Bokic zenice nove i stare, kako ste nam? Sta ima kod vas i sta radite po ovom sasavom vremenu?
Ja sam rodila ovdje svoju 1.bebu (i zasad jedinu) i porod mi je bio lijep. Na stranu to sto porod boli, sto je trajalo 13.5h i sto sam popucala do guze ,
dobila sam sve sto sam si zeljela, PDA i prirodni porod, briznu babicu i doktoricu.
Boravak na odjelu je takoder bio lijepo iskustvo, imala sam problema sa dojenjem ali su se svi trudili pomoci mi. Nisam se ustrucavala zvoniti i zvati sestru pa makar i 10 puta na dan.
U bolnici ti bar netko moze pomoci, kuci nemas nikog. Ako ne zelis / ne mozes dojiti opet u redu. Nema forsiranja.
Moram ipak iskreno reci da je takvom "kraljevskom" tretmanu pogodovalo to sto smo muz i ja zdr. radnici i sto smo to spomenuli prilikom prijave u bolnicu kad su nas pitali za zanimanje.
Sta se ulozaka tice koristila sam Jessa one u bijelo-tamnocrvenom pakiranju i bili su mi dobri. Vidjela sam i one velike Pelzy u DMu, a ima i onih Tena za inkontinenciju. Netko krvari jace netko slabije, ja osobno mogu reci da su mi ti bolnicki ulosci bez bilo kakvog ljepila na sebi i udobne gacice i tajice bili apsolutni zakon. Ponjela sam par komada kuci, a nakon par dana i krvarenje se smirilo.
Sta se tice bolnica Mira ne brini, moja kolegica s posla je rodila 2tj poslije mene, inace je privat pacijent i bila je uzasno nezadovoljna tretmanom jer je u glavi imala sasim neki drugi pojam privatnog odjela. Sve ovisi s kojim ocekivanjem ides u bolnicu. Ali bit ce sve dobro, samo da brzo dobijes svoje pile u krilo. U svakom slucaju bez tebe nece proci.
Cestitam na prinovi i bili nam zivi i zdravi..Cekkk u bolnici isto daju uloske??ilii u kojoj si ti bolnici rodila??ja sam se napremila.tena uloscima i tena onim pelenama jer nisam nasla jednkratne gacice koje opce neznam trebaju li ovdje..i joss jedno koliko se ostaje u bolnici ako.je sve u redu??imam obilazak bolnice u ponediljak
Bokic zenice nove i stare, kako ste nam? Sta ima kod vas i sta radite po ovom sasavom vremenu?
Ja sam rodila ovdje svoju 1.bebu (i zasad jedinu) i porod mi je bio lijep. Na stranu to sto porod boli, sto je trajalo 13.5h i sto sam popucala do guze ,
dobila sam sve sto sam si zeljela, PDA i prirodni porod, briznu babicu i doktoricu.
Boravak na odjelu je takoder bio lijepo iskustvo, imala sam problema sa dojenjem ali su se svi trudili pomoci mi. Nisam se ustrucavala zvoniti i zvati sestru pa makar i 10 puta na dan.
U bolnici ti bar netko moze pomoci, kuci nemas nikog. Ako ne zelis / ne mozes dojiti opet u redu. Nema forsiranja.
Moram ipak iskreno reci da je takvom "kraljevskom" tretmanu pogodovalo to sto smo muz i ja zdr. radnici i sto smo to spomenuli prilikom prijave u bolnicu kad su nas pitali za zanimanje.
Sta se ulozaka tice koristila sam Jessa one u bijelo-tamnocrvenom pakiranju i bili su mi dobri. Vidjela sam i one velike Pelzy u DMu, a ima i onih Tena za inkontinenciju. Netko krvari jace netko slabije, ja osobno mogu reci da su mi ti bolnicki ulosci bez bilo kakvog ljepila na sebi i udobne gacice i tajice bili apsolutni zakon. Ponjela sam par komada kuci, a nakon par dana i krvarenje se smirilo.
Sta se tice bolnica Mira ne brini, moja kolegica s posla je rodila 2tj poslije mene, inace je privat pacijent i bila je uzasno nezadovoljna tretmanom jer je u glavi imala sasim neki drugi pojam privatnog odjela. Sve ovisi s kojim ocekivanjem ides u bolnicu. Ali bit ce sve dobro, samo da brzo dobijes svoje pile u krilo. U svakom slucaju bez tebe nece proci.
Hvala ti puno Ninche.. čitala sam te od početka i znam da ti je bilo isto dosta teško s poslom i trudnoćom. Ja si stalno govorim trudnoća nije bolest ali ne utješim se baš :)
Sva pusem dok hodam ko razjareni vol a strašno me boli ožiljak od prve OP.. Hvala ti puno na javljanju.. zapravo hvala svima, svaki savjet puno znači ❤️
Ja iskreno vjerujem da mi ne može biti gore nego je bilo u porodilistu u Merkuru ali strah je strah. Rekli su mi da mogu birati nacin poroda i više razmišljam o carskom ali ne znam jel to ispravno od mene.. hvala još jednom svima na javljanju.. super vas je čitati
Ninche zaboravih te pitati jeste i dalje tu negdje ili ste uspjeli preseliti za Austriju?
Pozdrav drage mame. Pridruzuje vam se nova friska trudnica. Jos nemam nikakvih pitanja samo sam Vas sve htjela pozdraviti.:)
Pozdrav drage mame. Pridruzuje vam se nova friska trudnica. Jos nemam nikakvih pitanja samo sam Vas sve htjela pozdraviti.:)
Pozdrav
Dobro jutro curke :) ovdje 30 tjedan, nenaspavana i kukovi bole za poludit ali jutro je dobro ;) pije se nes :D
Moj nes vec popijem u 7 na poslu :). Sad se pije caj. Jutro je dobro ali hladno brrr
Bokic Minamarina Mira Ivana Marina Larimara i sve ostale koje ovo citate
I ja uzivam uz popodnevnu kavicu. Zivio Elternzeit!
Mira mi smo jos u Njemackoj. Sve one brige oko posla mi izgledaju sada tako male i nevazne, huh a prije godinu dana mi nisundale spavati.
Evo da ti kazem meni su u bolnici u ormaru bili ulosci i mrezaste gacice te sam dobila vrc s vodom jer sam se morala nakon svake nuzde malo oprati tj polijati vodom kako bi rana od sivanja ostala cista. Pomocno osoblje je svaki dan provjeravalo imamo li dovoljno ulozaka i tih gacica tako da mi je u bolnici trebalo stvarno malo toga. Dali su mi kremu za bradavice i jastucice za grudi (zbog mlijeka). Sampon, rucnik i osnovna higijena(zubi, kosa, lice) i odjeca su sasvim dostatni. Ja sam nosila i grudnjak, steznik (haha) i kojekakve sitnice koje mi uopce nisu trebale.
Dali su nam odjecu za bebh, pelene, ulje za bebinu guzu, cesljic i digitalni toplomjer koji je na kraju morao ostati kod njih.
Na razgledavanju ce vam reci detalje.
Sta se poroda tice odluka je na tebi. Ja sam sretna jer sam rodila prirodno. "Gospođi" dolje je trebalo malo vremena da dode sebi i da se malo oporavi, ali nakon 3 dana vec sam mogla normalno polako hodati i nemam ranu sto mi je najvaznije. Puno zena se zali da oziljak od CR boli i godinama poslije.
Meni su na porodu nudili kupku i svasta nesto, cak sam pokusala i nadobudno stojeci istisnuti malog gospodina ali ipak sam rodila u onom standardnom polozaju noge gore i tiskaj!
Rodila sam u nedjelju jutro a planirani otpust je bio u srijedu, 3 dana je nekakvo pravilo medutim ostala sam jedan dan dulje jer sam imala problema s dojkama. Sve kontrole oko grudi i Gospođe rade babice. One provjeravaju jel se maternica vraca na svoje mjesto, kako izgleda rana(u slucaju sivanja). Kontrolu od strane doktorice imala sam samo jednom i to vrlo kratko.
Sortiraj odgovore
Najstariji