Cure, nosila sam šefu potvrdu od doktora o trudnoći i rekao mi je da sam danas na bolovanju.. Ugovor imam do ožujka iduće godine, taman mjesec i pol prije po početka muterschutz. Rekao je da u to vrijeme dobivam placu. Jel možda netko ima iskustva s sličnim u njemačkoj? Imam li pravo na punu plaću ili neki postotak?
Jesi li nosila "potvrdu o trudnoci" ili ti je tvoj doktor dao bolovanje??? Samo s potvrdom da si trudna se ne ide na bolovanje nego se i dalje radi do 6 tjedana pred porod onda ide Mutterschutz... Ako si na bolovanju koje ti je doktor morao dati,dobivat ces punu placu od poslodavca 6 tjedana,a nakon tog preuzima tvoja Krankenkasse i onda se umanjuje za 30% od prosjeka place. Postoji Mutterschaftsgeld koji dobijes kad ides u Mutterschutz,znaci 6 tjedna prije poroda i 8 tjedana nakon. To placaju tvoj poslodavac i Kasse zajedno. Nakon tog ide Elterngeld.
Za ugovor na odredeno,odlucuje poslodavac. Ne smiju te za vrijeme trudnoce otpustiti,ali se moze dogoditi kad ti ugovor istekne da ga ne produze.
Larimara, nosila sam samo potvrdu da sam trudna,ne bolovanje. Doktor je rekao da moram odnijeti, s obzirom da radim fizički posao(radim u Deutsche Post). I ja sam mislila da ću normalno nastaviti raditi, samo drugi posao, ali šef je rekao ne, od danas si na bolovanju. Znači dobivam 30%. I da, u ožujku mi ističe ugovor, neće ga produžit, naravno. Rekao je da se mogu javiti kasnije ako ću opet htjet radit tamo.

🖤 6.6.2018 🖤
Larimara, nosila sam samo potvrdu da sam trudna,ne bolovanje. Doktor je rekao da moram odnijeti, s obzirom da radim fizički posao(radim u Deutsche Post). I ja sam mislila da ću normalno nastaviti raditi, samo drugi posao, ali šef je rekao ne, od danas si na bolovanju. Znači dobivam 30%. I da, u ožujku mi ističe ugovor, neće ga produžit, naravno. Rekao je da se mogu javiti kasnije ako ću opet htjet radit tamo.
Ako je tako da si odsad na bolovanju, onda ces dobivati mjesec i pol placu kao da radis,a poslije tog umanjeno. Mozda mozes izganjati "Arbeitsverbot",u tom slucaju bi imala cijelo vrijeme punu placu odnosno do Mutterschutz-a.
Ne brini se ako ne produze ugovor...Deutche Post cesto treba i trazi ljude.
Draga,meni ovo ispada da je tebi sef dao bolovanje,sto mislim da nije moguce...ja takoder radim fizicki posao i nazalost nikako da izganjam bolovanje a kamoli arbeitsverbot. Mozda imate onog betribtsarzta il kako se vec zove,ljecnik firme,koji daje taj arbeitsverbot pa ti je on dao bolovanje...sef to nemoze..

I meni je malo cudno da sef samo tako nekome kaze "odsad si na bolovanju". Bez onog zutog listica od doktora,nema bolovanja...Mozda joj je sef rekao da ide doktoru po to. Svi su skrti da daju "Arbeitsverbot" jer ih takav radnik cijelo vrijeme kosta punu placu,a s bolovanjem samo 6 tjedana i gotovo. Onda samo jos Kasse placa 30% manje.
Da cudno je to...evo meni moja ginekologica nezeli pisat pet dana bolovanja,samo da odmorim malo,jel sam na kraju snage...drugi tjedan idem kod drugog ginekologa... Meni je sef predlozio da donesem arbeitsverbot,al ja nemogu pronac doktora koji bi ga htio napisat...tj doktor firme da preporuku za novo radno mjesto koje sam "kao dobila" ,al opet radim isto,samo neradim navecer... Kerolajn preupitaj se ti jos malo kod sefa..

Alizganjaj arbeitsverbot ako ikako mozes kako bi ostala kuci do kraja trajanja ugovora..

Dosla sam samo s potvrdom od ginekologa, na njoj je pisalo koliko sam trudna i kad mi je termin. I to je bilo sve. Ginekolog mi je isto rekao da mogu raditi, samo ne dizati tesko. Pitala sam jer radim taj posao i mini job.
Zato sam i ostala sokirana kad mi je sef u DP rekao da ne radim vise, tj da sam na bolovanju. Objasnio mi je da to tako u nasoj firmi ide, znam da je cudno, i meni je cudno, ali tako je. Rekao je da cu dobivati placu, jedino sam u tom trenutku bila toliko zbunjena da se nisam sjetila pitati jel dobivam cijelu ili postotak. SAd mi je jasno da cu dobiti postotak.

🖤 6.6.2018 🖤
Kako da dodem do tog arbeitsverbot? Nije li prekasno ako mi je vec sef ispunio neke formulare da ne dolazim raditi?

🖤 6.6.2018 🖤
Kako da dodem do togarbeitsverbot? Nije li prekasno ako mi je vec sef ispunio neke formulare da ne dolazim raditi
U nekim firmama,moze poslodavac ispunit to i onda salje to ljecniku firme..ja mislim da si ti dobila arbeitsverbot.. tako je mojoj kolegici u hotelu poslodavac napisao te formulare i nije trebala vise dolazit na posao... Sretnice

Obriši komentar
Jeste li sigurni da želite obrisati komentar?
Sortiraj odgovore
Najstariji