Trudnice i mame u Njemačkoj

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • MM2245
    21. Listopad 2017. 12:56

Imam pitanje pa ako netko zna.

Moj muz radi a ja ne.

Ja cu uzeti onih 12 mj po 300 eur elternegeld a on je uzel ostala 2 mj elternzeit i firma mu je odobrila.

Sad me zanima: Mora li i on predati zahtjev za elterngeld ili mu firma jednostavno placa 65%??

Ljubek-zubek 2.2.2014.
    Misic-pisic 4.5.2016.
    Ljubicica 12.10.2017.

• Kerolajn
    21. Listopad 2017. 13:47

Jer nema od vas rodila ne udata? Mi smo planirali svadbu negdje idućeg ljeta.  Al eto sad je bubica odlučila doći i sad imamo varijantu žuriti i brzo nešto ili kasnije.  Neznam jel ću imati komplikacija,  jel jednostavnije udat se pa da kasnije nemamo probleme s papirima i neznan.. Toliko je svega novog kad si auslender.. Opet ne bi htjela udavati se s ogromnim trbuhom.. Što vi mislite,  što je bolje?  Ima tko iskustva sa sličnim? 

🖤 6.6.2018 🖤

• Kerolajn
    21. Listopad 2017. 13:49

*jel koja..  Ispričavam se,  mob mi je malo poludio.. :)

🖤 6.6.2018 🖤

• ivaanaaa
    21. Listopad 2017. 14:48

Moja kolegica  to obavila kod maticara,prije rodenja djeteta,zbog papira,porezne klase i sve popratne dokumentacije,a poslije 6mj napravili festu,vjenjcanje u crkvi i krstenje...

larimara
    21. Listopad 2017. 16:05

Kerolajn
    ja nisam udana,ali zivim s ocem djeteta. Kad smo prijavljivali dijete on ga je odmah priznao tako da nosi njegovo prezime. Inace dobiva tvoje... O tome je vec neka cura ovdje i pisala. Bili smo u maticnom uredu i maticar procita zakonski dio o priznavanju,otac potpise i ti kao majka i to je to.Obavis oba posla u istom uredu odjednom (prijava+ priznavanje ocinstva)
    Moj partner je Nijemac,ali ne bi trebalo biti razlike i kod drugih.

Mamicaaa
    21. Listopad 2017. 16:37

Kerolajn ja nisam udata, a larimara ti je sve rekla. Mi smo to obavili dok sam jos trudna bila. Otisli smo u familien kase za Vaterschaftsanerkennung tako nesto. Otac prizna tvoje djete, ti moras reci da se slazes s tim i jos morate napomenut da zelis da beba ima ocevo prezime i to je to.

Ninche9
    21. Listopad 2017. 16:39

MM2245 i muz mora predati zahtjev da zeli koristiti Elternzeit ali obavezno se raspitaj u Rathausu do kad! Jer ti novac za vrijeme Elternzeita uplacuje takozvana LBanka a ne poslodavac. Tako je kod nas zena. Za muskarce ne znam tocno ali svakako pogledaj ima li u tvom gradu u Rathausu ured za Elternzeit jer tamo mozes dobiti informacije.

• Kerolajn
    21. Listopad 2017. 20:04

super :) onda ćemo i mi tako. Nije komplicirano ko sto sam mislila :) stvarno ste super,  hvala puno!  :*

🖤 6.6.2018 🖤

• MM2245
    21. Listopad 2017. 22:23

On ima potvrdu od poslodavca za Elternzeit.

Znaci, mora isto kao i ja ispuniti Antrag za Elterngeld?

Posto je beba rodjena 12.10. a rodni list jos cekamo onda najranije u pon.

Ljubek-zubek 2.2.2014.
    Misic-pisic 4.5.2016.
    Ljubicica 12.10.2017.

• Dena1009
    22. Listopad 2017. 18:58

Kerolajn ja nemam iskustva, al mislim da ti je bolje ne forsirati svadbu, ipak je trudnoca vrijeme dok se treba pazit, a oko svadbe ima puno posla i stresa, lako cete to kasnije, bit ce ti lakse i moci ces se opustiti. ☺

url=https://lilypie.com]

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.