit. Sve sam prosla. Jos gora spoznaja da netko od rodbine tko bi ti mogao itekako pomoc,nece. S prvim djetetom mi je bas bilo tesko. Nakon poroda mi je dolazila samo babica i nitko drugi.
Kad su pocela vristanja koja su trajala satima u noci. Ja neispavana,muz onakav umoran isao radit. Svekrva koja je zivjela pola sata voznje od nas nije znala gdje bi ubila vrijeme. Ona i svekar su svaki cas isli na izlete u terme i provodili se,jeli po restoranima. Nakraju nam je socijalna sluzba poslala zenu za pomoc. Tek onda sam se naspavala.
Razumijem svakog tko nema kud s djetetom, a mora se radit. Sve sam prosla. Jos gora spoznaja da netko od rodbine tko bi ti mogao itekako pomoc,nece. S prvim djetetom mi je bas bilo tesko. Nakon poroda mi je dolazila samo babica i nitko drugi.
Kad su pocela vristanja koja su trajala satima u noci. Ja neispavana,muz onakav umoran isao radit. Svekrva koja je zivjela pola sata voznje od nas nije znala gdje bi ubila vrijeme. Ona i svekar su svaki cas isli na izlete u terme i provodili se,jeli po restoranima. Nakraju nam je socijalna sluzba poslala zenu za pomoc. Tek onda sam se naspavala.
Svaka cast larimara. Potpuno te razumijem. Samo se zahvaljujem Bogu sto smo svi zdravi, a da je tesko, tesko je. Sama sam sa bebom 24 h, muz jeste tu, ali on ide raditi, kada dodje, treba i odmoriti. Uzme bebu eventualno dok ja jedem ili istusiram se. Jednom sedmicno im izdojim mlijeko i ostavim ih sahatak da obavim shopping cisto radi sebe, ali uvijek nadjem bebu uplakanu. Grcevi su tu po citav dan, nema vristanja, ali nakon svakog podoja zaspe sat vremena i onda ga budi to natezanje, place. Spava samo na meni, navikla sam ga na ruke. Zapravo sam bebu navikla na sve ono sto su mi napominjali da ne radim. Cak joj je sisa postala i utjeha i izvor hrane i duda i sredstvo uspavljivanja. A kad me pitaju zasto? Pa nemam snage jos i da preodgajam tako malo dijete po necijem ukusu. Vodim se po principu nek je cisto, sito i da ne place. Mamino zlato :) A izdrzat ce mama.
Ja sam pala u depresiju sa prvim djetetom i bilo je jako tesko. Sad nekako i nisam svjesna što me ceka. Znam da će doci mala beba ali ja brinem za ovim trogodišnjakom. Kud s njim i kako.. znam.. sve bude i prode ali ne mogu si pomoći brinem se. Ali da, nekako će biti već.. nismo li mi žene majke kraljice 😃
Ja sam takoder bila sama sa prvim djetetom,muž je bio u Njemačkoj.. Bilo je proplakanih noci ali prezivili smo.. bebac je isto bio naviknuo samo na mene,moje ruke,u kimbicu nije spavao sveukupno dva sata nego samnom.. Sve sam radila da sebi olaksam.. sad imam malo razmazeno prase haha..mamin sin.. mislim da nas tata nije svjestan kaj ga sad ceka haha...
Ja sam slusala sve one koji su mi govorili da ne nosam bebana puno da se ne "razmazi". Babica mi je govorila da se bebe ne mogu "razmaziti" da im topline i dodira nikad previse.
Ne znam tko je nakraju bio u pravu,ali kad su prosle te faze vristanja,on je poceo spavati cijele noci sam bez da ga se "nuna" ili da mu se pjeva i sl.
Dode on meni po malo mazenja i onda se grlimo i nosamo,ali kad je spavanje ja ga samo spustim u krevetic,pomilujem i nestanem iz sobe i on spava sam u svojoj sobi. Kad mu braco malo naraste doci ce mu pravit drustvo ;))) Zasad je jos u koljevci do mog kreveta,ali i on spava cijelu noc otkad je bio 2 mjeseca.
Larimara imam pitanje.. sto se tice obavjesti poslodavca da bi koristila rodiljni dopis 3 godine.. to obavjestim pismeno kad rodim bebu ?
Larimara imam pitanje.. sto se tice obavjesti poslodavca da bi koristila rodiljni dopis 3 godine.. to obavjestim pismeno kad rodim bebu ?
Da,nakon poroda trebas odnijeti formular (u kojem sve stoji) koliko ces bit na porodiljnom. Savjetuju da sluzbeno uzmes 2 godine,a ako se pozelis ranije vratit da to poslodavcu nije problem. Veci problem je ako uzmes godinu i onda bi produzila.
Koliko znam 3 godine se ne uzimaju u komadu nego uzmes 2 i najkasnije 8 tjedana pred istek te 2 godine trazis i 3. godinu.
Obavezno sve napismeno! Nikakva obecanja samo na rijecima. Tu trecu godinu mozes iskoristit do djetetovog 8. rodendana. Npr. sad 2 pa kad krene u skolu i tu trecu godinu. Elterngeld-a nema u 3. godini bez obzira kad je uzmes.
Sortiraj odgovore
Najstariji