Narice…ne brini nista,oni se obicno sami jave kad nesto fali. Oni s tobom komuniciraju samo pismeno.
Tocno je da ih se tesko dobije telefonom. Ne treba slati preporuceno. Mi smo prije 2 tjedna poslali za Elterngeld, a oni su tek prekjucer poslali pismo u kojem samo pisu da su nase papire primili i da mole za strpljenje jer obrada traje.
Ako znas sta fali samo im posalji,lako oni tamo sortiraju...
Mi smo se s njima kod prvog djeteta dopisivali mjesec i pol...stalno su nesto trazili iako smo u savjetovalistu ispunili papire.
Ja sam za svaki slucaj sve kopirala sto sam im slala.
Narice pokusavaj i dalje bez sesirica pa ga stavi ako drukcije ne ide. Evo frendica doji vec 8mj sa sesiricima i sve je u redu. Bebac velik 12kg ima
Sta se krema tice ja koristim pavlovicevu i to po potrebi i navecer kad dobije nocnu pelenu jer po noci je ne mijenjam. Mislim da nema potrebe za puno mazanja, bebina koza je jako njezna i sama ces vidjeti kad treba a kad ne. Weleda prozvodi su inace na dobrom glasu
Larimara zao mi je zbog mlijeka ali bit ce bebcu i na ADu dobro, narast ce velik a vi cete se puno maziti i paziti kao i do sad. Nadam se da ces se sad malo opustiti znajuc da si dala sve od sebe ali jednostavno nije islo.

Minamarina1313
Ja sam na preporuku rodbine,babice,ovdje u D uzela od Bahnhof Apotheke balzam Windelbalsam se zove. U Athemis apotekama ih ima kupit ili preko bilo koje ljekarne mozes narucit ili sama preko interneta. Takodjer sam mazala samo po potrebi. Sve preporuke od mene,jedno mazanje je bilo dovoljno.
Drage moje, ne da mi je svanulo vidjevši da ovaj forum postoji nego mi evo sunce sija ovdje u Friedrichshafen u gdje je pola sedam navecer zapravo 😄
Da vam se predstavim: Zovem se Mira, u Njemačkoj sam skoro dvije godine, imam deckica od tri godine i jednog još u trbuhu. Sad sam 29+5 tj i ne da niš ne znam nego kao sa prvim niš ne znam a još je teže jer sam sva teška a valja o prvom brinuti 😅 Uglavnom sam isto sva puna pitanja a najviše zbog Njemacke i dali ima netko možda blizu nas?
Lijepi pozdrav mamice
Uglavnom ima kremica 😀 mnogo ste mi pomogle hvalaa vamm mi jos malo brojimo sad smo u 36. Tjednu nezz kako su kod vas isle kontrole al mene je moja doktorica narucila tek za 3 tjedna tj. 7 dana prije termina ito samo na CTG nece radit ultrazvuk..jeli i kod vas bio takav slucaj???
Drage moje, ne da mi je svanulo vidjevši da ovaj forum postoji nego mi evo sunce sija ovdje u Friedrichshafen u gdje je pola sedam navecer zapravo 😄
Da vam se predstavim: Zovem se Mira, u Njemačkoj sam skoro dvije godine, imam deckica od tri godine i jednog još u trbuhu. Sad sam 29+5 tj i ne da niš ne znam nego kao sa prvim niš ne znam a još je teže jer sam sva teška a valja o prvom brinuti 😅 Uglavnom sam isto sva puna pitanja a najviše zbog Njemacke i dali ima netko možda blizu nas?
Lijepi pozdrav mamice
Draga Mire mi smo blizu tebe 😀 jest da sam u Bavarskom djelu al gledajuci kartu par km sam od tvog grada
Draga Minamarina, šteta što nas sat vremena dijeli, nadala sam se druženju i kavici.. tebi sad stize u ozujku druga bebica ako sam dobro shvatila!? Koliko ima godina prvo? Kod nas je problem što smo tu tek doselili. Moj junior će 14.3. napuniti 3 godine a ovdje nema vrtića navodno mjesto će dobiti iduće godine. Strasno sam ljuta zbog toga jer on nista ne priča njemački plus nikog ovdje ne poznajemo i jako je tuzan jer je sam. Ja sam u 7 mj trudnoće i jedva se klatim i jadan od mene ništa nema..
Draga Minamarina, šteta što nas sat vremena dijeli, nadala sam se druženju i kavici.. tebi sad stize u ozujku druga bebica ako sam dobro shvatila!? Koliko ima godina prvo? Kod nas je problem što smo tu tek doselili. Moj junior će 14.3. napuniti 3 godine a ovdje nema vrtića navodno mjesto će dobiti iduće godine. Strasno sam ljuta zbog toga jer on nista ne priča njemački plus nikog ovdje ne poznajemo i jako je tuzan jer je sam. Ja sam u 7 mj trudnoće i jedva se klatim i jadan od mene ništa nema..
Nije mila ovo nam je prva beba i takoder smo tu sami doselili smo se 8.1.2018.al smo prije bili u NRW u 1 godinu ja 2 god muz..znam kako ti je i ja sam tu sama nikoga ne poznam muz radi do 6 popodne steta 57 km smo udaljene bilo bi super imat nekoga za druzenje i kavicu..a jojj nemoj se brinut za malca on ce naucit jezik vidit ces samo da krene jos je i malen nebrini...a ti se mila cuvaj i tebi ce znaci za 3 mjeseca bebac stici i drzim vam fige nemojte se predavat 😀
Hvala ti puno. A tvoja ribica je prva, oh to je onda uzbuđenje na 300.. znam kak je meni bilo, iako sad zbog jezika isto je teško i sva sam u strahu što me čeka.. mi smo stigli u Heilbronn u 5 mj 2016. I klinac je odmah dobio vrtić i bilo je super sve. Međutim zbog muževa posla smo doselili ovdje i sad je sve tužno. Cujem da je bolnica katastrofa, mjesta u
vrtiću u cijelom gradu nigdje godinu ili dvije.. i moram priznati da su ovdje Njemci zatvoreniji i manje drustveni nego u Heilbronn u. To me isto razočaralo tako da sam sva nikakva.. u koju ćeš ti bolnicu roditi? Spadas pod Lindau Kreis ili?
Hvala ti puno. A tvoja ribica je prva, oh to je onda uzbuđenje na 300.. znam kak je meni bilo, iako sad zbog jezika isto je teško i sva sam u strahu što me čeka.. mi smo stigli u Heilbronn u 5 mj 2016. I klinac je odmah dobio vrtić i bilo je super sve. Međutim zbog muževa posla smo doselili ovdje i sad je sve tužno. Cujem da je bolnica katastrofa, mjesta u
vrtiću u cijelom gradu nigdje godinu ili dvije.. i moram priznati da su ovdje Njemci zatvoreniji i manje drustveni nego u Heilbronn u. To me isto razočaralo tako da sam sva nikakva.. u koju ćeš ti bolnicu roditi? Spadas pod Lindau Kreis ili?
Meni su ovdje stvarno svi ljubazni nemogu reci osim.nasih ovdje ih je dosta al svi se rezervirano drze i s visoka gledaju kao da cu im ukrast euro heheh..ja sam se prijavila na preporuku svoje doktorice u Immenstadt u bolnicu za rodit sorry ako sam krivo napisala grad hahah..neznam pod kojim smo krajem al Lindau je 30km od nas..da ribica stize 20.3. je termin a ja sam 13.3. rodena tako da 2 ribice u kuci..ako ti je doktor ili doktorica ok najbolje da pitas da ti oni preporuce bolnicu i babicu koliko vidim malo je mjesto tako da..meni je moja doktorica u 2 dana nasla babicu koja mi je dolazila vec 3 puta doma i sama ona me prijavila u bolnicu tako da stvarno izasli su mi max u susret i doktori i aok..a kazem ti isto sam sama ovdje i sama znas kako je selit i sve nanovo krenit tebi jos teze jer imas jednog bebaca vec ali nemoj se samo deprimirat sve na kraju bude dobro
Obriši komentar
Jeste li sigurni da želite obrisati komentar?
Sortiraj odgovore
Najstariji