I meni je malo cudno da sef samo tako nekome kaze "odsad si na bolovanju". Bez onog zutog listica od doktora,nema bolovanja...Mozda joj je sef rekao da ide doktoru po to. Svi su skrti da daju "Arbeitsverbot" jer ih takav radnik cijelo vrijeme kosta punu placu,a s bolovanjem samo 6 tjedana i gotovo. Onda samo jos Kasse placa 30% manje.
Da cudno je to...evo meni moja ginekologica nezeli pisat pet dana bolovanja,samo da odmorim malo,jel sam na kraju snage...drugi tjedan idem kod drugog ginekologa... Meni je sef predlozio da donesem arbeitsverbot,al ja nemogu pronac doktora koji bi ga htio napisat...tj doktor firme da preporuku za novo radno mjesto koje sam "kao dobila" ,al opet radim isto,samo neradim navecer... Kerolajn preupitaj se ti jos malo kod sefa..
Alizganjaj arbeitsverbot ako ikako mozes kako bi ostala kuci do kraja trajanja ugovora..
Dosla sam samo s potvrdom od ginekologa, na njoj je pisalo koliko sam trudna i kad mi je termin. I to je bilo sve. Ginekolog mi je isto rekao da mogu raditi, samo ne dizati tesko. Pitala sam jer radim taj posao i mini job.
Zato sam i ostala sokirana kad mi je sef u DP rekao da ne radim vise, tj da sam na bolovanju. Objasnio mi je da to tako u nasoj firmi ide, znam da je cudno, i meni je cudno, ali tako je. Rekao je da cu dobivati placu, jedino sam u tom trenutku bila toliko zbunjena da se nisam sjetila pitati jel dobivam cijelu ili postotak. SAd mi je jasno da cu dobiti postotak.
🖤 6.6.2018 🖤
Kako da dodem do tog arbeitsverbot? Nije li prekasno ako mi je vec sef ispunio neke formulare da ne dolazim raditi?
🖤 6.6.2018 🖤
Kako da dodem do togarbeitsverbot? Nije li prekasno ako mi je vec sef ispunio neke formulare da ne dolazim raditi
U nekim firmama,moze poslodavac ispunit to i onda salje to ljecniku firme..ja mislim da si ti dobila arbeitsverbot.. tako je mojoj kolegici u hotelu poslodavac napisao te formulare i nije trebala vise dolazit na posao... Sretnice
Ne znam, nadam se da ne! Ali isto tako ne mozes dobiti Verbot samo tako..mora biti neki razlog.
Prvi put cujem za tako nesto kao sto ti sad imas... 30% place je puno manje..
Ne znam, nadam se da ne! Ali isto tako ne mozes dobiti Verbot samo tako..mora biti neki razlog.
Prvi put cujem za tako nesto kao sto ti sad imas… 30% place je puno manje..
Pa znaci razlog je teski fizicki posao,a nema drugo radno mjesto.. to poslodavac moze napraviti ako zeli...bar su tako meni rekli..
Citam sad tu neke njemacke forume, zene koje su radite u DP pisu isto, cim su rekle, ne rade vise. Citiram:
"Sollte dann vom Arzt eine Bescheinigung bringen auf welcher der ET Termin steht und ab wann ich in den Mutterschutz gehe und habe auch sofort ein BV bekommen. Leider, laut Arzt hätte ich ruhig noch Arbeiten können aber die Post ist da leider sehr Konsequent."
A dobro, cekat cu placu pa vidit sta ce doci. Mozda je stvarni taj Arbeitverbot, onda jesam sretnica.. A ako dode 30%manje, bumo sparali malo..
nista uzivat cemo bebito i ja doma i ucit njemacki :)
🖤 6.6.2018 🖤
Sortiraj odgovore
Najstariji