Trudnice i mame u Njemačkoj

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Skocki5
    28. Listopad 2017. 09:30

Leptiric ja isto nisam imala secer,ali vjerujem da se ne trebas brinuti oko toga. Kao sto ti je Dena rekla,vec si u terminu i nema straha.
    Dena mojoj je prvi put sa dva i pol mjeseca noc prespavala ali je to jilo nakon putovanja,jadnabila je izmorena. Ja svoju ne bi budila za jelo ako dijete normalno napreduje i ne gubi na tezini. Uzivaj u mirnoj noci i odmori se i ti. Daj Boze da ostane tako,ali po mom iskustvu nakon par dana ce opet pocet budjenje. Moja iduci tjedan puni 5mj ali i dalje nema ustaljeno spavanje po noci nekad se ne budi nikako a nekad dva puta. Kako si ti sad? Je li sa ranom sve uredu? I kako je bebac? 
    Ninche, Pandice je li vase bebe imaju ustaljeno spavanje po noci?

• Skocki5
    28. Listopad 2017. 09:36

I na kojoj velicini robice su sad?:)

• ivaanaaa
    28. Listopad 2017. 14:06

Moje dijete od kad smo se vratili iz rodilista spavalo od 22 sata do 6 ujutro...nikada ga nisam budila za hranjenje...super je napredovao...

Ninche9
    28. Listopad 2017. 15:46

Moj nosi vel 68
    A sta se tice spavanja... huh.. tu nam se je s odlaskom na godisnju u  Hrv dosta toga promijenilo i kad smo se vratili dosao je u cudnu fazu budenja po noci.. zaspi oko 9, pa se probudi zacas i pojede jos malo.. onda se budi oko pola 2,pa oko 4, pa 6.. uglavnom u zadnje vrijeme cesto ali vidim da se ne najede do kraja nego uvijek malo, samo da mu se trbuscic napuni. 
    Ali spava dugo, do 10,11 svako jutro. Naravno bude se za papanje. 
    Samo dojim. 

Leptiric
    28. Listopad 2017. 19:43

Hvala i pozz za sve 😘😘😘🌹

• Kerolajn
    30. Listopad 2017. 15:24

Cure, nosila sam šefu potvrdu od doktora o trudnoći i rekao mi je da sam danas na bolovanju..  Ugovor imam do ožujka iduće godine,  taman mjesec i pol prije po početka muterschutz. Rekao je da u to vrijeme dobivam placu. Jel možda netko ima iskustva s sličnim u njemačkoj? Imam li pravo na punu plaću ili  neki postotak? 

🖤 6.6.2018 🖤

larimara
    30. Listopad 2017. 17:05

Kerolajn

Cure, nosila sam šefu potvrdu od doktora o trudnoći i rekao mi je da sam danas na bolovanju.. Ugovor imam do ožujka iduće godine, taman mjesec i pol prije po početka muterschutz. Rekao je da u to vrijeme dobivam placu. Jel možda netko ima iskustva s sličnim u njemačkoj? Imam li pravo na punu plaću ili neki postotak?

Jesi li nosila "potvrdu o trudnoci" ili ti je tvoj doktor dao bolovanje??? Samo s potvrdom da si trudna se ne ide na bolovanje nego se i dalje radi do 6 tjedana pred porod onda ide Mutterschutz... Ako si na bolovanju koje ti je doktor morao dati,dobivat ces punu placu od poslodavca 6 tjedana,a nakon tog preuzima tvoja Krankenkasse i onda se umanjuje za 30% od prosjeka place. Postoji Mutterschaftsgeld koji dobijes kad ides u Mutterschutz,znaci 6 tjedna prije poroda i 8 tjedana nakon. To placaju tvoj poslodavac i Kasse zajedno. Nakon tog ide Elterngeld.
    Za ugovor na odredeno,odlucuje poslodavac. Ne smiju te za vrijeme trudnoce otpustiti,ali se moze dogoditi kad ti ugovor istekne da ga ne produze.

• Kerolajn
    30. Listopad 2017. 18:47

Larimara, nosila sam samo potvrdu da sam trudna,ne bolovanje. Doktor je rekao da moram odnijeti, s obzirom da radim fizički posao(radim u Deutsche Post). I ja sam mislila da ću normalno nastaviti raditi, samo drugi posao,  ali šef je rekao ne,  od danas si na bolovanju. Znači dobivam 30%. I da,  u ožujku mi ističe ugovor,  neće ga produžit, naravno. Rekao je da se mogu javiti kasnije ako ću opet htjet radit tamo. 

🖤 6.6.2018 🖤

larimara
    30. Listopad 2017. 20:01

Kerolajn

Larimara, nosila sam samo potvrdu da sam trudna,ne bolovanje. Doktor je rekao da moram odnijeti, s obzirom da radim fizički posao(radim u Deutsche Post). I ja sam mislila da ću normalno nastaviti raditi, samo drugi posao, ali šef je rekao ne, od danas si na bolovanju. Znači dobivam 30%. I da, u ožujku mi ističe ugovor, neće ga produžit, naravno. Rekao je da se mogu javiti kasnije ako ću opet htjet radit tamo.

Ako je tako da si odsad na bolovanju, onda ces dobivati mjesec i pol placu kao da radis,a poslije tog umanjeno. Mozda mozes izganjati "Arbeitsverbot",u tom slucaju bi imala cijelo vrijeme punu placu odnosno do Mutterschutz-a.
    Ne brini se ako ne produze ugovor...Deutche Post cesto treba i trazi ljude.

• ivaanaaa
    30. Listopad 2017. 20:17

Kerolajn

Larimara, nosila sam samo potvrdu da sam trudna,ne bolovanje. Doktor je rekao da moram odnijeti, s obzirom da radim fizički posao(radim u Deutsche Post). I ja sam mislila da ću normalno nastaviti raditi, samo drugi posao, ali šef je rekao ne, od danas si na bolovanju. Znači dobivam 30%. I da, u ožujku mi ističe ugovor, neće ga produžit, naravno. Rekao je da se mogu javiti kasnije ako ću opet htjet radit tamo.

Draga,meni ovo ispada da je tebi sef dao bolovanje,sto mislim da nije moguce...ja takoder radim fizicki posao i nazalost nikako da izganjam bolovanje a kamoli arbeitsverbot. Mozda imate onog betribtsarzta il kako se vec zove,ljecnik firme,koji daje taj arbeitsverbot pa ti je on dao bolovanje...sef to nemoze..

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.