Trudnice i mame u Njemačkoj

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Mamicaaa
    20. Listopad 2017. 14:20

Vidis kako su vama rekli haha ma divna uspomena, al ne vrijedi 300€ hahahah cura na ljetnicama vodila malu na fotosesen i 300kn piih

• Dena1009
    20. Listopad 2017. 18:55

Mi također koristimo Bebivitu, kupili smo pre al nisam bila zadovoljna, stalno je bio gladan i pio tolko da mu je letilo kroz nos van, kad smo kupili jedinicu najeo se i bio puno mirniji.
    Nama je dosla ta fotografkinja i rekla da je besplatna 1 fotka, a ako ocemo vise platimo, zakazala nam je termin ali smo isti dan bili prebaceni u drugu bolnicu pa nista od toga. Sad sam nasla jednu fotografkinju koja bi poslikala nekih sat i pol vremena i 10 obrađenih fotografija 145€. Meni je i to puno al ne mozemo doma uskoro a htijeli bi uspomenu.

url=https://lilypie.com]

• Kerolajn
    20. Listopad 2017. 20:05

Hvala Mamicaaa,  hvala Leptirica..  :) Pročitati cu stare postave. Na idući pregled nosim urin, pa će valjda i ostalo obavit. Al mislim da sam već dobila 2-3kile, samo jedem.. Svaka dva sata sam gladna :/ bar se trudim maksimalno jest voće i povrće.. Al bolje tako nego mučnine. Rekla mi je sestra da se slika sa UZV plaća 30e? Znate li šta o tome? 

🖤 6.6.2018 🖤

Ninche9
    20. Listopad 2017. 20:17

Kerolajn cestitam na trudnoci i zelim ti lijepe i lagane mjesece koji su pred tobom! 
    3 osnovna UZV su obavezna u trudnoci (tzv.Screenig) i rade se u odredenim periodima trudnoce gdje se mjeri beba i gledaju unutarnji organi. To pokriva Kasa.
    Meni je doktorica ponudila paket 120€ da mi radi ZUV na svakom pregledu. Prihvatila sam a po porodu predala racun na svojoj AOK Kasi i dobila 110€ natrag. Medutim ima doktora koji ne rade te pakete nego svaki UZV ocigledno naplacuju posebno.
    Kod moje doktorice UZV kosta 30€ (npr kad sam dolazila na preglede i UZV prije trudnoce). Ako si dobra s jezikom pitaj jel imaju taj paket UZV, pitati se uvijek moze.
    Sve sto ces placati dok doktora trazi RACUN! Kako bi mogla predati racuna na svojoj Kasi da ti naaprave kontrolu i eventualno vrate dio novca. Neke cure nisu dobile od svojih doktora racun. To je grozno, rad na crno!

Leptiric
    20. Listopad 2017. 20:32

Kerolajn

Hvala Mamicaaa, hvala Leptirica.. :) Pročitati cu stare postave. Na idući pregled nosim urin, pa će valjda i ostalo obavit. Al mislim da sam već dobila 2-3kile, samo jedem.. Svaka dva sata sam gladna :/ bar se trudim maksimalno jest voće i povrće.. Al bolje tako nego mučnine. Rekla mi je sestra da se slika sa UZV plaća 30e? Znate li šta o tome?

Ja nezz nista nase osiguranje je do sad sve snosilo samo karticu ponesem...svaki puta kad dodjem je radila Ultrazvuk, urin, tezina, i par puta zeljezo i ostalo nezz sta sve provjeravali tj vadila sam krv, do sad smo dobili 2 slicice nismo nista platili...i ja sam skoro doselila tj u februaru u njem. Pa mi je isto sve novo.. 😉

Leptiric
    20. Listopad 2017. 20:34

Leptiric

Kerolajn

Hvala Mamicaaa, hvala Leptirica.. :) Pročitati cu stare postave. Na idući pregled nosim urin, pa će valjda i ostalo obavit. Al mislim da sam već dobila 2-3kile, samo jedem.. Svaka dva sata sam gladna :/ bar se trudim maksimalno jest voće i povrće.. Al bolje tako nego mučnine. Rekla mi je sestra da se slika sa UZV plaća 30e? Znate li šta o tome?

Ja nezz nista nase osiguranje je do sad sve snosilo samo karticu ponesem…svaki puta kad dodjem je radila Ultrazvuk, urin, tezina, i par puta zeljezo i ostalo nezz sta sve provjeravali tj vadila sam krv, do sad smo dobili 2 slicice nismo nista platili…i ja sam skoro doselila tj u februaru u njem. Pa mi je isto sve novo.. 😉

I da kontrole sam imala svake 3-4 sedmice na pocetku, pa onda svake 2 sedmice i sad cu posto je 9. Mj svake sedmice...
    Takodje ako nesto trebas od tableta i sl. Trazi recept da ne placas u apotekama

• Kerolajn
    20. Listopad 2017. 20:45

Hvala cure :) Za sad je sve super. Nemam mučnina,  osim ujutro kad sam gladna :) i svako malo mjenjam raspoloženje.. Od smijeha do suza i natrag..jadan moj dragi. 
    Budem pitala za taj paket. Od tableta pijem folnu i vitamine za trudnice s omegom. Koliko ste vi trudne, cure? Jer radite? Ja radim dva posla i idem na njemački trenutno..  Dobila sam od ginekologa Potvrdu za posao kao da nesmijem dizat teško i tak.. Taman imam ugovor do 3mj,koji bi mi najvjerojatnije produžili.. Al sad sumnjam s obzirom da u 4.om idem na porodiljNi. Kakva ste vi imale iskustva s poslodavcima?  Nekad mi dođe da sve to ostavim,  učim njemački i uživam u trudnoći.. A s druge strane neznan dali je to pametno.. 

🖤 6.6.2018 🖤

• ivaanaaa
    20. Listopad 2017. 20:48

Kerolajn

Pozdrav
    Moja ginekologica takoder nema paket za ultrazvuk i naplacuje 30 eura ako zatrazim ultrazvuk. Ja sam sad 14 sedmica pa sam bila dva puta na pregledu,radila je svaki put uzv...nije naplatila ovaj drugi put... A sto se kilograma tice ja sam +6  hahaha..samo jedem jel su mucnine nepodnosljive...tako mi je bilo i sa prvim djetetom,al na kraju isla rodit sa +13.. cim su mucnine prestale pocela normalno jest...nadam se da cu i ovaj put tako..

• ivaanaaa
    20. Listopad 2017. 20:53

Kerolajn

Hvala cure :) Za sad je sve super. Nemam mučnina, osim ujutro kad sam gladna :) i svako malo mjenjam raspoloženje.. Od smijeha do suza i natrag..jadan moj dragi.
    Budem pitala za taj paket. Od tableta pijem folnu i vitamine za trudnice s omegom. Koliko ste vi trudne, cure? Jer radite? Ja radim dva posla i idem na njemački trenutno.. Dobila sam od ginekologa Potvrdu za posao kao da nesmijem dizat teško i tak.. Taman imam ugovor do 3mj,koji bi mi najvjerojatnije produžili.. Al sad sumnjam s obzirom da u 4.om idem na porodiljNi. Kakva ste vi imale iskustva s poslodavcima? Nekad mi dođe da sve to ostavim, učim njemački i uživam u trudnoći.. A s druge strane neznan dali je to pametno..

Sto se poslodavca tice,ja imam ugovor "za stalno" pa neznam kako to ide sa produzivanjem,al mislim da ti po zakonu moraju produzivat do poroda,a poslije vecinom poznanice koje znam nisu dobile daljno produzenje... Sto nemora znacit da ce i tebi bit tako...

• MM2245
    20. Listopad 2017. 21:10

Sto se tice slikanja u bolnici nama je dosla zenska i slikala 15-ak fotografija i kao album je 190€ al SAMO ako NARUCIS.
    Ako ne narucis to ti stoji 4 tj na internetu pa se brise.

Lijepo je sve objasnila tako da ne moze doci nikakav racun ako niste zatrazili album.

Ljubek-zubek 2.2.2014.
    Misic-pisic 4.5.2016.
    Ljubicica 12.10.2017.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.