A da... mozda zbog mjesta stanovanja. Evo ja sam bas sad poslala muzu kontakt da nazove i vidi da ne bi bilo da i mi imamo takvu situaciju. Makar mi spadamo u Stuttgart i prilicno smo blizu Klinike.
Cek Pandice, koji ti je onda Dr pregledao malog prije otpustanja? Perlia ili taj novi?
Ja stanujem u Winterbachu kraj Schorndorfa ..25km od Stuttgarta. Vec imam dvoje djece i imaju pedijatra u istoj ulici gdje stanujemo tako da se nadam da necu s tim imati problema.
tinatina1 ja pijem Elevit. Do 12. tjedna trudnoće sam pila Elevit 1, a od 12. Elevit 2. Prvi ima veći udio folne kiseline, a 2. omege. Uz to pijem trenutno i magnezij, na preporuku ginekologice. Cijena se razlikuje od ljekarne do ljekarne. Uzimam ih nakon jela (doručka ili ručka) i nemam nikakvih nuspojava.
Tek sam maloprije vidjela da mi je doktorica dala "recept" za femibion2 pa cu ujutro kupiti to .
Ponudila mi je i onaj paket za 100e da imam ultrazvuk svaki put a ne samo ona tri obvezna. Jeste li vi to uzimali ? Je li to samo preko trbuha ultrazvuk ? Nije valjda da svaki put ginekoloski pregledava.? Hmm
Meni do sad radila tri ultrazvuka. U 31. tjednu sam. Ginekološki pregled je radila na svakom pregledu. Pravi, kao u RH kad je uzela i papu, je bio na prvom pregledu kad je trudnoća potvrđena. Kasnije je na svakom pregledu utvrđivala ph i uzimala bris. A vaginalni ultrazvuk + preko stomaka je radila i na 3. ultrazvuku.
To mi je bas cudno . U prethodne dvije trudnoce bi imala ginekoloski pregled samo na prvom pregledu i kad termin prodje kad bi mi kontrolirali plodnu vodu i cerviks (u BiH ) . Zato pitam . Mislim znam da je vazno temeljito voditi ali svejedno mi je to neugodno
Tinatina1 ja sam isto pila samo Elevit2 nakon dvanaestog tjedna i u svakoj je ljekarni drugacija cijena. I od 28.tj sam dodatno i Mg pila jer mi je prvi ctg ocito trudove bio. A prvi se radi sa 28.tj.
Meni je doktorica na svakom pregledu poslije 12.tjedna provjeravala ph i radila uzv preko stomaka. Poslije 28.tt je bilo jos i mjerenje cervixa vaginalno +uzv normalni. Ne brini,naviknut ces ;)
Platila sam 120€ da mi rade uzv svaki put. I sad kad sam rodila racun sam slala svom zdravstvenom i vratli su mi 100€.
Ja pitala svoju doktoricu,i ona nema taj paket da bi svaki put radila uzv,nego naplacuje 30 eura ako sama zatrazim ultrazvuk..neznam dal bi mi AOK vratilo novce??
Sortiraj odgovore
Najstariji